Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Μόνοι τους!

 

Ο εργοδότης που - κατά δήλωσή του - «δεν είναι τόσο ...δημοκρατικός» και τις προάλλες, ενώπιον του υπουργού Γεωργιάδη, εκβίαζε ανοιχτά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΔ, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κρυφό μυστικό αυτό που διαχρονικά καταγγέλλει το ΚΚΕ, ότι παραμονές εκλογών η μεγαλοεργοδοσία κινητοποιείται με όλα τα μέσα για να κατευθύνει ψήφους στα κόμματά της. Ανάλογα βέβαια με τα ιδιαίτερα συμφέροντα του καθενός, απευθύνονται και οι σχετικές «συστάσεις» στους εργαζόμενους. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «πιάστηκε» στην κάμερα, έγινε η αφορμή να αποκαλυφθεί το όργιο τρομοκρατίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όπου κατά τ' άλλα, σύμφωνα με όλα τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις, βασιλεύει η ...δημοκρατία. Και δεν είναι ανάγκη να τα πει τόσο «χύμα και τσουβαλάτα» ο εργοδότης. Ποιος δεν θυμάται μεγαλοβιομήχανους του Φαρμάκου να στέλνουν αβέρτα ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να πανηγυρίζουν για τη νίκη του στις εκλογές το 2015; Τι έλεγαν άραγε τα στελέχη τους μέσα στους χώρους δουλειάς εκείνη την περίοδο; Ρητορικό το ερώτημα... `Η μήπως ο εργοδοτικός συρφετός που συγκεντρώθηκε πριν μια βδομάδα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, για να αποθεώσει την πολιτική της κυβέρνησης, δεν κάνει το ίδιο «κατ' ιδίαν», εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με ψευτοδιλήμματα και απειλές πριν την κάλπη; Οι εργαζόμενοι όμως έχουν και πείρα και κριτήριο: Από τη μια βλέπουν τα αφεντικά να χαριεντίζονται με στελέχη των αστικών κομμάτων και από την άλλη συναδέλφους τους αγωνιστές, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ που δίνουν μαζί τη μάχη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων. Με άλλα λόγια, «μόνοι τους και όλοι μας» και στον δρόμο προς την κάλπη!

Ψηφίστε με για να σας σώσω από μένα (;)

 



Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο κι ύστερα καμώνονται πως θα ‘ρθουν οι κομμουνιστές και θα τα γκρεμίσουν όλα! Παίζουν στοίχημα με το σύστημά τους και φοβούνται μήπως ανοίξουν τις κάλπες και βρουν το κόμμα με διπλάσια ποσοστά. Έλα μου όμως που όταν η συζήτηση γίνεται επί ερειπίων και πτωμάτων, και την τελευταία στιγμή βάφουν πολύχρωμα και μαθηματικά περίπλοκα κάτι παγκάκια, φτιαγμένα από σωρούς πετρωμένων δικαιωμάτων, για να ξαποσταίνει τάχα μου δήθεν ο ψηφοφόρος λαός, δεν μπορούν τελικά να κρύψουν τις προθέσεις τους επειδή τους παρακολουθούμε καθιστοί…

Εκεί που ξεφεύγεις, και τα παίρνεις, είναι η κακή υποκριτική τέχνη ενός προεκλογικού μπουλουκιού, που ανεβάζει ως δραματική κομεντί το έργο… ψηφίστε με για να σας σώσω από μένα. Και ακόμα χειρότερα σε διαγγέλματα, πανέλια και κηρύγματα να τρως κυριολεκτικά στα μούτρα πότε σπόντες, πότε ιερεμιάδες της ηθικής. Και χριστιανός να ‘σαι αλλαξοπιστείς. Σαμάνος να ‘σαι, πνίγεσαι στον καπνό της πίπας μιας ειρήνης που βρωμάει πόλεμο, πετρέλαιο και σκοτωμένο αίμα. Βλέπεις, και το τελευταίο Πάσχα έπεσε πολύ κοντά στη σφαγή της κάλπης και δεν μπορεί να σου σηκώσει το ηθικό, αλλά μόνο την τρίχα κάγκελο να ακούς μια Σχολή Ευελπίδων να ψάλλει ως εξάψαλμο τον Εθνικό Ύμνο, κόβοντας το Χριστός Ανέστη στα δύο. Φυσικόν! Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει ο λαός. Οπότε άμα είσαι Εύελπις, και σ’ έχει διδάξει – εκπαιδεύσει αξιωματικός που τον διόρισε ένας καταδικασμένος για εγκληματική ναζιστική οργάνωση μέσα από το κελί για αρχηγό του κόμματος των φυλακών Δομοκού, τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο μπερδεύοντας τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά με τα παϊδάκια του εθνικοπερήφανου κατάδικου.

Εγχειρίδιο

 

Πηγή: Associated Press

 

Εγχειρίδιο ...ερμηνείας των προεκλογικών προγραμμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που παζαρεύουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη κυβέρνηση αποτελούν οι προτάσεις για το αναθεωρημένο «Σύμφωνο Σταθερότητας» που παρουσιάζει αυτήν την περίοδο η Κομισιόν.

Πέρα από το γεγονός ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις για μισθούς και συντάξεις είναι γραμμένες ...στο χιόνι, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας στην παγκόσμια και την εγχώρια οικονομία, η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, για κάθε ένα ευρώ που θα βαφτίζει «παροχή στον λαό» θα του παίρνει τα διπλά από την άλλη τσέπη!

Κοντολογίς, το αναθεωρημένο Σύμφωνο προβλέπει επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, αρχής γενομένης από τον φετινό προϋπολογισμό. Η αιμορραγία του λαϊκού εισοδήματος αποτυπώνεται ήδη στην υπεραπόδοση των εσόδων από τους έμμεσους κυρίως φόρους, όπως γινόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.