Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Αναβάθμιση

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Η αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» ότι ο στρατός των ΗΠΑ εγκαθιστά υπηρεσίες logistics στο Κερατσίνι, μια ανάσα από τις εγκαταστάσεις της COSCO στο Ικόνιο, επιβεβαιώνει ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος μπροστά στους κινδύνους που μεγαλώνουν από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς.

Ο δρόμος άνοιξε με τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, την οποία διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε η επόμενη της ΝΔ. Σε αυτήν προβλέπεται ρητά ότι όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και πολιτικές υποδομές, πέρα από εκείνες που αναφέρονται ονομαστικά στη συμφωνία, μπορούν να αξιοποιηθούν για ΝΑΤΟικούς σκοπούς και ειδικότερα για τις ανάγκες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οσο ξεδιπλώνεται αυτός ο σχεδιασμός, τόσο αποκαλύπτονται κι άλλες επικίνδυνες πτυχές του, με φόντο την αντιπαράθεση που οξύνεται ανάμεσα στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο και τους ανταγωνιστές του, κυρίως την Κίνα και τη Ρωσία. Στην προκειμένη περίπτωση, ο σταθμός logistics για τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού χωρίζεται με μια ...μεσοτοιχία από τις προβλήτες της COSCO!

Μαχητική απάντηση στη σύγχρονη σκλαβιά, πάλη για σύγχρονα δικαιώματα!

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου από τα συνδικάτα την Παρασκευή, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας

 

Αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνοντας διατάξεις που γιγαντώνουν την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας και απογειώνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, δίνουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα με παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι συνδικαλιστικοί φορείς θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, τα συνδικάτα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση που οργανώνεται το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη (5.30 μ.μ., στο πάρκο της ΧΑΝΘ).

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν «μαχητική, αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο - όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και τη σύγχρονη σκλαβιά!». Στην ανακοίνωσή του αναδεικνύει τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, τονίζει την ανάγκη να οργανωθεί η συζήτηση στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων, να ετοιμαστεί η απάντηση στους χώρους δουλειάς και τις πόλεις όλης της χώρας.

* * *

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: