Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ) Κυβέρνηση και παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ πετάνε έξω από το κτίριο του ΕΚ Αθήνας τα σωματεία-μέλη του

 


Τα σωματεία να διεκδικήσουν αγωνιστικά οριστική λύση στη στέγαση του ΕΚΑ και των σωματείων-μελών του

 

 

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) ενημερώνουν με υπευθυνότητα για άλλη μια φορά τα σωματεία-μέλη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, για τις εξελίξεις στο κτιριακό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου αναφέρουν: 

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου, με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να πετάξουν έξω τα 60 σωματεία που στεγάζονται στο κτίριο μέχρι τις 30 Νοέμβρη, ενώ θα νοικιάσουν ένα κτίριο που καλύπτει μόνο τις ανάγκες της διοίκησης του ΕΚΑ. Απέρριψαν την πρόταση που κάναμε για ανοιχτό ΔΣ με τις διοικήσεις των σωματείων, καθώς και κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας, που έχει και τη βασική ευθύνη, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να παραχωρήσει άδεια κτίρια του ΕΦΚΑ ή της ΔΥΠΑ, που άλλωστε είναι και περιουσία των ασφαλισμένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για να τα κάνει ξενοδοχεία. Παραδίδουν δηλαδή την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων βορά στην επιχειρηματική δράση και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ Γιγαντώνεται από την πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας

 

Η άλλη όψη της πολιτικής στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, της «απελευθέρωσης» - εμπορευματοποίησης μιας σειράς τομέων, της «εξωστρέφειας» της καπιταλιστικής οικονομίας, της εκτίναξης της έμμεσης φορολογίας για τα «ματωμένα πλεονάσματα», όπως και της διαμόρφωσης ζωνών με «τιμές Ευρώπης» λόγω της «μονοκαλλιέργειας» του τουρισμού είναι και η εκτίναξη της ακρίβειας, που συνεχίζει να τρέχει με σπασμένα φρένα.

Ολα αυτά δηλαδή τα οποία σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις και τις «αυξήσεις» - κοροϊδία, που είναι πολύ πίσω ακόμα και από αυτόν τον πληθωρισμό, οδηγούν σε παραπέρα πετσόκομμα του πραγματικού λαϊκού εισοδήματος, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, μόνο το πρώτο εξάμηνο του χρόνου μειώθηκε παραπέρα κατά σχεδόν 2% (1,9%).

Θυμίζουμε πως τον Ιούλη - παρά τα κυβερνητικά παραμύθια περί «αποκλιμάκωσης των τιμών» που είχαν προηγηθεί για μια ακόμα φορά, ο πληθωρισμός έκανε και νέο άλμα κατά 2,7%. Ετσι, ο μέσος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2023 - Ιούλη 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2022 - Ιούλη 2023, παρουσίασε αύξηση 2,8%.

Σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, πέραν του ελαιόλαδου με ανατίμηση 56,7% σε έναν χρόνο, αυξήσεις καταγράφηκαν στα δημητριακά (7,4%), στα ψάρια (8,4%) και στο μεταλλικό νερό/αναψυκτικά (8,6%). Μόνο μέσα σε έναν μήνα, Ιούνη - Ιούλη 2024, οι τιμές των δημητριακών για το πρωινό αυξήθηκαν 6%, το γάλα 2,1%, τα λαχανικά 6%, το γιαούρτι 2,1%, το χοιρινό 2% και το μοσχάρι 1,5%.