Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κοινωνίες ελεύθερες από ναρκωτικά ή με ελεύθερα ναρκωτικά;




Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να αλλάξει η παγκόσμια στάση απέναντι στην χρήση ναρκωτικών ουσιών. Βασικός σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να απελευθερωθεί η χρήση και σε ορισμένες περιπτώσεις και η καλλιέργεια ψυχοτρόπων ουσιών (βλ. κάνναβη).  
 
 Επιστρατεύτηκαν λοιπόν, προσωπικότητες,δημοσιογράφοι,ειδικοί επιστήμονες, πρώην πρωθυπουργοί…. Όλοι αυτοί, προσπαθούν να μας πείσουν πως όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους είναι, οπισθοδρομικοί, αρτηριοσκληρωτικοί, βλάκες… και κυρίως μειοψηφία. Προφανώς, επειδή γνωρίζουν πως τα άτομα έχουν την τάση να προσαρμόζονται στις πλειοψηφίες  για περισσότερη βεβαιότητα και ασφάλεια. Δια μέσου του διαδικτύου και με όπλο την συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε, αντιστρέφουν την πραγματικότητα και επιλέγουνή παραποιούν τις πληροφορίες.
 

ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


«Καμία αστική κυβέρνηση δε θα μπορούσε να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο. Θα την είχε αφοπλίσει η δυσπιστία και η περιφρόνηση των μαζών. Θα την είχαν ανατρέψει, σε μια εβδομάδα, οι ταραχές στους δρόμους και θα την είχαν αφοπλίσει οι ίδιοι οι στρατιώτες της.

Μόνο οι σοσιαλδημοκράτες μπορούσαν να χειριστούν με ασφάλεια μια τέτοια πρωτόγνωρης δυσκολίας κατάσταση, διότι έχαιραν της εμπιστοσύνης των εργαζόμενων μαζών... Μόνο οι σοσιαλδημοκράτες μπορούσαν να σταματήσουν ειρηνικά τις θυελλώδεις κινητοποιήσεις μέσω της διαπραγμάτευσης και της πειθούς. Μόνο οι σοσιαλδημοκράτες μπορούσαν να οδηγήσουν το λαϊκό στρατό και να βάλουν φραγμό στις επαναστατικές περιπέτειες των εργαζόμενων μαζών... Την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της αστικής κοινωνίας εξέφραζε το γεγονός ότι μια αστική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών, είχε απλώς καταστεί αδιανόητη».


Ότο Μπάουερ - Η Επανάσταση στην Αυστρία το 1918.


Μια περιγραφή που αποκαλύπτει γλαφυρά τον παραδοσιακό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας με αφορμή την περίπτωση της Αυστρίας.


Πηγή ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ

Έπεσαν οι μάσκες για το ρόλο που παίζει το «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων»


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


«Έπεσαν οι μάσκες για το ρόλο που παίζει το λεγόμενο Ενιαίο Δίκτυο των συνταξιούχων», τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με αφορμή την επιστολή του Δικτύου στην υπουργό Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Έφη Αχτσιόγλου με την οποία ζητά την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις Συνταξιουχικές Οργανώσεις(!)

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για χρήματα που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων έπαιρναν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τους και τα οποία κόπηκαν λόγω μνημονίου, πριν ο αγώνας των συνταξιούχων αναγκάσει την κυβέρνηση να τα επαναφέρει.

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν ότι το Ενιαίο Δίκτυο είναι «ένας ακόμα Δούρειος Ίππος μέσα στο συνταξιουχικό κίνημα» και προσθέτει πως «όσοι ως τώρα είχαν την απορία γιατί δημιουργήθηκε αυτό το "Δίκτυο", τώρα πιστεύουμε έχουν καταλάβει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: