Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Ερώτηση για την άμεση απελευθέρωση του Γιερζάν Γιελσιμπάεφ στο Καζακστάν

 

Ο πολιτικός κρατούμενος Γ. Γιελσιμπάεφ 
 Ο πολιτικός κρατούμενος Γ. Γιελσιμπάεφ

 

Την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατουμένου, Γιερζάν Γιελσιμπάεφ, που κρατείται από τις αρχές του Καζακστάν, ζητάει με νέα Ερώτησή της προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, έχει ως εξής:

«Οι αρχές του Καζακστάν με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αρνούνται την πρόωρη και με όρους απελευθέρωση του επικεφαλής του κινήματος των ανέργων στην πόλη Ζαναόζεν του Καζακστάν, Γιερζάν Γιελσιμπάεφ, που εκτίει ποινή φυλάκισης μετά από την καταδίκη του τον Οκτώβρη 2019 με κατασκευασμένες κατηγορίες. Αυτό συμβαίνει κατά παράβαση της νομοθεσίας της χώρας, που προβλέπει την αποφυλάκιση μετά από την έκτιση ενός συγκεκριμένου χρόνου της ποινής.  

KKE | Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου Εισερχόμενα


 

Οι σημαντικές κοινωνικές δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με αναπηρία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, παραμένουν συρρικνωμένες με τα δημοτικά ΚΔΑΠ να έχουν δυναμικότητα 43.045, καλύπτοντας μόλις το 5% των παιδιών στην συγκεκριμένη ηλικία στην οποία απευθύνονται. Ταυτόχρονα, όλο το προσωπικό των δομών είναι συμβασιούχοι, παρά την πολυετή και σημαντική εργασία τους, αποδεικνύοντας ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα που δημιουργούνται με την επίκληση στην ισότητα των γυναικών στην εργασία, χαρακτηρίζονται από προσωρινότητα χωρίς να στοχεύουν στην καθολική κάλυψη των αναγκών με ποιοτικά αναβαθμισμένους όρους για όλα τα παιδιά.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι κατά το φετινό έτος απορρίφθηκαν 50.848 παιδιά, ενώ το δικαιούνταν. Χάρη στη πίεση εργαζόμενων και γονέων δόθηκε μια μικρή επιπλέον χρηματοδότηση, καλύπτοντας 32.400 παιδιά σε δημοτικές δομές.

Ανακοίνωση του Δ. Σ. για τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και για της αποφάσεις της πρώτης συνεδρίασης του


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com


 



Την  Πέμπτη 2 Ιούνη 2022 συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε το προεδρείο του, το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», μετά τις αρχαιρεσίες του σωματείου, που πραγματοποιήθηκαν από τις 10 έως τις 25 Μάη 2022.

Η σύνθεση της ενδεκαμελούς νέας Διοίκησης και του προεδρείου της έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  Ρέβας  Βασίλης

Α/πρόεδρος:  Καλαντίδου  Σοφία

Γ. Γραμματέας:   Κουτσούνης Χαράλαμπος

Ταμίας:   Χατζηιωάννου  Σοφία

Οργανωτικός Γραμματέας: Νικολαϊδης  Μανώλης

Έφορος: Γκουντώνης  Νίκος

 

Μέλη:

Μητρούδας  Θανάσης

Μενεγάκη  Ιωάννα

Γιαννόπουλος  Δημήτρης

Αδραμερινάς  Σταύρος

Καρμπάς  Γιάννης

 

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του σωματείου χαιρετίζει τους συνταξιούχους που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου, αλλά και όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του Νομού και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα τους αγώνες, για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, για την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, και για άμεσα μέτρα προστασίας από το κύμα της ακρίβειας, που εξανεμίζει την σύνταξη εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων από το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες με τη συμμετοχή στον πόλεμο

 

  • Πασχίζει να υποβαθμίσει τη χρησιμότητα που έχει στην άμυνα της χώρας ο οπλισμός που στέλνει στην Ουκρανία
 
  • Ο υπουργός Αμυνας επιβεβαιώνει ότι έστειλε και δυνάμεις στη Βουλγαρία «σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ»
 

Αύριο Τετάρτη θα ενημερώσει ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία (τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης σε επόμενη φάση), που σηματοδοτεί την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική για να στείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα του ελληνικού στρατού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε υποβάλει αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση για την ελληνική εμπλοκή, με την οποία ζητάει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για:

- Το περιεχόμενο της απόφασης για την αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, για παράδειγμα από ποιες ελληνικές μονάδες θα αφαιρεθούν, συγκριτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και την κατάσταση των προς παράδοση και προς παραλαβή οχημάτων, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

- Τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.

- Το περιεχόμενο των μέχρι σήμερα ανάλογων αποφάσεων αποστολής όπλων και οπλικών συστημάτων, από ποιες ελληνικές μονάδες αφαιρέθηκαν, επιπτώσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

- Αλλες ανάλογες συμφωνίες.

Οι «άριστοι» δεν «καίγονται» για την αντιπυρική προστασία – Προτιμούν την αστυνομοκρατία και την ενισχύουν


Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει την αντιπυρική προστασία, μπροστά στα δύσκολα που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι, ασχολείται με το αγαπημένο της ...σπορ: Την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, επιπλέον αστυνομικούς σε τουριστικούς προορισμούς, 700 ακόμα αστυνομικούς στη διεύθυνση Αττικής και ...απόσπαση της πανεπιστημιακής αστυνομίας για το καλοκαίρι στα αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων! 

 

 

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει την αντιπυρική προστασία, μπροστά στα δύσκολα που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι, αντί να κάνει προσλήψεις πυροσβεστών και να αναβαθμίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ασχολείται με το αγαπημένο της …σπορ: Την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας. Έτσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ,  επιπλέον αστυνομικούς σε τουριστικούς προορισμούς, 700 ακόμα αστυνομικούς στη διεύθυνση Αττικής και …απόσπαση της πανεπιστημιακής αστυνομίας για το καλοκαίρι στα αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων! 

Ο Τ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε: «Για να έχουμε ισχυρότερη παρουσία στο Δήμο Αθηναίων της αστυνομίας, πρώτον, δεν φεύγει ούτε ένας αστυνομικός από τα αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων για τουριστικούς προορισμούς. Οι τουριστικοί προορισμοί θα καλυφθούν με αστυνομικούς από άλλες περιοχές της χώρας. Δεύτερον, το φθινόπωρο οι καινούργιοι 700 αστυνομικοί θα κατανεμηθούν όλοι μέσα στα πλαίσια της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής. Τρίτον, 1η Ιουλίου οι 185 ειδικοί φρουροί που μπαίνουν στα πανεπιστήμια, στην πανεπιστημιακή αστυνομίας, αυτή τη στιγμή διατίθενται στα Αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων για τη δύσκολη περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου. Και τέλος, οι αστυνομικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από την μεταφορά των δικογράφων αφοσιώνονται και αυτές στα θέματα ασφάλειας του δήμου Αθηναίων».

Εκατό μέρες μετά

 

Φωτό αρχείου από AP 
 Φωτό αρχείου από AP

 

100 μέρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πλέον γίνονται ορατές οι σφοδρές συνέπειες για τους λαούς και οι μεγάλοι κίνδυνοι μπροστά στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Ειδικά για τη χώρα μας η εμπλοκή στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας «είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση που αυτή γενικευτεί, είναι παραπάνω από υπαρκτός», όπως προειδοποιούσε η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ τον περασμένο Μάρτη, σημαίνοντας συναγερμό.

Τα «απόνερα» του πολέμου απλώνονται σε όλο τον κόσμο και διαπερνούν όλα τα μέτωπα της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης:

Στα Βαλκάνια αναζωπυρώνονται τα σχέδια αλλαγής συνόρων. Στον Ινδο-Ειρηνικό φουντώνει ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - Κίνας για τις σφαίρες επιρροής. Στην Κεντροδυτική Ασία δυναμώνει η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών. Στη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο οξύνονται οι απειλές σε βάρος του Ιράν.

Ψεύτης


 

Το δρόμο της λάσπης και της διαστρέβλωσης σε βάρος του ΚΚΕ επιλέγει για μια ακόμα φορά η εφημερίδα «Καθημερινή» και ο αρθρογράφος της Πάσχος Μανδραβέλης, στο φύλλο του Σαββάτου 4 Ιούνη.

Ξεκινάει λοιπόν να γράψει ένα σχόλιο για την κυβερνητική απόφαση περί δημοσιοποίησης των στοιχείων «μεγαλο οφειλετών» του κράτους. Και κάπου εκεί «ανακαλύπτει» ότι η «επιχείρηση του ΚΚΕ "Σύγχρονη Εποχή"» «χρωστάει άνω των 150.000 ευρώ...» και ότι εξαιρείται από τους νόμους που προβλέπουν τη δημοσιοποίηση στοιχείων για εταιρείες που χρωστάνε στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία!

Δεν ξέρουμε από που αντλεί τις «πληροφορίες» του ο Μανδραβέλης, αν και σύντομα θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις για τις θρασύτατες ψευτιές του. Θα αρκούσε πάντως μια στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα για να ανακαλύψει ο συγκεκριμένος και η εφημερίδα του ότι η «Σύγχρονη Εποχή» δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και δεν εξαιρείται από κανέναν νόμο για τη δημοσιοποίηση των χρεών, αν χρωστούσε.

Αλλά είπαμε, ο αντικομμουνισμός τυφλώνει...

902gr