Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου.

Συνεταιράκια στη σαπίλα...




Καθώς η σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ξεσκεπάζεται όλο και περισσότερο, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της, προσπαθούν... να βγάλουν την ουρά τους απέξω, να πουν πως για τον εκφυλισμό φταίνε... τα συνεταιράκια τους, οι δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μαζί με τις οποίες τόσα χρόνια πρωτοστατούν στην υπονόμευση των αγώνων, στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, υποταγής τους στους «κοινωνικούς διαλόγους».

Ταυτόχρονα, αναπαράγοντας τα προκλητικά ψέματα περί «τραμπουκισμών του ΠΑΜΕ», που τάχα «διέλυσαν το συνέδριο της ΓΣΕΕ», στηρίζουν την προσπάθεια των συνεταίρων τους να παρουσιάσουν ως «τραμπούκους» τους συνδικαλιστές και τους εργάτες που μάχονται ενάντια στη νοθεία και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.

Μαζί με τους άλλους εργατοπατέρες, που στέλνουν προκλητικά ραβασάκια περί... «εγκληματικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ», προετοιμάζουν το έδαφος και για πιο άμεση κρατική καταστολή στα συνδικάτα, για τη «λήψη μέτρων ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν οι μελλοντικές συνεδριάσεις της ΓΣΕΕ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνάντηση της υφυπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπακώστα με εκπροσώπους της συνδικαλιστικής μαφίας στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙ




Ο Δημήτρης Πλουμπίδης,  γιος του Νίκου Πλουμπίδη, αναφερόμενος στις επικρίσεις για τη συμμετοχή του  στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή, είπε πως σ’  αυτές τις εκλογές κρίνεται για τη δική του πορεία, και χαρακτήρισε το όνομα του πατέρα του το οποίο φέρει «κάτι πολύ σημαντικό και τιμητικό». Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του Μάνου Λοΐζου,  σ’ ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα γράφει ότι βλέπει με  την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ  να της δίνεται η ευκαιρία να αποδείξει στον εαυτό της ότι «το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή». 
 
          Βέβαια, οι δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές πέρα από τα βαριά ονόματα που φέρουν δεν φαίνεται να έχουν κάτι άλλο κοινό, αφού  ο Δημήτρης Πλουμπίδης έχει χαράξει το δικό του δρόμο ως καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ η Μυρσίνη Λοΐζου παραδέχεται πως στην πραγματικότητα είναι ανεπάγγελτη και ότι τα δικαιώματα από το έργο του πατέρα της τη βοήθησαν να ζήσει άνετα τη ζωή της. Δυο περιπτώσεις ανθρώπων στους οποίους μοιάζει να λύθηκε διαφορετικά το πρόβλημα της οικογενειακής κληρονομιάς και της ατομικής ταυτότητας.

Εχουν τρόπο


Σε μια περίπτωση, εργαζόμενοι στον Τύπο καταγγέλλουν ότι στον απόηχο της αναπροσαρμογής του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση, ο εργοδότης τούς επιβάλλει ατομικές συμβάσεις με μισθούς 586 ευρώ μεικτά, λέγοντας ότι αυτό το ποσό προβλέπει ο νόμος για εξάωρη εργασία. Τους κοροϊδεύει δηλαδή ότι τους κάνει και χάρη μειώνοντάς τους το ωράριο, με τις ανάλογες βέβαια αποδοχές, όταν είναι βέβαιο ότι θα δουλεύουν περισσότερες ώρες και ότι θα είναι μόνιμα και «stand by» για όποτε τους χρειαστεί το αφεντικό τους. Σε μια άλλη περίπτωση, εργαζόμενος σε αλυσίδα super market καταγγέλλει ότι με την ανακοίνωση της αναπροσαρμογής του κατώτερου μισθού, η εργοδοσία τούς έκανε μεν την αύξηση, αλλά τους έκοψε κάποια από τα επιδόματα που τους έδινε έως τότε, για να έρθει ξανά ο μισθός «ίσα βάρκα - ίσα νερά». Τα δυο αυτά περιστατικά, που σίγουρα δεν είναι μεμονωμένα, επιβεβαιώνουν αυτό που καταγγέλλει το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή: Οτι όσο διατηρείται ανέγγιχτο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τις κάθε είδους διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις, η εργοδοσία πάντα θα βρίσκει τρόπους να παρακάμπτει ακόμα και το πενηντάρικο που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως «αύξηση» στον κατώτερο μισθό.

ΣΥΝΟΔΟΣ «3+1» ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Παζάρια με ΝΑΤΟική ομπρέλα σε βάρος των λαών!


ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
 
Τα αντιλαϊκά παζάρια φουντώνουν όλο και πιο απειλητικά
 
Ενδεικτική η νέα συνάντηση που είχαν χτες οι ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας, μια μέρα μετά τη Σύνοδο Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, με τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Τη συνάντηση Τσαβούσογλου - Κατρούγκαλου απασχόλησαν Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας
Τη συνάντηση Τσαβούσογλου - Κατρούγκαλου απασχόλησαν Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας
Μια μόλις μέρα μετά την 6η τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ελλάδας συναντήθηκαν χτες - για τρίτη φορά το τελευταίο 10ήμερο - επιβεβαιώνοντας ότι «φουντώνει» το ιμπεριαλιστικό παζάρι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με σφραγίδα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
 
Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Γιώργος Κατρούγκαλος τέθηκαν χτες επικεφαλής διευρυμένων συνομιλιών των δύο ΥΠΕΞ, στην Αττάλεια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αναγνωρίζοντας μεν τις διμερείς διαφωνίες που παραμένουν σε κρίσιμα ζητήματα, αλλά και την ετοιμότητα να προχωρήσει το αλισβερίσι για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα.

«Οι δυο χώρες μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης με σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Θελήσαμε να προχωρήσουμε τη θετική ατζέντα», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας για τη «δυνατότητα συνύπαρξης προς όφελος των λαών μας» αλλά και περιγράφοντας ως βασικό στόχο την «αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας».

20 χρόνια μετά


Από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία πριν από 20 χρόνια 
Από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία πριν από 20 χρόνια
Πηγή: Associated Press

Μεθαύριο, Κυριακή, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η φονική επίθεση αποτέλεσε το αποκορύφωμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τη διάλυση της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, την περίοδο 1990 - 1991.

Ο πόλεμος των 78 ημερών ήταν ένα προμελετημένο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, με πρόσχημα τις εθνοτικές διαφορές, στην αναζωπύρωση των οποίων συνέβαλαν καθοριστικά και μεθοδικά τα προηγούμενα χρόνια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η πραγματική αιτία, όμως, ήταν άλλη: Η προσπάθεια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών να εγκαθιδρύσουν τη «νέα τάξη πραγμάτων» στα Βαλκάνια, που θα αποτύπωνε το νέο συσχετισμό δυνάμεων μετά τις ανατροπές.