Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Χυδαιότητα χωρίς όρια απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις...

 

Απο την ιστοσελίδα της ΑυγήςΑπο την ιστοσελίδα της Αυγής

 

Πριν λίγες μέρες μαθητές που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις και φιλοξενούνταν σε τηλεοπτικές εκπομπές απαντούσαν πως δεν δέχονται να τους συγκαταλέγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε μερίδα των ΜΜΕ, στους «αρνητές της μάσκας», αλλά ότι τα αιτήματά τους αφορούν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, άνοιγμα δημόσιων χώρων για να λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας κ.ά. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα - αλεξίπτωτο για 2-3 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!

Η κυβέρνηση παρουσιάζοντας τους μαθητές που κινητοποιούνται ως «αρνητές της μάσκας», τσουβαλιάζοντας την πλειοψηφία των μαθητών με υπαρκτές, περιθωριακές φωνές που απομονώνονται από τη μαθητική κοινότητα, επιχειρεί να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

CSI KERATSINI – 12 προσαγωγές μαθητών Γυμνασίου στο Κερατσίνι!

 


 

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν ασχολήθηκαν με τον ίδιο ζήλο με τους εγκληματίες-ναζί που δολοφόνησαν στην ίδια γειτονιά τον Παύλο Φύσσα και 7 χρόνια μετά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι…

Τι ισχύει με το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη χώρα μας; Θεωρητικά είναι σε ισχύ και μπορεί να εφαρμοστεί. Εκτός κι αν μιλάμε για μαθητές Γυμνασίου που συζητούν με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, οπότε πρέπει να επέμβει η αστυνομία και να τους διαλύσει. Γιατί; Επειδή μπορεί να βανδαλίσουν το σχολείο, επειδή δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν χαράματα (!) και επειδή δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις άνω των εννιά ατόμων. Εκτός και αν είναι μες στις τάξεις οπότε μπορούν άφοβα να συναθροίζονται ανά 25 και 30 άτομα..

Όταν οι δολοφόνοι του Φύσσα αρμένιζαν ανενόχλητοι σε αυτήν τη γειτονιά, οι αρχές δεν έκαναν τίποτα. Όταν εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, δεν πήραν κανένα μέτρο και σφύριζαν αδιάφορα. Όταν όμως οι μαθητές αντέδρασαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή και να συμμετέχουν στην αυριανή πορεία, έστειλαν το περιπολικό να τους μαζεύει τρεις τρεις.

Συμφέροντα


«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, χώρα ζωτικής σημασίας για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Δεσμευόμαστε να κατορθώσουμε την ίδια επιτυχία στην Ελευσίνα που είδαμε με την επένδυση της ONEX στη Σύρο, η οποία είναι πλέον πιστοποιημένη από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Βλέπουμε ένα πολύ σημαντικό ενδιαφέρον εθνικής ασφάλειας για τη διατήρηση της Ελευσίνας στα δυτικά χέρια και την ενίσχυση της ικανότητας των δύο ναυπηγείων να εξυπηρετούν τελικά αμερικανικά και ελληνικά πολεμικά σκάφη, καθώς και το ρόλο της στη στήριξη του περιφερειακού εμπορίου Ενέργειας (...) Οι ΗΠΑ επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία με την Ελλάδα και τις σημαντικές ναυτιλιακές υποδομές της, από τις μακροχρόνιες σχέσεις μας στον κόλπο της Σούδας έως την αυξημένη χρήση λιμανιών όπως η Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της αναθεωρημένης Αμυντικής Συνεργασίας». Αυτά (ξανα)είπε τις προάλλες ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του, δίνοντας σε λίγες γραμμές το «πανόραμα» της ελληνικής εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και το ρόλο «μεντεσέ» που παίζει η χώρα μας σε αυτά. Ο Πάιατ ομολογεί φόρα - παρτίδα ότι τα ελληνικά ναυπηγεία είναι ενταγμένα σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Κι αυτό πρέπει να το πάρουν σοβαρά υπόψη τους οι εργαζόμενοι, που η κυβέρνηση προσπαθεί να τους πείσει ότι οι προωθούμενη πώληση των ναυπηγείων σε αμερικανικά συμφέροντα είναι μια «win - win» επιχειρηματική συμφωνία, για «να σωθούν οι θέσεις εργασίας» και «να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη»...

ΠΕΡΙ ''ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ''....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ !!!

 

 

Το φιάσκο με τις μάσκες για τα σχολεία, που βγήκαν… τραπεζομάντιλα, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εξηγούμαστε:

 

 
Σε ένα λαό που με την πειθαρχία του την περίοδο της καραντίνας σου έδωσε τη δυνατότητα να έχεις στις 30 Ιουνίου μόλις 2 κρούσματα στην Αττική, δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης».

Να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένη διεκδίκηση

Δεν χρειαζόταν να έρθει ο «Ιανός», για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά η εγκληματική γύμνια του κράτους σε ό,τι αφορά την προστασία της περιουσίας και της ζωής του λαού. Η τελευταία φονική κακοκαιρία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό δείχνουν ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται για τον λαό σε κάθε νεροποντή, σε κάθε ισχυρό φυσικό φαινόμενο. Χτες στην Εύβοια, προχτές στην Πελοπόννησο, σήμερα στα Ιόνια Νησιά, στη Στερεά και τη Θεσσαλία, οι μεγάλες καταστροφές και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που παρουσιάζονται περίπου ως «κανονικότητα», αποκαλύπτουν σε όλο τους το μεγαλείο την ανυπαρξία υποδομών, σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης, με ευθύνη του κράτους σε όλη του την κλίμακα, μέχρι την Περιφερειακή και την Τοπική Διοίκηση. Αυτό καταγγέλλουν μέσα στην αγανάκτηση και την οργή τους οι κάτοικοι της Καρδίτσας, των Φαρσάλων, των άλλων περιοχών που πνίγηκαν από τα φουσκωμένα ποτάμια. Οτι το κακό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Οτι οι ζημιές θα μπορούσαν να είναι μικρότερες, αν οι υποδομές δεν βρίσκονταν στη σημερινή άθλια κατάσταση. Αν είχαν γίνει έγκαιρα και ολοκληρωμένα τα αντιπλημμυρικά έργα, σε μια περιοχή κατά βάση αγροτική, που η καταστροφή σημαίνει και απώλεια εισοδήματος για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Συμφωνίες


Πηγή: Eurokinissi

«Ψήνοντας» το διάλογο που είναι ήδη στα σκαριά και προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, αξιοποιώντας τη συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων, χαράσσουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σ' αυτούς που θέλουν το διάλογο και τη συμφωνία και εκείνους που είτε προτιμούν να συντηρούνται οι εκκρεμότητες στα Ελληνοτουρκικά, είτε προτείνουν αυτές να λυθούν με σύγκρουση.

Τόσο το ένα, όσο και το άλλο είναι κάλπικα διλήμματα για τον λαό, που θέλει να ζει ειρηνικά με τους γείτονές του, να αναπτύσσει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, με αλληλοσεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα. Ακριβώς γι' αυτό χρειάζεται να παλεύει ενάντια σε οποιαδήποτε συμφωνία υπαγορεύεται από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και αποτελεί συμβιβασμό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και όχι τα δικά του.