Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η κυβέρνηση σπεύδει να ψηφίσει μπαράζ νομοσχεδίων πριν τις εκλογές - ΚΚΕ: Απαράδεκτη αυτή η μεθόδευση (VIDEO)





Στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών σπεύδει η κυβέρνηση να ψηφίσει μία σειρά νομοσχέδια, που κλείνουν αντιλαϊκές εκκρεμότητες. Ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές, όπως ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, αν συνυπολογίσουμε ότι σε αυτά τα νομοσχέδια θα κατατεθούν πολλές τροπολογίες.

Έως το βράδυ της Παρασκευής, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες τέσσερα νομοσχέδια και δεκάδες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε ο Ν. Βούτσης


Το Tweet του Ν. Παππά για το δήμο Καισαριανής 
Το Tweet του Ν. Παππά για το δήμο Καισαριανής

Τα ασυμμάζευτα προσπάθησε να συμμαζέψει ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε σχέση με τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει τους αντιπάλους των υποψηφίων του ΚΚΕ στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δήθεν υποδείξει την υπερψήφιση προοδευτικών υποψηφίων, ανάμεσα τους και τους υποψήφιους του ΚΚΕ. Είχε το θράσος μάλιστα να εγκαλέσει και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, για την καθαρή θέση σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών.

Ο κ. πρόεδρος της Βουλής μάλλον μπερδεύει το ΚΚΕ με την καρικατούρα της προοδευτικής συμμαχίας, τους γυρολόγους της πολιτικής και τα λοιπά στελέχη των αντιλαϊκών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχει μαζέψει στο κόμμα του. Με όλους αυτούς έχει πολιτικές συγγένειες ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το ΚΚΕ. Τέτοιες υποψηφιότητες στήριξε και στην Τοπική Διοίκηση.

Όσο για τη δήθεν στήριξη των υποψηφιοτήτων του ΚΚΕ, καλούμε τον κ. πρόεδρο να ενημερωθεί για τα επίσημα τουίτ του υπουργού Παππά υπέρ του αντιπάλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή, όσο και για τη στάση των εκλεκτών του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους δήμους.

902.gr

Συνεχίζονται το «πήγαινε - έλα» και το αντιλαϊκό τσοντάρισμα




Οι διεργασίες ακουμπούν όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος, με την καταπόντιση αλλά και την ανάδειξη νέων αντιλαϊκών «εφεδρειών», έτοιμων να «τσοντάρουν» στη «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος την επόμενη μέρα, είτε από τη θέση των συμπληρωμάτων σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, είτε από τη θέση των αναχωμάτων στη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, την πρόθεσή του να συνεργαστεί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα του εκλεγεί στη Βουλή, δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Γ. Βαρουφάκης.

Σχετικά με τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας πως το παζάρι αφορούσε σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα του κεφαλαίου και πώς αυτά θα υπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά, υποστήριξε πως «η ρήξη με το Euroworking Group για τη δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών και η αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς έξοδο από το ευρώ» υπήρξαν το ζητούμενο τότε αλλά και τώρα, ώστε να επιτευχθεί η - καπιταλιστική - ανάπτυξη, την οποία όπως είπε «όλοι μας θέλουμε».

Οι καρακάξες και τ’αηδόνι


Καρακάξα...
“Τρεις στόχους είχαμε, πετύχαμε τους δύο. Ο ένας να φάμε το Σταμέλλο απ´την Καισαριανή. Ο δεύτερος να φάμε τον Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ. Ο τρίτος, που αποτύχαμε, ήταν να πάρει η Δούρου την περιφέρεια…”
Η ρήση αυθεντική κυκλοφορούσε στα πηγαδάκια του συστήματος Παππά, πέριξ του περιπτέρου Βοσκόπουλου στα …επινίκεια που έπρεπε να βαφτιστούν Κυριακή βράδυ, όαση στη ροζ έρημο. Ξέρετε. Εκεί που γυρίζονται μεγάλες χολυγουντιανές παραγωγές της ενσωματωμένης αριστεράς.

Ούτε αιτία, ούτε δείγμα, ούτε άξια πολιτικής ανάλυσης είναι η ανωτέρω ρήση. Αυτά αλλού, και με αυτούς που πρέπει, και όπως πρέπει με όρους απαιτητικής αντεπίθεσης και βαθύτερης αξιολόγησης της εργαλιοποιημένης  απλής αναλογικής . Κι αυτή γίνεται με όρους επικοινωνίας διαδικτυακής εκπόρνευσης, φτηνού χιούμορ, και μαθηματικών ποσοστώσεων που δεν αντέχουν ούτε στον άβακα.

Ενα πουλάκι


Παραπάνω από δραστήριος ήταν χτες ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο «Twitter». Εχει όμως ενδιαφέρον το τι «κελάηδησε». Στην αρχή έκανε μια ανάρτηση θυμίζοντας πως «όπως είπαμε στο Στρατηγικό Διάλογο, οι ΗΠΑ επικροτούν την πρόοδο της Ελλάδας σε έργα για την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας», όπως τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, τον αγωγό TAP και τη διασύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας. Υστερα αναπαρήγαγε διάφορα δημοσιεύματα: Για τα συγχαρητήρια που έδωσε στον Κ. Μπακογιάννη μετά την εκλογή του ως δημάρχου Αθήνας, θυμίζοντας ότι ως περιφερειάρχης «είχε συνεργαστεί με την αμερικάνικη πρεσβεία σε σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων». Για το πώς «οι ΗΠΑ κερδίζουν και το τελευταίο μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα», με το συμφωνητικό που υπέγραψε η ONEX με τα ναυπηγεία Ελευσίνα. Αλλά και για το πώς «οι ΗΠΑ θέλουν να απεγκλωβίσουν την Ελλάδα από την ακριβή Ενέργεια, και ο Μυτιληναίος είναι η ευκαιρία»... Ενα τέτοιο κρεσέντο δεν μπορούσε παρά να κλείσει και με λίγα νέα από την επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια, «που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα, ότι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τη Β. Μακεδονία στην οικογένεια του ΝΑΤΟ». Είναι απλώς η ιδέα μας, ή το... πουλάκι κελαηδάει και θυμίζει στην επόμενη κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και τις «εκκρεμότητες» που αφήνει η τόσο «αξιόλογη» κατά τ' άλλα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πήγε την εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε άλλα επίπεδα;

Χωρίς καθυστέρηση!



Με την ολοκλήρωση των εκλογών του Μάη, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, χιλιάδες άνθρωποι που πάλεψαν στο πλευρό μας, συνεχίζουμε από σήμερα κιόλας τη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα με επιτυχία. Η συσπείρωση νέων δυνάμεων στο Κόμμα, η συμμετοχή τους στις εκλογικές επιτροπές και στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και τοπικών εκλογών, οι εκατοντάδες δηλώσεις στήριξης από ανθρώπους που παλιότερα έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές και σήμερα ανακάμπτουν στο πλευρό του Κόμματος, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαίοι που ήρθαν σε επαφή μαζί μας προεκλογικά, προβληματίστηκαν από τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά δεν έκαναν αυτή τη φορά το βήμα, είναι η «σπορά» που θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να «καρπίσει» στις εθνικές εκλογές.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και απαιτητική.

«Προοδευτικοί» και «συντηρητικοί»...




Ενα στοιχείο που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής στον β' γύρο αυτών των εκλογών ήταν η επιλογή συγκρότησης πλατιών συνεργασιών ενάντια σε κομμουνιστές δημάρχους σε μια σειρά από δήμους. Στην εκστρατεία αυτή πρωτοστάτησαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ορισμένους μάλιστα δήμους της Αττικής, αλλά και στην Ικαρία, οι προθέσεις αυτές φάνηκαν ήδη από τον α' γύρο. Ετσι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φιγουράρουν με στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ας δούμε κάποια παραδείγματα.