Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ Συγκέντρωση συνταξιούχων στον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ)

 

Συγκέντρωση μπροστά στον Λευκό Πύργο πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι της της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων 

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος και χαιρέτισαν οι Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Τα Δώρα που τους έχουν περικόψει, άμεσες πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς», τα αναδρομικά, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καταβολή του 70% στις συντάξεις χηρείας. Επίσης, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, δωρεάν δημόσια Υγεία και φάρμακα. Καταδικάζουν δε από τώρα όσα ετοιμάζονται για τη νέα γενιά στο Ασφαλιστικό, όπως την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, τον επανυπολογισμό στις νέες συντάξεις κ.τ.λ.

500.000 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΟ «ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ»... ...Τη στιγμή που εφοπλιστές θησαυρίζουν από την «κρίση στην Ερυθρά»!

 

Η φρεγάτα «Ύδρα» όταν επιχειρούσε στην Ερυθρά Θάλασσα
Η φρεγάτα «Ύδρα» όταν επιχειρούσε στην Ερυθρά Θάλασσα

 

Καθημερινές είναι πλέον οι εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν για τον λαό από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και σε 2 πολέμους με τη στήριξη όλων των κομμάτων του συστήματος.

Υπό τους παραπλανητικούς τίτλους «για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας», «την προστασία της ενεργειακής αυτάρκειας της ΕΕ» μέχρι και την «αντιμετώπιση της ακρίβειας» (!) η ευρωατλαντική προπαγάνδα στη χώρα μας προσπαθεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θέλει να δίνονται 8 δισ. για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Να διεξάγονται επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Κυπριακό με στόχο να εξυπηρετηθεί η ΝΑΤΟική συνοχή, αλλά και να εξυπηρετηθεί η ανάγκη κερδοφορίας ενεργειακών κολοσσών, «πράσινων» αρπαχτικών, εφοπλιστών, εταιρειών διαμετακόμισης, πόντισης και κατασκευής καλωδίων κ.λπ.

Οταν οι τροχοί της ανάπτυξης «κολλάνε» στον δρόμο του κέρδους Με αφορμή τη συζήτηση για τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

 

MotionTeam

Είναι λογικό το ζήτημα της συγκοινωνίας να βρίσκεται στα πρώτα θέματα συζήτησης ανάμεσα στους κατοίκους μιας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη, όταν έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από την έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων και υποδομών.

Κάθε νέα εξέλιξη, είτε αυτή αφορά στον «νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης», είτε στο πολύπαθο Μετρό, είτε στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είτε στο έργο του υπερυψωμένου περιφερειακού - «Flyover», γίνεται αντικείμενο προβληματισμού και συχνά, με βάση τη μέχρι τώρα πείρα από την πορεία αυτών των έργων, χλευασμού και απόγνωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ύστερα από τη συνεχόμενη εκλογική καθίζηση που έχει υποστεί στη Β. Ελλάδα και ιδιαίτερα στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ωστόσο κάθε απόπειρα να πείσει για μια νέα πραγματικότητα για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία πέφτει στο κενό από την ίδια τη ζωή.

Εξάλλου, τα ζητήματα του Μετρό, του ΟΑΣΘ, της περιφερειακής οδού δεν είναι σημερινά και δυστυχώς ούτε χτεσινά, αλλά πηγαίνουν δεκαετίες πίσω.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Σεπτέμβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Σεπτέμβρη: 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΔΕΘ

Σύγκρουση παντού με την πολιτική του κέρδους, αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

«ΜΑΤΙΕΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Συνεχίζεται η μάχη για να ζήσει ο λαός στον τόπο του και όπως του αξίζει!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κάθε φέτος και χειρότερα για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Σε τροχιά κορύφωσης! Μεγάλος σταθμός το Σάββατο 7/9 στο γήπεδο Ζωγράφου

ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Βασικός κόμβος εφοδιασμού των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που στηρίζουν τη σφαγή στη Γάζα

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Απαράδεκτα «εντέλλεσθε» για στελέχωση αποστολής σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Μια «επιδημία» με χιλιάδες θύματα που αποκρύπτεται