Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ο νόμος του Λυντς και οι σύγχρονοι ανθρωποφάγοι


Ο λόγος περί ανομίας και ανασφάλειας ουσιαστικά οδηγεί σε μια κανονικοποίηση του φασισμού, σε ανοιχτές ή κεκαλυμμένες μορφές. 


Μονοπωλεί -και δικαίως – την επικαιρότητα το θέμα του περιστατικού στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, όταν δυο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας όπως φάνηκε στην πορεία ήταν ο ιδιοκτήτης, κλώτσησαν άγρια τοξικοεξαρτημένο άτομο που προσπάθησε να κλέψει το κατάστημα την ώρα που ο ιδιοκτήτης έλειπε. Στο σοκαριστικό βίντεο από κάμερα παρακολούθησης διακρίνεται ο ιδιοκτήτης, που ήδη έχει συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες να κλωτσά μέσα στα σπασμένα γυαλιά τον επίδοξο ληστή, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο κατάστημα και μην μπορώντας καλά-καλά να σταθεί όρθιος προσπαθούσε με πυροσβεστήρα να σπάσει τη βιτρίνα και να βγει. 
Ο νεαρός υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, με τον ιδιοκτήτη να επικαλείται επί τους ουσίας αυτοάμυνα, ισχυριζόμενος πως απειλήθηκε με κομμάτι γυαλιού.

100 χρόνια ΚΚΕ στα χέρια σας




ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ

15 Μαΐου 1944 κι ο Παναγιώτης ο ανταρτούλης γράφει έκθεση με θέμα και τίτλο «τα παπουτσάκια μου»: «Σήμερα στο σταθμό μας είναι μεγάλη χαρά, βάνουμε καινούρια παπούτσια, τα ’φερε η κυρά δασκάλα η Ναυσικά μας, ταφτιασαν οι τσαγκάρηδες οι αντάρτες γιατί ήμασταν με σγαρόνια και μούσκεμα τα ποδαράκια μας ήταν. Εμένα είναι λίγο μεγάλα αλλά η μάνα μου θα μου πλεξ τσουράπθια κι θα χω άρβυλα πρώτης τάξης, να ναι καλά η Μαργαρίτα η δασκάλα…να ναι καλά οι αντάρτες που μας αγαπάνε κι οι δασκάλες που μας μαθαίνουν τόσα πράματα».

100 χρόνια ΚΚΕ στα χέρια σας

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Σα να μην έφτανε το βήμα της ΔΕΘ, από όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδειξαν πόσο «αντιδιαμετρικά ...ίδια» είναι τα προγράμματά τους, ήρθε και η συζήτηση στη Βουλή για την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, που έκανε ξανά σκόνη τις «διαχωριστικές γραμμές» μεταξύ τους.
 Ετσι, από τη δικαίωση που έδωσε στα μνημόνια ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «κανένα πισωγύρισμα» σε σχέση με τα «συμφωνηθέντα», η κυβέρνηση πέρασε στην πράξη, με τη ΝΔ να τη χειροκροτά στη Βουλή και να «την ευχαριστεί» που επιτέλους «δικαιώνει» την πολιτική της για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας, μέσω και του καθορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος.

«Ανώτατη» σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τον κατώτατο μισθό
Ταυτόχρονα, όλοι μαζί απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες τη μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αυτήν του ΚΚΕ, που προέβλεπε την επαναφορά στα 751 ευρώ και την κατάργηση του νόμου - εκτρώματος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιβεβαίωσαν έτσι ότι πάνε χέρι - χέρι στην υπεράσπιση και εφαρμογή όλου του μνημονιακού πλαισίου και κυρίως των πιο καθοριστικών νόμων του για λογαριασμό του κεφαλαίου.