Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τι θα κάνουν οι έλληνες κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου;


Τι θα κάνουν οι έλληνες κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου;


Γράφει ο Νίκος Μόττας //


Τι θα κάνουν οι έλληνες κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου;


Γράφει ο Νίκος Μόττας //









Από atexnos3


Γράφει ο Νίκος Μόττας /
/


Η πρόσφατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, έδωσε λαβή σε ακροδεξιούς-φασιστικούς κύκλους να προπαγανδίσουν τις γνωστές εθνικιστικές τους «ονειρώξεις». Αναπόσπαστο κομμάτι της ακροδεξιάς, εθνικιστικής προπαγάνδας αποτελούσε και αποτελεί η στάση του ΚΚΕ σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής Ελλάδας-Τουρκίας.

Ανακυκλώνοντας την ανιστόρητη, εμετικά αντικομμουνιστική τους θεωρία περί «προδοτικού ΚΚΕ», τα διάφορα φασιστοειδή – από το θλιβερό ανυπόληπτο ανθρωπάκι που σκίζει απεργιακές αφίσες και επιτίθεται σε γυναίκες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μέχρι τους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής- βγήκαν «παγανιά» να διατυμπανίσουν ψέματα και χυδαιότητες.

«Σε περίπτωση πολέμου της Ελλάδας με άλλη χώρα, το ΚΚΕ έχει δώσει εντολή στα μέλη του να μην πολεμήσουν» τιτλοφορείται κείμενο που, τις τελευταίες μέρες, αναδημοσιεύουν διάφορες, ακροδεξιές και μη, ιστοσελίδες. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, για τη σπορά του «Μανιαδάκη», να κάνει το άσπρο-μαύρο, επιχειρώντας να πολεμήσει το ΚΚΕ με τόνους λάσπης.

Μία ακόμα “αριστερή Τετάρτη” για το ΣΥΡΙΖΑ, με ΜΑΤ, κασταστολή διαδηλώσεων και πλειστηριασμούς κατοικιών (Video, Φωτο)



Ευτυχώς που δεν είναι η Δεξιά και το μνημονιακό μπλοκ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, για να σταματήσει τους άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να προωθήσει αυτούς που είναι δίκαιοι και αριστεροί. Κι αν πέφτει και καμιά γκλομπιά ή χημικό παραπάνω, ο “αριστερός” σκοπός αγιάζει τα μέσα…
Πώς είναι μια αριστερή Τετάρτη; Μια ηλιόλουστη μέρα, χαρά θεού και τραπεζίτη. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια τιτιβίζουν προαναγγέλλοντας την άνοιξη που έρχεται, όπως η ελπίδα κάποτε, τα ΜΑΤ της “αριστερής ελπίδας” χτυπάνε και ψεκάζουν διαδηλωτές -για να μη λένε ψεκασμένους μόνο τους συγκυβερνώντες ανεξάρτητους Έλληνες- και οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών προχωρούν ηλεκτρονικά σε διάφορα συμβολαιογραφεία, δείχνοντας πως το αστικό κράτος εκσυγχρονίζεται και αποκεντρώνεται. Μια θαυμάσια “αριστερή Τετάρτη”, σαν όλες τις άλλες…

Παρόλα αυτά, κάποιοι αχάριστοι δεν αναγνωρίζουν το έργο της κυβέρνησης και βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Ενίοτε μάλιστα αναγκάζουν τα ΜΑΤ της “αριστερής ελπίδας” να επέμβουν δυναμικά, και δρουν προβοκατόρικα, για να δυσφημήσουν το -γνωστό για τις δημοκρατικές, κινηματικές ευαισθησίες του- κυβερνών κόμμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Όλοι αύριο στην παναττική κινητοποίηση - Συνεχίζουμε τους αγώνες μας (ΦΩΤΟ)


Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία στο υπουργείο Εργασίας απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας το πρωί της Τετάρτης.

«Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τη δράση μας έχοντας παρακαταθήκη τους αγώνες μας που αποτελούν μονόδρομο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας», τόνισε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

ΠΑΜΕ Η απόφαση καταδίκης των χαλυβουργών στοχεύει το εργατικό κίνημα


Πηγή: Motionteam

Καταδίκη που είναι ευθυγραμμισμένη με την επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης να χτυπήσουν κάθε αγώνα που αποτελεί παράδειγμα για το εργατικό κίνημα, χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ τη δικαστική απόφαση κατά εργαζόμενων - απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του:

«Το ΠΑΜΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση μιας δικαιοσύνης, που είναι ταγμένη στα συμφέροντα του Μάνεση και των βιομηχάνων, να επιβάλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 5 χαλυβουργούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης ενός ηρωικού αγώνα που κράτησε πάνω από 9 μήνες.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πολεμήσει για να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας»!





Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες άρθρα και αναλύσεις για τη στάση του ΚΚΕ σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα. Οι συγγραφείς αυτών των άρθρων κι αυτών των αναλύσεων γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η θέση του ΚΚΕ και ποια θα είναι η στάση του σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ελλάδας. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές στην 100χρονη ιστορία τους απέδειξαν με τα όπλα τους, με τον ηρωισμό τους, με την θυσία τους στις μάχες και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα πως εννοούν τον πατριωτισμό! Τους κομμουνιστές και τον πατριωτισμό τους δεν μπορούν να τους πιάνουν στο στόμα τους οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, των μαυραγοριτών ή αυτών που όταν ξεκίνησε ο πόλεμος έγιναν «λαγοί» και έφτασαν στα Κάιρα, στα Παρίσια και στις Λόντρες! Άλλωστε ακούγεται πολύ γελοίο ακόμα και τώρα που μόνο το ΚΚΕ φωνάζει και διαμαρτύρεται για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα, να βρίσκονται διάφοροι κονδυλοφόροι και να το κατηγορούν για μειοδοσία! Ο πατριωτισμός των κομμουνιστών δεν χρειάζεται αποδείξεις! Τον πατριωτισμό των κομμουνιστών μαρτυρούν η μάντρα τις Καισαριανής, το Κάστρο του Υμηττού, το Κούρνοβο, το δύο φορές καμένο από τον κατακτητή Μεσόβουνο της Εορδαίας και οι αμέτρητοι άλλοι τόποι ηρωισμού και θυσίας των κομμουνιστών στις μάχες ενάντια στους κατακτητές!

Τα πανηγύρια δεν αφορούν το λαό




Με γοργά βήματα προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την παραχώρηση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε μονοπώλια της Ενέργειας, υπηρετώντας το στόχο της αστικής τάξης για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό «κόμβο».

Τα κυβερνητικά στελέχη προπαγανδίζουν ότι «το κεφάλαιο υδρογονάνθρακες (...) συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση», ότι θα συμβάλει στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, ότι «βοηθάει στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας» και ταυτόχρονα «ανεβάζει τη γεωπολιτική της αξία στην περιοχή». Πρόκειται για επιχειρήματα που απευθύνονται αποκλειστικά στο κεφάλαιο και δεν έχουν καμία σχέση με τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων, όπως και συνολικά η «αξιοποίηση» του ενεργειακού πλούτου, γίνεται με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, που σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την Ενέργεια.

Οικογενειακές ιστορίες


Την αναπληρώτρια γγ του ΝΑΤΟ Γκοτμούλερ ενημέρωσε χτες, μετά τους Ευρωπαίους «εταίρους», ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. Η κίνηση αυτή, μάλιστα, παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση (και περίπου αναγνωρίστηκε από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα) ως «διεθνοποίηση του προβλήματος» που συμβάλλει στην επίλυσή του. Πρόκειται τουλάχιστον για κακόγουστα αστεία, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, από το βήμα της ΝΑΤΟικής φιέστας που στήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, η ίδια μας καλούσε να σκεφτούμε το ΝΑΤΟ σαν μια «μεγάλη οικογένεια», «όπου λογικό είναι να υπάρχουν διαφορές, όπως σε κάθε οικογένεια» και γι' αυτό «πρέπει να συζητάμε μεταξύ μας για να τις λύσουμε (...) Αυτό άλλωστε είναι η γραμμή από τα κεντρικά της συμμαχίας (...) να προχωράμε με συναίνεση για να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προτάσσει το ΝΑΤΟ». Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις δεν αποτελούν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ασφάλεια και την ειρήνη. Αντίθετα, είναι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου και γι' αυτό πηγή κινδύνων για τους λαούς και «γκριζαρισμάτων» σε κάθε επίπεδο. Η «συναίνεση» και οι συμβιβασμοί στο πλαίσιο αυτών των «οικογενειών» είναι μόνο προσωρινοί, μέχρι να βγουν τα μαχαίρια για να μοιραστεί η «κληρονομιά».