Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού



Την ώρα που ολόκληρη η ανθρωπότητα μαστίζεται από το σφοδρό 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, μετρώντας - προς το παρόν - 65 εκατομμύρια κρούσματα και 1,5 εκατομμύριο θανάτους, φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία και διάθεση των εμβολίων που θα συμβάλουν στη θωράκιση του πληθυσμού.

Με βάση τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα αποτελέσματα των ερευνών για τα εμβόλια του νέου κορονοϊού, υπάρχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα, δοκιμή σε ικανό αριθμό δείγματος (άνθρωποι που εμβολιάστηκαν εθελοντικά) και λίγες παρενέργειες, καμία από τις οποίες δεν κρίνεται σοβαρή ώστε να αμφισβητήσει την ασφάλειά τους και να μπλοκάρει την έγκρισή τους. Η ΕΕ έχει προπαραγγείλει 14 δισεκατομμύρια δόσεις για τα 447 εκατομμύρια των κατοίκων της επενδύοντας σε πολύ διαφορετικές τεχνολογίες εμβολίων προκειμένου να διευρυνθούν οι θεραπευτικές επιλογές σε πληθυσμούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κυρίως να βρεθεί μπροστά στο κυνήγι αποτελεσματικού εμβολίου που θα είναι πρώτα διαθέσιμο.

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του ΚΣ να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου


Πηγή: Eurokinissi

 

Πριν λίγα λεπτά, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση-καταγγελία η ΚΝΕ αναφέρει επίσης:

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.»

 

Πήχης


Ολο και πιο χαμηλά κατεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών που καλλιεργεί η κυβέρνηση για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη. Στελέχη της σπεύδουν τώρα να υπογραμμίσουν πως «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός» και πως το ζήτημα είναι η Τουρκία «να σταματήσει τις προκλήσεις και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου». Δεν περνάνε μάλιστα απαρατήρητες και ορισμένες «μπηχτές» για τη Γερμανία, ότι «απέτυχε» στη διάρκεια της προεδρίας της να κάνει κάτι για τα Ελληνοτουρκικά και ότι το «κλειδί» βρίσκεται στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Βέβαια, τα παραμύθια για αυστηρή στάση της ΕΕ απέναντι στην «απομονωμένη Τουρκία» αυτοί τα διακινούσαν μετά την προηγούμενη Σύνοδο, όπου επιβεβαιώθηκαν ξανά οι πολυποίκιλοι δεσμοί ανάμεσα σε ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη και την τουρκική αστική τάξη. Οι ίδιοι ήταν που συναντιούνταν κρυφά το καλοκαίρι με εκπροσώπους της τουρκικής διπλωματίας στο Βερολίνο, με μεσολαβητή τη Γερμανία και συμφωνούσαν όλοι μαζί να «τρέξει» ο διάλογος σε ευρωατλαντικές πλατφόρμες. Οι ίδιοι είναι που μετά απ' όλα αυτά συνεχίζουν να παρουσιάζουν τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ως εγγυητές τάχα της ειρήνης στην περιοχή και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Αν κάτι αποδεικνύουν όλα αυτά είναι το εξής: Το πρόβλημα δεν είναι μέσα από ποια «ζικ ζακ» προχωράνε τα ευρωατλαντικά σχέδια και δρομολογούνται οι επικίνδυνες διευθετήσεις για τους λαούς, αλλά τα ίδια αυτά τα σχέδια, που στηρίζουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, στο όνομα της «διατλαντικής συνοχής» και της «επαναθεμελίωσης των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας». Στην απεμπλοκή απ' αυτά τα σχέδια και τις συμμαχίες της αστικής τάξης πρέπει να βάλει τον δικό του πήχη ο λαός.

Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για την υγεία – Νέο προκλητικό δώρο 12,4 εκ. στη Μορέας Α.Ε.

 


Λεφτά για τη στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για μέτρα περιορισμού διάδοσης κορονοϊού στα ΜΜΜ δεν υπάρχουν, για τους καπιταλιστές όμως υπάρχουν και δίνονται απλόχερα.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου

Εν μέσω πανδημίας νέο «δώρο» 12.395,257 ευρώ έδωσε η κυβέρνηση στο Μορέα για την επιδότηση λειτουργίας του ιδιωτικού αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

Δεν έφταναν τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τα διόδια, πληρώνονται επιπλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, άλλα τόσα για πανωπροίκια.

Αυτή η επιδότηση αφορά το εξάμηνο Μάρτιος-Σεπτέμβριος του 2020 και έρχεται να προστεθεί στα 204 εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει ο Μορέας από το 2014 έως το Μάρτιο του 2020. Κάθε εξάμηνο έως το 2034 θα δίνονται ανάλογα ποσά.