Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Βρήκαν μέρα

 

«Οταν υπάρχει μια πορεία που λέει "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" (...) αυτά έχουν ξεπεραστεί εδώ και πολλές δεκαετίες πλέον, ζουν μερικοί σε έναν μύθο, συντηρούν έναν δικό τους μύθο, ο οποίος δεν υπάρχει πουθενά αλλού και νομίζουν ότι κάνουν κάποιου είδους αντίσταση». Αυτά έσκουζε το πρωί της Παρασκευής ένας από τους παρουσιαστές του «ΣΚΑΪ», με τον έτερο στο σκετς να προσθέτει πως «ακόμα και η αριστερά αναγνώρισε αυτόν τον ρόλο των Αμερικανών ως "καλού διαβόλου", αναγνώρισε τη δύναμη παρέμβασής της, υπέγραψε συμφωνίες, προετοίμασε συμφωνίες...». Δεν λέμε, μεγάλη και διαχρονική η αγωνία τους να πείσουν για το «ανεπίκαιρο» της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, την εμπλοκή της χώρας σε αυτά. Οπως μεγάλη και η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην προσπάθεια να ξεπλυθούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη. Βρήκαν όμως την ώρα να χλευάσουν ξεδιάντροπα τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου και το νήμα που τα δένει με τους σημερινούς αγώνες, όταν ακριβώς την ίδια μέρα μέρα το Ισραήλ, με τις πλάτες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, βομβάρδιζε σχολείο στη Γάζα με πάνω από 100 νεκρούς! Μιλάμε δηλαδή για καραμπινάτους φονιάδες των λαών, δράστες των πιο ειδεχθών εγκλημάτων! Οσο για τον «μύθο» που «δεν υπάρχει πουθενά αλλού», αν τολμούσαν να διαβάσουν τίποτα περισσότερο από τα δελτία της πρεσβείας, θα έβλεπαν σίγουρα τα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο που διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στον βρώμικο ρόλο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες που βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στους δρόμους όλης της χώρας.

ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Μπορέλ: «Έγκλημα πολέμου» η επίθεση της Χαμάς, «Δεν ξέρω» για τις ισραηλινές σφαγές (VIDEO)

 


Η απύθμενη υποκρισία και τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και στο ζήτημα της σφαγής που είναι σε εξέλιξη στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη αναδεικνύονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από τα λεγόμενα του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera».

Από τη μία στιγμή στην άλλη, ο Μπορέλ μετατρέπεται από... αδαή περί των νομικών (όταν καλείται να απαντήσει αν το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου) σε... ειδήμονα επί του θέματος (όταν η αντίστοιχη ερώτηση αφορά τις ενέργειες της Χαμάς), αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η στάση των ιμπεριαλιστών καθορίζεται από τα συμφέροντά τους και όχι από τον σεβασμό στο λεγόμενο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο χρησιμοποιούν και επικαλούνται κατά το δοκούν.

Από φιάσκο σε φιάσκο η ισραηλινή προπαγάνδα του πολέμου

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

11-12/11/2023
                           11-12/11/2023
Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ακόμα και ισραηλινά, που καταδεικνύουν τα τερατώδη ψέματα της πολεμικής προπαγάνδας του Ισραήλ. Πολλά από αυτά έχουν ήδη καταγραφεί σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη». Τώρα που επιβεβαιώνονται, υποχρεώνουν ακόμα και αστικά ΜΜΕ στη χώρα μας να παραδεχτούν ότι πολλά απ' όσα αναπαράγονταν αμάσητα τις προηγούμενες βδομάδες, ήταν άθλια fake news, με μόνο στόχο να «ξεπλυθούν» τα στυγερά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

Ενα από αυτά, που ανέδειξε με αποκαλυπτικά στοιχεία η εφημερίδα μας, αφορά στις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε κιμπούτς περιμετρικά της Γάζας και στον χώρο που διεξαγόταν το περίφημο rave party «Supernova», όπου σύμφωνα με την ισραηλινή προπαγάνδα, από την επίθεση των Παλαιστινίων της Χαμάς σκοτώθηκαν στις 7 Οκτώβρη εκατοντάδες νέοι.

Ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», που επικαλείται έκθεση βασισμένη σε έρευνα της αστυνομίας, αναφέρει τώρα ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο φέρεται να άνοιξε πυρ και να σκότωσε πολλούς από τους συμμετέχοντες στο πάρτι, στην προσπάθεια να εξολοθρεύσει τους Παλαιστίνιους της Χαμάς. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου φέρεται να χρησιμοποίησε οβίδες πυροβολικού «χωρίς να πάρει άδεια από τους ανωτέρους του», κάτι που επιβεβαιώνει τις εικόνες της μεγάλης καταστροφής και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι οι απώλειες εκατοντάδων ανθρώπων ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης της Χαμάς.

«Ματωμένα πλεονάσματα» με δισ. νέους φόρους η σκληρή πραγματικότητα για τον λαό

 

Μοναδικός κερδισμένος είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι

 

 

Μοναδικός κερδισμένος είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ενώ για τον λαό η σκληρή πραγματικότητα έχει «ματωμένα πλεονάσματα» με δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού 2024.

Αναλυτικά:

«Οι κυβερνητικές περιγραφές του προϋπολογισμού για "ανάπτυξη" προσπαθούν να συγκαλύψουν τη σκληρή πραγματικότητα για τον λαό, της επαναφοράς στα "ματωμένα πλεονάσματα" με δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους, το νέο τσεκούρι στις κοινωνικές παροχές, τη διατήρηση των μισθών σε επίπεδα πολύ κάτω ακόμα και από τον πληθωρισμό που καλπάζει, που ουσιαστικά οδηγεί σε μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.