Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

«Πρωταθλήτρια» εμπλοκής η Ελλάδα, ανυπολόγιστοι κίνδυνοι για τον λαό

 

Eurokinissi

Στην Αθήνα έφτασε χτες το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντ. Μπλίνκεν, όπου είχε συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του, Ν. Δένδια, «εγκαινιάζοντας» τον 4ο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ - Ελλάδας που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιείται επί ΝΔ. Ενώ θα συναντήσει και τον Αλ. Τσίπρα, σε άλλη μια επιβεβαίωση της κοινής υπογραφής όλων τους στην εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Αντικείμενο των συναντήσεών τους είναι η ενίσχυση της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την αποστολή όπλων και τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται διασπαρμένες στην Ελλάδα και διαρκώς αναβαθμίζονται. Ηδη στο επίκεντρο της συζήτησης έχει μπει και η αποστολή αρμάτων μάχης «Leopard» στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, χτες το απόγευμα, Μητσοτάκης και Μπλίνκεν συναντήθηκαν στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι η επίσκεψη γίνεται «σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων» καθώς «συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση «στήριξε από την αρχή την Ουκρανία, παρέχοντας και στρατιωτική βοήθεια», ενώ παρουσίασε την επίσκεψη ως ευκαιρία «να κάνουμε έναν απολογισμό της διμερούς μας σχέσης, η οποία πιστεύω ότι γίνεται διαρκώς όλο και πιο ισχυρή».

Με κοινή ΝΑΤΟική ατζέντα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με ατζέντα - φωτιά ξεκινάνε σήμερα στην Αθήνα οι συνομιλίες της κυβέρνησης ΝΔ με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Αντ. Μπλίνκεν, που κατέφτασε από την Αγκυρα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζονται βέβαια μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς τι θα συζητήσουν και τι θα συμφωνήσουν. Οι κοινές δεσμεύσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στον σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν αφήνουν πολλά πράγματα στη φαντασία...

Οι κοινές δεσμεύσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στον σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν αφήνουν πολλά πράγματα στη φαντασία...

Θα συζητήσουν λοιπόν και θα συμφωνήσουν στην αποστολή περισσότερων και πιο σύγχρονων όπλων στην Ουκρανία, την ώρα που κλιμακώνεται η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας και μεγαλώνει ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου.

Αυτό αποφάσισε άλλωστε και η πρόσφατη σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμά του την περασμένη βδομάδα, που καλεί σε περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, ακόμα και με πολεμικά αεροσκάφη.