Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ο ηρωικός Δεκέμβρης 1944 θα φωτίζει για πάντα τους αγώνες του λαού μας!

 

Ανακοίνωση για τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, όταν «ο αστικός πολιτικός κόσμος ενωμένος, χρησιμοποιώντας τους ταγματασφαλίτες, τους Χίτες, όλους τους δοσίλογους εγκληματίες συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών και άλλα ένοπλα τμήματά τους, μαζί με την ένοπλη επέμβαση των ιμπεριαλιστικών βρετανικών στρατευμάτων, έπνιξαν στο αίμα τον λαό της Αθήνας προκειμένου να στεριώσουν την αστική εξουσία που είχε χρεοκοπήσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού», εξέδωσε η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Σε αυτήν σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο ηρωικός Δεκέμβρης 1944 θα συμβολίζει για πάντα τη θέληση του λαού μας για αντίσταση και εναντίωση στην αστική τάξη, στους ιμπεριαλιστές συμμάχους της, στην εξουσία της. Εβδομήντα εννιά χρόνια μετά η φλόγα της ταξικής μάχης του Δεκέμβρη 1944 παραμένει άσβεστη και θα φωτίζει τους αγώνες των εργαζομένων για όλα τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική δράση, την αντεπίθεση για την εργατική - λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Θα μένει στη μνήμη του λαού μας αιώνιο σύμβολο, όπως καταγράφηκε το πύρινο σύνθημα στο πανό της διαδήλωσης του ΕΑΜ στο Σύνταγμα, πως "Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"...».

Ο Δεκέμβρης επισημαίνεται στην ανακοίνωση «ήταν η κορύφωση του βρώμικου πολέμου που διεξήγαγε ενάντια στο ΚΚΕ και το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ την περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, σε στρατιωτικο-πολιτικό επίπεδο, η ελληνική αστική τάξη με το πολιτικό της προσωπικό και τους Αγγλους συμμάχους της με στόχο να περιοριστούν η δράση και η πολιτική απήχηση του ΚΚΕ στον ελληνικό λαό. Τα αστικά κόμματα είχαν χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα και αυτό έβαζε τη σφραγίδα του αμέσως μετά την απελευθέρωση. Επρεπε να τσακίσουν το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ. Και άρχισαν με τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, τον οποίο αρνήθηκε το ΚΚΕ, αρνούμενο να συμβιβαστεί με τον ταξικό αντίπαλο».

Διάλεξε πώς θα χάσεις

 

 

«Διαλέξτε πώς θα σας ρουφήξουμε το εισόδημα»... Αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να έχει το νομοσχέδιο για τη φορολεηλασία των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, ειδικά μετά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση, φέρνοντάς το προς ψήφιση στη Βουλή.

Ενα νομοσχέδιο που από τον τίτλο του κιόλας («αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής») αντιμετωπίζει τους μικρούς επαγγελματίες εξ ορισμού ως «μπαταχτσήδες» και αποδείχθηκε ότι δεν παίρνει από διορθώσεις, ότι πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Αλλωστε, εξαρχής ήταν καθαρό ότι πρόκειται για ρύθμιση - εφαρμογή στην πράξη των συστάσεων της Κομισιόν για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αποτελώντας άλλο ένα αντιλαϊκό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να ενισχυθούν με «ζεστό» χρήμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.