Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Σοβαρά ερωτήματα


Για την κορύφωση των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 19 Σεπτέμβρη και προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές εξαιτίας της πανδημίας, η ΚΝΕ συμφώνησε με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να της παραχωρήσει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε και τυπικά στις αρχές της περασμένης βδομάδας, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΠΑΕ. Και ενώ η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της ενημέρωνε την Πέμπτη για τον νέο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, το απόγευμα της Παρασκευής ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι αποσύρει τη συμφωνία! Τι είχε προηγηθεί; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης και μετά την ανακοίνωση της ΚΝΕ, υπήρξαν αντιδράσεις από αθλητικούς «παράγοντες» και ορισμένους συνδέσμους, που ζητούσαν να μη δοθεί το γήπεδο στην ΚΝΕ. Είναι φανερό ότι αυτοί αξιοποιήθηκαν ως «μπροστινοί» πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να βάλουν εμπόδια στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», καθώς ενοχλούνται από την απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ στη νεολαία. Το γεγονός εξάλλου ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξήγηση για την υπαναχώρηση από τη συμφωνία δείχνει ακριβώς αυτό. Πολύ περισσότερο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σε όλη την περίοδο από το 1974 μέχρι σήμερα, έχουν χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές γήπεδα, στην Αθήνα και παντού, για πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς ποτέ να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν επομένως είναι πολλά και απευθύνονται προς όλους και προς την κυβέρνηση.

Με σφραγίδα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ «τρέχουν» οδυνηροί συμβιβασμοί


Από την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Μητσοτάκη μεσοβδόμαδα
Eurokinissi
Από την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Μητσοτάκη μεσοβδόμαδα
Με ανεξίτηλη τη σφραγίδα των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών «τρέχουν» οι οδυνηροί συμβιβασμοί στα Ελληνοτουρκικά σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και των λαών της περιοχής, όπως επιβεβαίωσαν ξανά οι εξελίξεις της βδομάδας που πέρασε.
 
 Συγκεκριμένα, καθώς η τουρκική προκλητικότητα συνεχιζόταν απτόητη, με το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» και τουρκικά πολεμικά πλοία να πλέουν για τρίτη συνεχή βδομάδα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, στο Βερολίνο γίνονταν διαδοχικά από Τετάρτη έως Παρασκευή άτυπες σύνοδοι των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ και συναντήσεις του γγ του ΝΑΤΟ, όπου επιβεβαιωνόταν ξανά ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έχουν μπει για τα καλά στο «τραπέζι» του ιμπεριαλιστικού παζαριού, της προσπάθειας διατήρησης της ΝΑΤΟικής συνοχής και των σχεδίων συνεκμετάλλευσης με τον «στρατηγικό εταίρο» Τουρκία.

Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ, ο Ελληνας υπουργός Ν. Δένδιας προσήλθε την Παρασκευή καλλιεργώντας ξανά κάλπικες προσδοκίες για το ρόλο των εταίρων της ντόπιας αστικής τάξης, λέγοντας πως «περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας» και εισπράττοντας ξανά τις χιλιοειπωμένες δηλώσεις «συμπάθειας», τις οποίες κατόπιν παρουσίασε ως «ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων», σημειώνοντας ότι «η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει από αυτό το Συμβούλιο. Μία κατανόηση κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει και δεν επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου».

Κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων


Πρώτη απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ με συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτέμβρη

Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή, για συντονισμό και οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού, για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών τους, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
 
 Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί να δοθεί πρώτη αγωνιστική απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός στο «φόρουμ» της ΔΕΘ για την κλιμάκωση της επίθεσης, με συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Επιπλέον, το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει στις 11 Σεπτέμβρη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό του πλαίσιο, ενώ στις 12 Σεπτέμβρη το πρωί θα οργανώσει εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

***
 
Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!
 
Απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Για να πάρουμε ανάσα!
 
Καλούμε όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή, να συναντηθούμε για να οργανώσουμε την απάντηση των εργαζομένων, να υπερασπιστούμε το λαό μας. Να διεκδικήσουμε ζωή, όχι επιβίωση.

Ολους όσοι πιστεύουν ότι λύση και διέξοδος προς όφελος του λαού από τον φαύλο κύκλο των κρίσεων θα υπάρξει μόνο όταν βγει στο προσκήνιο της ταξικής πάλης μαζικά ο κόσμος της δουλειάς.

Αυτοδιαψευδόμενοι...


  Πηγή: Eurokinissi

Μετά το πιο σύντομο ανέκδοτο της περασμένης εβδομάδας (δια στόματος υπουργού Παιδείας), ότι τάχα ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη είναι 17 παιδιά (ή 20 εκ των υστέρων στα αστικά κέντρα) ήρθαν και τα ...διαγράμματα να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική και να «τεκμηριώσουν» (!!) ότι δεν ωφελούν οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές στην τάξη!

Φαίνεται ότι απέναντι στις σοβαρές ανησυχίες και αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τους όρους έναρξης της σχολικής χρονιάς, επιστρατεύονται... λυτοί και δεμένοι. Δε θα μπορούσαν να λείπουν και ορισμένοι καθηγητές, που αναλαμβάνουν να ντύσουν με επιστημοσύνη τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο επίκουρος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης παραθέτει διάγραμμα για να ισχυριστεί ότι δεν είναι πεισμένος πως οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές που επιτυγχάνονται με 15 μαθητές στην τάξη είναι χρήσιμες συγκριτικά με τις τάξεις των 25 παιδιών.