Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019


Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις Περιφέρειες (ΦΩΤΟ)



Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις 13 Περιφέρειες της χώρας για τις επερχόμενες εκλογές του Μάη 2019 είναι:

Στην Αττική: Ο Γιάννης Πρωτούλης

 


41 χρονών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής από το 2014.

Υπήρξε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (2007-2011), βουλευτής Β' Αθήνας (2007 - 2012). Σήμερα είναι υπεύθυνος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ από το 2015.

Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (2001 - 2006).

Μήνυμα του ΚΚΕ για τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης



Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας, το ακόλουθο μήνυμα για την 60ή επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης:

«KΚ Κούβας,

Κεντρική Επιτροπή,

Αβάνα,

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ σάς απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό με την ευκαιρία της 60ής επετείου της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης, την 1η Γενάρη 1959.

Η Κουβανική Επανάσταση, η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην Αμερικανική ήπειρο, μια ανάσα από την ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη, τις ΗΠΑ, αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα.

Ναι, αλλά από Δημοκρατία σκίζουμε


-«Εγώ δεν είμαι Συριζαίος (άσχετα αν τον ψήφισα σε 3-4 εκλογές) αλλά τουλάχιστον κάνουν κάποια πράγματα που οι άλλοι δεν θα τα έκαναν».
Ας δούμε μερικά από τα κατορθώματά του στο πεδίο των δημοκρατικών ελευθεριών, που κάποιοι τείνουν να τις ξεχάσουν…



Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος ενός ακόμα χρόνου, -η αίσθηση ανασκόπησης και τα μελομακάρονα έρχονται από μόνα τους. Στα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η όποια συζήτηση με τους ΣΥΡΙΖοφρουρούς και τους Συριζοτέτοιους (σε αυτή την κατηγορία εντάσσω αυθαίρετα όλη την γκάμα ανθρώπων από αναρχικούς μέχρι πασόκους που με κάποιο τρόπο πίστεψαν, στήριξαν, δικαιολόγησαν το παιδί που προσπάθησε και το πιέσανε λίγο πριν μας κάνει μια αταξική, αμεσοδημοκρατική, αυτοοργανωμένη κοινωνία με το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ή με τη νίκη κατά της επάρατου Δεξιάς) γίνεται με πολλά εμπόδια.

Οικογενειακές ιστορίες αρίστων



Αυτές τις άγιες μέρες ζούμε το ριμέικ παλιότερων ή και πιο σύγχρονων σειρών. Και όχι, δεν εννοώ το Λόγω Τιμής ή τη φήμη για την επιστροφή του Beverly Hills. Αλλά το δράμα που περνούν δύο από τις καλύτερες οικογένειες της χώρας. Οι Αγγελόπουλοι κι οι Πατούληδες.

Οι Αγγελόπουλοι αποδεικνύουν ότι όσα έγραφε ο Φώσκολος είναι βγαλμένα από τη ζωή. Αναβιώνουν τη Λάμψη και τα δύο αδέρφια παίζουν το ρόλο των Αλέξη και Τίμου Δράκου που κατηγορούν τον πατέρα τους Γιάγκο ότι έχει λεφτά μόνο για τη γυναίκα του Βίρνα και όχι για την Τζάιαντ (Χαλυβουργική). Κρίμα που λείπει ο Ευλογητός που θα έφερνε το απαραίτητο σασπένς. Και κρίμα που το κρίμα της οικογένειας με τα “σοβαρά προβλήματα”, το παίρνουν στο λαιμό τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Στην Τζάιαντ η μοναδική εργαζόμενη που ξέραμε ήταν η Σάντρα με τις γνωστές σχέσεις της με την εργοδοσία. Ό,τι δεν μπορείς να πολεμήσεις, αγάπησέ το…

Ο εντεταλμένος του Περισσού και Δήμαρχος Πατρέων νοσταλγός των Σοβιέτ καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους!



😄😄
Ο εντεταλμένος του Περισσού και Δήμαρχος Πατρέων έδειξε για άλλη μια φορά τα αντιδημοκρατικά του δόντια, όταν παραμονές των χριστουγέννων μαζί με τον Κόκκινο Στρατό του και λακέδες του Εργατικού Κέντρου έκανε έφοδο στα κεντρικά της ΔΕΗ Πάτρας απειλώντας με γκούλαγκ και τουφεκισμούς, απαιτώντας να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε 650 οικογένειες μπαταχτσίδων.


Έντρομος ο διοικητής της επιχείρησης αναγκάστηκε να υποκύψει στις απειλές και τους εκβιασμούς του τραμπούκου Δημάρχου με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να κινήσει τις διαδικασίες επανασύνδεσης στις περισσότερες οικογένειες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο νοσταλγός των Σοβιέτ καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους.

Οι πολίτες τις Πάτρας θα θυμούνται όταν στην αρχή της θητείας του εξασφάλισε την ημερήσια διατροφή για όλους τους χαραμοφάηδες ("άπορους" τους λένε τα κουμμούνια) της πόλης.

Εχει παρελθόν


Με τυμπανοκρουσίες το υπουργείο Εργασίας διαρρέει σε φιλοκυβερνητικά έντυπα ότι η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να φτάσει και τα 50 ευρώ. Τα προπαγανδιστικά της τερτίπια, όμως, είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό. Οχι μόνο επειδή η όποια αύξηση θα εξανεμιστεί γρήγορα από τη φοροληστεία που κλιμακώνεται σε βάρος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας και άλλα παρόμοια, αλλά και επειδή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, κράτησε τον κατώτατο μισθό στα Τάρταρα, εκεί που τον είχαν ρίξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας απόλυτα τους μνημονιακούς νόμους. Ολο αυτό το διάστημα, εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση! Ετσι, ο κατώτατος μισθός παρέμεινε εκεί που ήταν από το Φλεβάρη του 2012, δηλαδή για οκτώ ολόκληρα χρόνια: Τέσσερα χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άλλα τέσσερα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που το 2015 κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά κράτησε σε ισχύ και το αίσχος του «υποκατώτατου» για τους νέους κάτω των 25 ετών. Στα ίδια εξευτελιστικά επίπεδα κρατήθηκαν και ορισμένα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, όπως π.χ. το επίδομα ανεργίας. Αφού λοιπόν όλη την προηγούμενη τετραετία τσάκισε το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, προκειμένου να τονωθεί η κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων, εμφανίζεται σήμερα ως «μάγος με τα δώρα», προσπαθώντας να κοροϊδέψει το λαό.

«Ευελιξία» και ανασφάλεια το μέλλον για χιλιάδες εργαζόμενους


«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, που έδωσαν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τόσο το μισθολογικό κόστος όσο και την απασχόληση στις διαταραχές της οικονομικής δραστηριότητας, συνέβαλαν στην αύξηση της μισθωτής απασχόλησης από το 2014 έως σήμερα». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) με τίτλο «Ευελιξία στην αγορά εργασίας: Μια κλαδική ανάλυση της χρήσης ευέλικτων μορφών», που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, στο πλαίσιο της έκθεσης «για τη νομισματική πολιτική 2018».
 Πρόκειται για μια εικόνα «από το μέλλον», ενδεικτική του τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την «επιστροφή στην κανονικότητα» την οποία διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρούνται - «κωδικοποιούνται» και ενισχύονται, έχοντας μετατρέψει σε κόλαση την αγορά εργασίας και απογειώνοντας μεταξύ άλλων την «ευελιξία» στους χώρους δουλειάς, αποτελούν το «αγκωνάρι» για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επ' ώμου...


Από την πρόσφατη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στη συνάντηση στο Βελιγράδι 
Από την πρόσφατη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στη συνάντηση στο Βελιγράδι
Πηγή: Eurokinissi

«Επ' ώμου» έχει πάρει το ζήτημα της προώθησης του επικίνδυνου σχεδιασμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως επιβεβαιώθηκε ξανά και με νέα ένταση μετά την ολοκλήρωση του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πριν από δύο βδομάδες, και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας και συμμετείχε στην τετραμερή με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην επίσκεψή του εκεί, ο πρωθυπουργός, κραδαίνοντας ως «πρότυπο» τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ - επιβεβαιώνοντας έτσι το καραμπινάτο αμερικανοΝΑΤΟικό της περιεχόμενο - αλλά και το «κλειδί» της ένταξης στην ΕΕ, όσο και τα έργα ενεργειακής και μεταφορικής «διασύνδεσης» της περιοχής, μετέφερε ορθά - κοφτά τις απαιτήσεις και τα «μηνύματα» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προς τη σερβική ηγεσία σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας με το Κόσσοβο, γενικότερα την ευθυγράμμιση της Σερβίας και των υπόλοιπων χωρών της περιοχής με τα ευρωατλαντικά «πρότυπα» στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.