Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

«Είναι μακέτο τούτο το έργο;*»





ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ • 3 Σεπτεμβριου 2016

[Και λέγαμε τι να γράψουμε σήμερα για την 3η του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ… Ήρθε, λοιπόν, η πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον Κώστα τον Σημίτη. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας (για το 2019) τον πρώην πρωθυπουργό (όλοι «πρώην» είναι εκεί στο ΠΑΣΟΚ, πια…), σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Επαναφέρουμε το κείμενο «Είναι μακέτο τούτο το έργο*;». Καλύπτει και την επέτειο του ΠΑΣΟΚ και την «προσφορά» του Κώστα του Σημίτη στον τόπο… Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «Ημεροδρόμο» στις 28 Φεβρουαρίου 2016, με αφορμή την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του Ποταμιού, και υπενθυμίζει τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Σημίτη.  – Ημεροδρόμος]

Τα είχαμε όλα και ήρθε να συμπληρώσει την εικόνα και ο Κώστας ο Σημίτης! Εμφανίστηκε στο συνέδριο του Ποταμιού, για να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος». Ο Κώστας ο Σημίτης κυβέρνησε την Ελλάδα για 8 χρόνια, από το 1996 έως το 2004. 8 ολόκληρα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας ο Σημίτης και μίλησε σαν «ξένος», λες και τον γνωρίσαμε χθες… 

Ποιος είναι ο Κώστας Σημίτης; Ας θυμηθούμε τον «εκσυγχρονιστή πρωθυπουργό».

Η «ισχυρή Ελλάδα» του Σημίτη

Ο Κώστας ο Σημίτης «μας έβαλε στην ΟΝΕ»… Η κεντρική φωτογραφία του δημοσιεύματος αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, για τη σύγχρονη Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέμιζε τα ευρώ και πανηγύριζε.

Και τι δεν ακούγαμε τότε… Ακούγαμε για την «ισχυρή Ελλάδα», που ετοιμάζεται να μπει στον «σκληρό πυρήνα της ΕΕ» και για το νέο σύμβολο, το ευρώ. Η χώρα, έλεγαν, θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής, θα πάψει να μελαγχολεί και να μεμψιμοιρεί. Μια «υπερήφανη Ελλάδα» γεννιόταν…

Τότε, εάν τολμούσες να πεις πως η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ΟΝΕ είναι καταστροφική χαρακτηριζόσουν συντηρητικός, οπισθοδρομικός, δογματικός και πολλά άλλα.

Είναι τόσο πολλά τα κατορθώματα του Κώστα του Σημίτη. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Η Ελλάδα ήταν «ένα απέραντο εργοτάξιο», ήταν η χώρα των «μεγάλων έργων», τα οποία χρυσοπληρώνουμε μέχρι τώρα και κερδίζουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια οι εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται. Και μην αρχίσει πάλι εκείνο το παραμύθι («δηλαδή να μην γίνουν μεγάλα έργα» ρωτούσαν με ….νόημα τότε οι ΠΑΣΟΚοι) γιατί τα χρόνια πέρασαν και η πραγματικότητα έδειξε πολλά.

Αγαπάμε Αλέξη!

Αγαπάμε Αλέξη!

agapame-aleksh

Τα κέρδη από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είναι μεγαλύτερα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί! Γι’ αυτό κι ο Αλέξης δήλωσε ότι θα τα δώσει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κόντρα στις φαρμακόγλωσσες που λένε ότι τίποτα καλό δεν κάνει αυτός και η κυβέρνησή του!

Ευχαριστούμε Αλέξη! Αγαπάμε Αλέξη!

Μπορεί να μην γλίτωσε την κατοικία μας από τον πλειστηριασμό, μπορεί να μας άφησε χωρίς ηλεκτρικό και νερό, μπορεί να μην αποκατέστησε την σύνταξή μας, μπορεί να ανέβασε τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ, ενώ άλλα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά θα μας δώσει το περίσσευμα των περισσευμάτων! Θα μας δώσει τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες! Θα μας δώσει κάτι που δεν είχε τάξει ότι θα μας δώσει κι ας είναι αυτό απομεινάρι των απομειναριών!

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Τσίπρα στα εγκαίνια της εθνικής Πατρών - Κορίνθου

 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Τσίπρα στα εγκαίνια της εθνικής Πατρών - Κορίνθου



Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Τσίπρα στα εγκαίνια τμήματος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τους μεγαλοκατασκευαστές, πανηγυρίζουν για την παράδοση στην κυκλοφορία των 20 από τα συνολικά 120 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Κορίνθου. Και πώς να μην πανηγυρίζουν όταν η κοινοπραξία που εκπονεί το συγκεκριμένο έργο εισέπραττε για 8 χρόνια τα διόδια και θα συνεχίσει να εισπράττει ανακοινώνοντας, μάλιστα, το άνοιγμα δύο ακόμα σταθμών. Πώς να μην είναι ικανοποιημένοι όταν τα μεροκάματα των συναδέλφων μας είναι μεροκάματα πείνας, με εξαντλητικά ωράρια και με ένσημα "ακόλλητα". Δεν είναι άραγε για πανηγυρισμούς όταν εργαζόμενοι, οικοδόμοι και μικροφατουρατζίδες που ενεπλάκησαν στα έργα, δεινοπαθούσαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα μηνών.

Θέλει κι άλλες φοροαπαλλαγές


Ο ΣΕΒ ζητά από την κυβέρνηση: «Μείωση των φορολογικών συντελεστών στη βάση ενός ισοδύναμου προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, και αναγκαστικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου σε περίπτωση υστέρησης στην επίτευξη των στόχων επέκτασης της φορολογικής βάσης, ώστε να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των συνεπών φορολογουμένων και των οργανωμένων επιχειρήσεων και να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία μέσω τόνωσης της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας. Θέσπιση οριζόντιων φοροαπαλλαγών μέσω υπεραποσβέσεων επενδυτικών δαπανών, με όλη την επένδυση να αναγνωρίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις ως εκπεστέα δαπάνη στη χρονιά υλοποίησης της επένδυσης, ώστε να προκληθεί επενδυτικό ενδιαφέρον, αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων, και έτσι οι ρυθμίσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν αυτοχρηματοδοτούμενες»(Εβδομαδιαίο Δελτίο). 
 
Αλλά όλ' αυτά τα κίνητρα για κερδοφόρες επενδύσεις που ζητά ο ΣΕΒ έχει ήδη προλάβει η κυβέρνηση και τα έχει συμπεριλάβει στον «αναπτυξιακό νόμο», σε συνδυασμό με γενναία χρηματοδότηση επενδύσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, για διευρυμένη κερδοφορία. 
 
Τι παραπάνω ζητά ο ΣΕΒ; Ξέροντας ότι η μείωση της φορολογίας τους και οι φοροαπαλλαγές τους αδειάζουν τα κρατικά ταμεία από χρήμα και θα στερηθούν πιθανόν την κρατική χρηματική ενίσχυση, θέλει δραστικές περικοπές σε κρατικά κονδύλια για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, συντάξεις και όσες ελάχιστες ακόμη λαϊκές ανάγκες μπορούν να καλυφθούν, με ψίχουλα βεβαίως, αφού ήδη έχουν μειωθεί δραστικά τέτοιες χρηματοδοτήσεις. 
 
 Μπροστά στα κέρδη, στον καιάδα οι εργαζόμενοι. Οπως κάνει και η κυβέρνηση.
 
 Οσο για τη φοροδιαφυγή, όλες οι κυβερνήσεις την πατάσσουν, αλλά αυτή ζει και βασιλεύει ως σύμπτωμα του συστήματος.