Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Έξαλλος ο ΣΕΒ με την κυβέρνηση! – Ο Μητσοτάκης ικανοποιεί άλλο ένα πάγιο αίτημα του ΚΚΕ




Την ώρα που γονατίζει τους εργοδότες, με τα ελαστικά ωράρια για να μαζεύουν ελιές οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ικανοποιεί πάγια αιτήματα των κομμουνιστών και προωθεί την αυτοδιαχείριση στην αντιμετώπιση της πανδημίας με DIY μεθόδους αυτοδιάγνωσης.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για την ελαστική διευθέτηση του ωραρίου, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες και συναφή βαρίδια του παρελθόντος, για να διευκολύνει τους εργαζόμενους να μαζεύουν τις ελιές τους, προκαλεί όμως κύμα οργής από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, που νιώθει πως η κυβέρνηση μεροληπτεί συστηματικά εναντίον των μελών του.

Στη σημερινή του ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ, ο Μητσοτάκης εξήγησε το σκεπτικό της κυβέρνησης, που φέρνει επιτέλους, ύστερα από σαράντα χρόνια, τα ευρωπαϊκά δεδομένα στη χώρα μας, κρατάει “κατοχυρωμένο ως έχει” το οκτάωρο, προσθέτοντας απλώς για τους εργαζόμενους “το δικαίωμα να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος”!

Πρωτομαγιά 2021: Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

 



Πρωτομαγιά 2021: Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργιακή απάντηση στις 6 Μάη

Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Μετά από πολύ καιρό αφωνίας και απραξίας για τα ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους και το λαό μας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε, καλώντας σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τον "εορτασμό της Πρωτομαγιάς"!

Ας μην τους "αδικούμε", όμως! Όλο αυτό το διάστημα, που οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, παλεύουν απέναντι σε εργοδοσία και την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων προστασίας, για να μη γίνονται οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς του κορονοϊού, που αγωνίζονται για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ορών εργασίας ενάντια στην εργοδοτική και κυβερνητική επέλαση και την καταστολή, αυτή η ηγετική ομάδα είναι πολύ απασχολημένη και δραστήρια στο διάλογο με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία.

Σχόλιο και απάντηση στην έκκληση του κ. Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των συνταξιούχων


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

Αθήνα 14/4/2021




Δελτίο Τύπου

Σχόλιο και απάντηση στην έκκληση του κ. Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των συνταξιούχων

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των εκκλήσεων του Πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους για τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα από τα ΜΜΕ παρακολουθήσαμε και μια συνάντηση με συνταξιούχους για τον σκοπό αυτό.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων της πατρίδας μας στη σύσκεψη αυτή δεν καλέστηκε. Καταλάβαμε το γιατί όταν διαβάσαμε τα πρακτικά της συζήτησης που ανακοινώθηκαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού από τον κ. Δημήτριο Παπαμήτσο. Με βάση το πρακτικό της συζήτησης ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό τον πρόεδρο της ΑΓΣΣΕ κ. Δημήτριο Ανδρεαδάκη, τον Αντιπρόεδρο της ίδιας οργάνωσης, κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο  και τον εκπρόσωπο της ΠΟΠΣ κ. Ηλία Ηλιόπουλο έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής.

Από την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία ούτε ένα σοβαρό υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι δεν τέθηκε στον κύριο Πρωθυπουργό, παρά μόνο ευχές και φιλοφρονήσεις.

Από την πλευρά της ΣΕΑ με την έκδοση αυτού του Δελτίου Τύπου θέλουμε να κάνουμε γνωστό τόσο στον κ. Πρωθυπουργό, όσο και γενικότερα τα παρακάτω ζητήματα.

Να αποδοθούν στους συνταξιούχους παρακρατημένα ποσά από τον τρόπο φορολόγησης

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ερώτηση σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αναδρομικών συντάξεων, ζητώντας να λυθεί άμεσα η αδικία που υφίστανται οι συνταξιούχοι και να αποδοθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τον τρόπο φορολόγησης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Λεωνίδας Στολτίδης προς τον υπουργό Οικονομικών.

Αναλυτικά:

«Οι συνταξιούχοι πέρα από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων τους, που έχει επιπτώσεις στην επιβίωσή τους, αφού αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα για αρκετά χρόνια με τη προσωρινή σύνταξη, έρχονται στη δυσάρεστη θέση να ανακαλύψουν όταν βγαίνουν τα αναδρομικά τους ότι ποσά των αναδρομικών τους παρακρατούνται στο σύνολό τους ως φόρος με τον τρόπο που ο ΕΦΚΑ κάνει την εκκαθάριση.

Συγκεκριμένα συνταξιούχοι του Δημοσίου ενώ αναγκάζονται να ζουν επί 3 χρόνια με τις προσωρινές συντάξεις λόγω καθυστερήσεων στην έκδοσή τους, ζήτημα που δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι, αμέσως μετά αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα.

Κάλεσμα ξεσηκωμού

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Το απεργιακό κάλεσμα ξεσηκωμού για τις 6 Μάη, που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να αποτελέσει μέρα ταξικού αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς (αφού η 1η Μάη συμπίπτει φέτος με το Μ. Σάββατο), ήδη περνάει από συνδικάτο σε συνδικάτο σε όλη τη χώρα.

Σε θέσεις μάχης τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις, παίρνουν και φέτος την υπόθεση της οργάνωσης της απεργιακής Πρωτομαγιάς στα χέρια τους, ένα χρόνο μετά την ιστορική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου έλαμψε η δύναμη της οργάνωσης, της απειθαρχίας στο σιωπητήριο που επιχειρούν να επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Απομόνωση

 

Πολύ μελάνι χύθηκε για το λεγόμενο «sofagate», το «σκάνδαλο του καναπέ», όπως ονομάστηκε το παιχνίδι με το πρωτόκολλο που έκανε η κυβέρνηση Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν. Η ουσία όμως έμεινε έξω από κάθε συζήτηση. Πουθενά δεν προβλήθηκαν, για παράδειγμα, οι δηλώσεις του Σαρλ Μισέλ για «τη μεγάλη και επωφελή γεωπολιτική δουλειά που κάναμε στην Αγκυρα». Οπως μικρή δημοσιότητα δόθηκε προηγουμένως και στις επισημάνσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ ότι η Τουρκία είναι ένας «παλαιός και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ». Αντίθετα, τα αστικά επιτελεία και ΜΜΕ αναμασούν με κάθε αφορμή το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας», που «προκαλεί την Ευρώπη» γι' αυτό σπρώχνεται ολοένα και περισσότερο «στο περιθώριο». Τα γεγονότα βέβαια άλλα μαρτυρούν. Ο ρόλος της Τουρκίας στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με επίκεντρο την Ουκρανία, η συζήτηση για το ενδεχόμενο να παρακάμψει τη Συνθήκη του Μοντρέ, διευκολύνοντας τη ΝΑΤΟική ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, η παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων με Αίγυπτο και Λιβύη επιβεβαιώνουν ότι η τουρκική αστική τάξη μόνο «απομονωμένη» δεν είναι από τους «συμμάχους» της σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει: Οσο οξύνεται η αντιπαράθεση με τους βασικούς ανταγωνιστές Ρωσία και Κίνα, τόσο θα προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη η θωράκιση της «διατλαντικής συνοχής». Τόσο θα μεγαλώνει όμως και η ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, που χώνουν τη χώρα μας βαθιά στο παζάρι των ανταλλαγμάτων, στο πλαίσιο του ευρωατλαντικού σχεδιασμού για μια ευρύτερη διευθέτηση στην περιοχή.