Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η εργατική τάξη με τον αγώνα της να κόψει τη φόρα της ΝΔ που πατά στο νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ



Κάλεσμα στους εργαζόμενους να οργανώσουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την αντεπίθεσή τους απευθύνει το ΠΑΜΕ με αφορμή την προσφυγή του ΣΕΒ υπέρ της κατάργησης των τριετιών.

Επισημαίνει ότι η υπονόμευση των ΣΣΕ, οι μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα πηγάζουν από την εφαρμογή των νόμων 4093/2012 και 4172/2013 που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διατήρησε στο ακέραιο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η προσφυγή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων υπέρ της κατάργησης των τριετιών αποτελεί μια ακόμα επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η τοποθέτηση του μέχρι πρόσφατα διατελέσαντος γενικού διευθυντή του ΣΕΒ κ. Σκέρτσου σε υφυπουργό της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την προσήλωση της ΝΔ να κλιμακώσει την αντεργατική πολιτική πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΕΒ προεκλογικά είχε ομολογήσει ότι η οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης υλοποίησε κατά 62% τις θέσεις του. Σ’ αυτό το βαθιά αντιλαϊκό πλαίσιο θα κινηθεί και θα κλιμακώσει η ΝΔ.

Πετρούπολη: Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!



Οι μεν ψάχνουν τρόπους που θα αποτελέσουν τον δούρειο ίππο τους για να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές και οι δε ψάχνουν τρόπους να αποκτήσουν ξανά αντιμνημονιακή αίγλη. Και οι δύο κοροϊδεύουν τον λαό της Πετρούπολης.

Γεγονός Νο1 (23 Ιουνίου 2019): Ο νέος δήμαρχος, Στέφανος Βλάχος, δήλωσε πως η «κατάσταση του Δήμου είναι άκρως αποθαρρυντική, τόσο σε οικονομικό επίπεδο… όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες».

Γεγονός Νο2 (10 Ιουλίου 2019): Η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της νέας διοίκησης, Χρυσάνθη Παχίδου, αναφέρθηκε στο κολυμβητήριο της πόλης. Εκτός από την άθλια εκδήλωση ρατσισμού που έκανε υποστηρίζοντας πως είναι λαϊκισμός να παρέχεις δωρεάν το κολυμβητήριο στα ΑΜεΑ και στα ΚΑΠΗ (!), ισχυρίστηκε ακόμα πως η προηγούμενη διοίκηση έχει φέρει το κολυμβητήριο στα όρια της χρεωκοπίας.

Δεν μας ξέρετε, μη μας αγγίζετε, μη μας λερώνετε.


Δόμνα Μιχαηλίδου "Η αγιοποίηση τους αντιδικτατορικού αγώνα οδηγεί σε συλλογική ψυχική νόσο"



Στέργιος Βασιλείου

"Δεν μας ξέρετε, μη μας αγγίζετε, μη μας λερώνετε. Μη μας ψάχνετε. Τα μάτια σας δεν μπορούν να δουν ποτέ αφανείς λαϊκούς αγωνιστές με αξίες και υγιή δημοκρατική σκέψη". 

Δόμνα Μιχαηλίδου: "Η αγιοποίηση τους αντιδικτατορικού αγώνα οδηγεί σε συλλογική ψυχική νόσο"

Αυτή η κυρία Μιχαηλίδου, κλήθηκε να χειριστεί, ως Υφυπουργός Εργασίας, λεπτά και ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης!

Ποια βαθιά «συλλογική ψυχική νόσο» είχαν αυτοί που την επέλεξαν;

Υποκρισία χωρίς τέλος για τις τριετίες



 Οι προκλητικές μεθοδεύσεις του ΣΕΒ - που σαν Γενικός Διευθυντής του είχε διαπρέψει ο σημερινός υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, Α. Σκέρτσος - αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα το νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, για να κρατάει στο γύψο μισθούς και μεροκάματα και να βάζει εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Διαμορφώνοντας έτσι τους μισθούς με βάσει τα "θέλω" του μεγάλου κεφαλαίου.
 
Αυτοί που σήμερα διαγκωνίζονται και τους πήρε ο πόνος δήθεν για τα εργατικά δικαιώματα, συγκεκριμένα για τις τριετίες των εργαζομένων, για μια ακόμη φορά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όταν ήταν στην κυβέρνηση εφάρμοσε το νόμο Βρούτση, κρατώντας παγωμένες τις τριετίες.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Έσπευσε να αναγνωρίσει ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας τη μαριονέτα των ΗΠΑ



  Πηγή: Eurokinissi

Η αναγνώριση του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, ως «μεταβατικού πρόεδρου της Βενεζουέλας» ήταν μια από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας τα δικά της διαπιστευτήρια στα σχετικά κέντρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προχώρησε σε αυτή την απόφαση, «συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28», στη δήλωση της Φρ. Μογκερίνι.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καμάρωνε ότι συνδιαμόρφωσε αυτή τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που νομιμοποιούσε την επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

«Η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής», πρόσθεσε στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση


Για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αναγνώρισε τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η πράξη αυτή στηρίζει τη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Στέρεο έδαφος


«Δεν είχαμε πει ότι θα καταργήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, είχαμε πει ότι θα τη θεραπεύσουμε», έλεγε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κ. Καραγκούνης, βουλευτής της ΝΔ, σχολιάζοντας το «καλό κλίμα» στην επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ζ. Ζάεφ. Ακολούθησαν η τηλεφωνική επικοινωνία του νέου πρωθυπουργού με την Τερέζα Μέι, η οποία επιδοκίμασε τη «δέσμευση» της κυβέρνησης ΝΔ στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο, η μεν ΝΔ σήκωνε εθνικιστικές κραυγές για τη συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι η στάση απέναντι στη συμφωνία «διαχωρίζει οριζόντια» τις πολιτικές δυνάμεις σε «προοδευτικές» και «συντηρητικές» και ότι η συμφωνία αποτελεί καταλύτη σε διεργασίες στο πολιτικό σύστημα. Τι έκρυβαν και οι δυο; Οτι η συμφωνία ήταν ΝΑΤΟική και ότι έγινε για την προώθηση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στα Βαλκάνια. Και ότι με τη συμφωνία αυτή, η ελληνική αστική τάξη επεδίωκε να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, να καταστεί «ηγέτιδα δύναμη», όπως λεγόταν χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία. Τώρα που η αντιπαράθεση ξεθύμανε, επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τον κουρνιαχτό της ονοματολογίας κρυβόταν η συμφωνία όλων των αστικών δυνάμεων με τον σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, τον οποίο η ΝΔ αναλαμβάνει να προωθήσει ως κυβέρνηση, πάνω στο στέρεο έδαφος που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας υπογράψει και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μάθε παιδί μου... τις «αξίες» των ΗΠΑ


«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ» ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ

Στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται να πάει παραπέρα η κυβέρνηση ΝΔ

Χωρίς να χαθεί ούτε μέρα συνεχίζεται και επιταχύνεται, επί κυβέρνησης ΝΔ, η υλοποίηση των αποφάσεων του περιλάλητου «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Διαδικασία που εγκαινιάστηκε το Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στο βάθεμα της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ σε μια σειρά από πεδία, μεταξύ των οποίων και η Εκπαίδευση, αναδεικνύοντας ξανά και ξανά ότι η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη έρχεται να οικοδομήσει πάνω σε ό,τι - επικίνδυνο και αντιλαϊκό - ξεκίνησε να χτίζει αυτή του Αλ. Τσίπρα.
 Συγκεκριμένα, το πρώτο γκρουπ 9 Ελλήνων μαθητών που έχουν ενταχθεί στο αμερικανικό πρόγραμμα FLEX («Future Leaders Exchange Program», «Πρόγραμμα Ανταλλαγών Μελλοντικών Ηγετών») ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να φοιτήσουν για ένα χρόνο σε αμερικανικά γυμνάσια και λύκεια. Πριν από την αναχώρησή τους, μάλιστα, κλήθηκαν στην πρεσβεία για τις τελευταίες συνεννοήσεις.