Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Nέα κρούσματα αστυνομικής βίας


Την ώρα που ο δικηγόρος διαμαρτύρεται, λίγο πριν δεχτεί και ο ίδιος την επίθεση των ΜΑΤ

INTIME NEWS

Την ώρα που ο δικηγόρος διαμαρτύρεται, λίγο πριν δεχτεί και ο ίδιος την επίθεση των ΜΑΤ
Νέα περιστατικά αστυνομικής βίας και κακοποίησης διαδηλωτών σημειώθηκαν χτες. Συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ έκαναν ρίψη χημικών και επιτέθηκαν για να διαλύσουν συγκέντρωση στα Εξάρχεια ενάντια στην υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ να χτυπάνε νεαρούς που ήταν πεσμένοι και ακινητοποιημένοι. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες οι δυνάμεις καταστολής έκαναν επίθεση στο σωρό. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
 
Καταγγελία από την ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Την επίθεση που δέχτηκε χτες στα Εξάρχεια ο δικηγόρος, μέλος του ΚΚΕ Βασίλης Αρχιμανδρίτης, με χτύπημα στο πρόσωπο, απωθήσεις με ασπίδες και ύβρεις από αστυνομικούς των ΜΑΤ, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση ενός διαδηλωτή από αστυνομικούς, καταγγέλει η ΤΟ Δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η κυβέρνηση μετά τον «εκσυγχρονισμό» της 10ωρης δουλειάς «εκσυγχρονίζει» και τον ΕΦΚΑ


Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, με τις οποίες προανήγγειλε νέο νόμο για τον ΕΦΚΑ, με τον οποίο, όπως είπε, θα «βάλει τάξη» στον Οργανισμό, δίνει το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας και τις αναφορές του στον κατώτερο μισθό. Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ: «Με προσφιλή τακτική τις συνεντεύξεις, ο σφαγέας των εργατικών δικαιωμάτων Χατζηδάκης επιχειρεί μετά τον "εκσυγχρονισμό" του ημερήσιου χρόνου δουλειάς να "εκσυγχρονίσει"» και τον ΕΦΚΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παλιά και χιλιοπαιγμένη και η μέθοδος που χρησιμοποιεί, αφού για να κρύψει τις διαχρονικές και τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τις καθυστερήσεις στην απονομή των πετσοκομμένων συνάξεων και παροχών, ρίχνει το φταίξιμο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του Οργανισμού με όρους «αγοράς».

Ο Πούτιν σε αντικομμουνιστική «άμιλλα» με τη Δύση

 


Στις 21 Οκτώβρη, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, πήρε μέρος στις εργασίες της «Λέσχης Βαλντάι», όπως ονομάζεται η «δεξαμενή σκέψης» που πατρονάρουν οι σημερινές ρωσικές αρχές σε αντιστοιχία με τις «δεξαμενές σκέψης», τις οποίες πατρονάρουν άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτήν τη φορά ο Πρόεδρος της Ρωσίας προσπάθησε να δώσει το νέο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, με το οποίο πορεύεται η αστική τάξη της Ρωσίας κι αυτό είναι «η ιδεολογία του υγιούς συντηρητισμού», σύμφωνα με τα λόγια του.

Στην κατεύθυνση αυτή εμφανίστηκε λάβρος όχι μονάχα ενάντια στην Οκτωβριανή Επανάσταση, που εκτίμησε πως «οδήγησε στη διάλυση μια μεγάλη χώρα» αλλά ενάντια σε κάθε επανάσταση, λέγοντας πως «η επανάσταση δεν είναι διέξοδος από την κρίση, αλλά ένας τρόπος να επιδεινωθεί αυτή η κρίση. Καμία επανάσταση δεν άξιζε τη ζημιά που προκάλεσε στο ανθρώπινο δυναμικό».

* * *

Στην προσπάθειά του να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του, για πολλοστή φορά επιτέθηκε στους μπολσεβίκους και στη Σοβιετική Ενωση, καταφεύγοντας μάλιστα σε λαθροχειρίες και ταυτίζοντας τις προσπάθειες των Ρώσων επαναστατών για τη χειραφέτηση της γυναίκας στην επαναστατική Ρωσία με τις σημερινές ανορθολογικές απόψεις περί «κοινωνικού φύλου», που αναπτύσσονται στις δυτικές χώρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έδεσε το «USNS YUMA» που θα μεταφέρει ΝΑΤΟικό εξοπλισμό προς Βουλγαρία

 

 

Σύμβολο της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή είναι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS YUMA» που κατέπλευσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο έδεσε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και προσωπικό προς  Βουλγαρία και Ρουμανία για τη διεξαγωγή ασκήσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με βάση την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η διαπραγμάτευση και υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση τη ΝΔ. 

Όχι άλλο αίμα εργατών!

 

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης στο ΣΕΜΠΟ της Cosco στο ΙκόνιοΑπό την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης στο ΣΕΜΠΟ της Cosco στο Ικόνιο

 

Μόνο ως κορυφή του παγόβουνου μπορεί να χαρακτηριστεί το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά. Τα στοιχεία, άλλωστε, που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης» για τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε μεγάλους χώρους δουλειάς, είναι συντριπτικά.

Επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εικόνα, των χιλιάδων εργαζομένων που το μεροκάματο γι' αυτούς είναι μια διαρκής αναμέτρηση με τον θάνατο: Από τα μηχανάκια των διανομέων μέχρι τις γερανογέφυρες και από τις βιομηχανίες μέχρι τα εργοτάξια και τα γιαπιά, οι νεκροί και οι σακατεμένοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που έχει τους δικούς της σιδερένιους νόμους και κανόνες.