Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα» (VIDEO)






ΒΟΥΛΗ
Παρασκευή 20/05/2016 - 19:48
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα» (VIDEO)



«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα», τόνισε στην κατ' άρθρο συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, και επισήμανε ότι στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών είχε καλές ειδήσεις μόνο για το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλεμπόρους.

Και όμως, όλα είναι αποφασισμένα και συμφωνημένα από τον Οκτώβριο του 2011!

kar




Γρηγορης Αυξεντιου Γρηγορης Αυξεντιου • 20 Μαϊου 2016, Ημεροδρόμος

Από τον Ιανουάριο του 2015 ως τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων που συνθέτουν τη μνημονιακή παράταξη, και ιδιαίτερα ανάμεσα στην Συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με όρους από το παρελθόν του στυλ εμείς είμαστε το Φώς (ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ πλασάρονται ως οι δυνάμεις της σταθερότητας που έσωσαν τη χώρα), ενώ το Σκοτάδι το αντιπροσωπεύει η ΝΔ η οποία εκφράζει ιδεολογικά τόσο την ΤΡΟΙΚΑ όσο και το ΔΝΤ και εκφράζει το παλιό όσο και την διαφθορά σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δηλώνει ότι μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης το 2ο εξάμηνο του 2016, ιδίως αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Μαΐου 2016, ενώ από τις αρχές του 2017 θα βγούμε στις αγορές. Επιπλέον η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δηλώνει ότι αν οριστικοποιηθεί η ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους μέσω επιμήκυνσης τόσο των διακρατικών δανείων της 1ης Δανειακής Σύμβασης (ύψους 70 Δις) όσο και των δανείου ύψους 140 δις από τον EFSF καθώς και του δανείου ύψους 83 δις ευρώ από τον ESM καθορίζοντας ενιαίο επιτόκιο 2% τότε θα μπορούμε το 2050 να έχουμε διαμορφώσει την σχέση χρέος προς ΑΕΠ στο 103% (υπό την προϋπόθεση μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης 2,5%.

okt20113

Τόσο η Συγκυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, αποκρύβουν έντεχνα από τον λαό, ότι η πατρίδα μας θα βρίσκεται σε διαρκή εποπτεία από τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκη Κεντρικη Τράπεζα, Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, Συμβούλιο Κορυφής). Επομένως οι ατάκες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του στυλ, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, καταρτίζουμε ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, έχουν μικρή αξία αν αντιληφθούμε ότι με βάση το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν έχουμε τη δυνατότητα ως ανεξάρτητη χώρα να ασκήσουμε δημοσιονομική πολιτική επί της ουσίας.

Πανηγυρίζει το κεφάλαιο




«Τείνουμε χείρα φιλίας προς όλους και εκτιμούμε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχωρήσει και είναι θετικό ότι θα έχει τη μερική στήριξη της αντιπολίτευσης. Ευχής έργον θα ήταν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί και να χαράξουν σχέδιο. Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία για τη χώρα, να καταλάβει ο κόσμος τις επώδυνες, πλην απαραίτητες, λύσεις».

Αυτά έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ για το νομοσχέδιο, που, από χτες, συζητιέται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Μετά κι από αυτήν τη δήλωση, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί το νομοθέτημα που ψηφίζεται το απόγευμα της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό έρχεται μετά το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και τα άλλα φορολογικά μέτρα, είναι διπλή χαρά για τους βιομήχανους και τις άλλες ισχυρές μερίδες του κεφαλαίου, που βλέπουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να το «πάει το γράμμα», σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της ταξικής πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.