Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

«εσύ νοικοκερόπουλο όχι σκλάβος, όχι σκλάβος ή προδότης»*


mwro-zei-mesa-se-xartokouto-stin-eidomeni.w_l[1]


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ Ημεροδρόμος


Παιδί μου,

Για λόγους που ακόμα δεν ξέρεις βρέθηκες στα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής σου να ζεις μέσα σ’ ένα χαρτόκουτο βρεγμένο από τις λάσπες. Βρέθηκες στους αδύναμους ακόμα ώμους σου να κουβαλάς το βιός σου και μαζί να κουβαλάς όλο το άδικο του κόσμου. Βρέθηκες να θαλασσοπνίγεσαι, να πεινάς, να κρυώνεις, να είσαι άρρωστο και να μην υπάρχει ένα φάρμακο να γίνεις καλά, ενώ οι γονείς σου ρημαγμένοι και ξεσπιτωμένοι αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή για σένα.

Εκεί που ήσουν, παιδί μου, ήσουν αναλώσιμη ψυχή στο έλεος εκείνων που ήρθαν να σε «σώσουν», να σε «εκπολιτίσουν» και σε βομβάρδισαν ανελέητα, σου ρήμαξαν το σπίτι, σου σκότωσαν γονείς και αδέρφια. Το μόνο που ήθελαν ήταν να πάρουν το τόπο σου.

Εδώ που ήρθες, στην «πολιτισμένη» Δύση, ανακαλύπτεις, κι ας μην είσαι σε θέση ακόμα να το καταλάβεις, το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της. Εδώ δεν είσαι μόνο μια αναλώσιμη ψυχή. Εδώ είσαι ο ανεπιθύμητος, ο περιττός και θα γίνεις επιθυμητός μόνο αν κάποιοι αποφασίσουν για σένα ότι θα είσαι ένας χρήσιμος φτηνός εργάτης στη δούλεψή τους. Και μόνο τότε θα επιβιώσεις προσπαθώντας να σε πείσουν ότι η εξαθλίωση είναι ζωή.

Δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω



Ξεκίνησε από χτες ο νέος κύκλος της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «θεσμούς», για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης». Καθόλου τυχαία, από τους υπουργούς που έκαναν «ποδαρικό», ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, με βασικό θέμα συζήτησης το Ασφαλιστικό.

Ολα τα σενάρια για το εύρος των ανατροπών που ετοιμάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση παραμένουν ανοιχτά. Το σίγουρο είναι ότι η προετοιμασία του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου βρίσκεται στην τελική ευθεία και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το καταθέσει μέσα στο Μάρτη.

Βέβαιο είναι, επίσης, ότι ακολουθούν ανατροπές στα Εργασιακά, στο συνδικαλιστικό νόμο, στο Φορολογικό, παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Επομένως, οι μέρες αυτές δεν μπορεί παρά να είναι μέρες προετοιμασίας και οργάνωσης για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.