Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τρίκαλα: Ξεσηκωμός των μαθητών ενάντια στον Μιχαλολιάκο! Έξω ο «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου από την πόλη μας!





"Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας - Καμία ανοχή στη ναζιστική συμμορία"
Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές στα Τρίκαλα ενάντια στην επίσκεψη του αρχηγού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη. "Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας", είναι ένα από τα συνθήματα που φιγουράρει σε κοινή ανακοίνωση των μαθητικών κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων.

Τα 15μελή συμβούλια μάλιστα συλλέγουν υπογραφές, προκειμένου να μην επιτραπεί, όπως αναφέρουν η παρουσία "του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας".

Παράλληλα, καλείται πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ.

Η σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα «στοιχειώνει» τους εφιάλτες των αστών!



Η σημαία της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας
Η σημαία της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας
Το Νοέμβρη του 1949, πριν από 65 χρόνια, ιδρύθηκε η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Το Νοέμβρη του 1989, 40 χρόνια μετά και 25 χρόνια πριν από σήμερα η πτώση του λεγόμενου «τείχους του Βερολίνου» συμβολίζει την αρχή του τελευταίου επεισόδιου σε μια αντεπαναστατική διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 2 χρόνια σε όλα τα σοσιαλιστικά κράτη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991.

Το ζήτημα της «πτώσης του τείχους» είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και γενικότερα στην αστική και οπορτουνιστική προπαγάνδα.

Τα πρώτα χρόνια μετά την αντεπανάσταση, ο κομπασμός και η θριαμβολογία των νικητών ξεχείλιζε από παντού, όπως πληθαίναν και οι αποκηρύξεις, οι δηλώσεις μετανοίας των κάθε λογής πρώην κομμουνιστών, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την πιο σημαντική προσπάθεια του εργατικού κινήματος στην Ιστορία του, αυτή της συγκρότησης της εξουσίας της εργατικής τάξης και την προσπάθεια οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Αρετή και τόλμη...


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «θέλει αρετή και τόλμη η μάχη κατά της διαφθοράς» και γι' αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ...διεθνές επίπεδο, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αρπαγή του πλούτου». Τις προάλλες, πάλι, έλεγαν ότι ο περιορισμός της φοροαποφυγής από τις «εξωχώριες» εταιρείες, μπορεί να εξασφαλίσει στα κρατικά ταμεία 6 - 7 δισ. ευρώ, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής». Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Αν κάτι δείχνουν τα 7,9 τρισ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι βρίσκονται «παρκαρισμένα» από το κεφάλαιο σε φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως, είναι η τεράστια κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι από μια χούφτα εκμεταλλευτές. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα συγκεκριμένα ποσά αντανακλούν ένα μικρό μόνο μέρος αυτής της κλοπής, που γίνεται με τους νόμους του αστικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων του κεφαλαίου. Αυτό δεν αλλάζει, όσοι «κανόνες» κι αν θεσπιστούν στη διακίνηση και διαχείριση κεφαλαίων από τους καπιταλιστές.

Το πραξικόπημα της μπυραρίας: Η πρώτη απόπειρα των ναζί να καταλάβουν την εξουσία στη Γερμανία




Στις 9 Νοεμβρίου 1923 έλαβε χώρα η πρώτη απόπειρα των ναζί να καταλάβουν τη εξουσία στη Γερμανία το οποίο είθισται να ονομάζεται ως το πραξικόπημα της μπυραρίας. Ήταν ένα πραξικόπημα που αποτέλεσε την οργανωμένη  προσπάθεια των ναζιστών να καταλύσουν την κυβέρνηση της Βαϊμάρης, σε ένα πολιτικό κλίμα που ήταν ιδιαίτερα ρευστό, ως αποτέλεσμα του έντονου πολιτικού ανταγωνισμού που έχει αναπτυχθεί στο σώμα της γερμανικής κοινωνίας.

Ωστόσο το πραξικόπημα απέτυχε, καθώς τα όποια αντανακλαστικά είχαν απομείνει στην αστική δημοκρατία λειτούργησαν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία της ηγεσίας του ναζιστικού κόμματος και να ακολουθήσει δίκη την οποία ο Χίτλερ χρησιμοποίησε για να προπαγανδισει τις ιδέες του ναζισμού. Ήταν η πρώτη απόπειρα των ναζιστών να αποκτήσουν μία σαφή και αναγνωρίσιμη ιδεολογική ταυτότητα εντός του Γερμανικού κοινωνικού και πολιτικού πεδίου.