Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Απέναντι

 

Κάθε είδηση από τον κλάδο - ναυαρχίδα της ανάπτυξης στη χώρα μας, τον Τουρισμό, δίνει και μια ψηφίδα της βαρβαρότητας που ζουν οι εργαζόμενοι. Πριν μερικές μέρες, ένας «πρακτικάριος» σε ξενοδοχείο της Κρήτης παραλίγο να καεί ζωντανός από καυτό λάδι. Πώς αντέδρασε η εργοδοσία; Επειδή ήταν ανασφάλιστος, του αρνήθηκε τη μεταφορά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και τον έβαλε μέσα στο ψυγείο με τα νωπά κρέατα (!) για να τον εξετάσει ο γιατρός του ξενοδοχείου! Ξανά στην Κρήτη, ξενοδόχοι απαιτούσαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν «ρήτρα» ώστε αν παραιτηθούν, επειδή π.χ. δεν θέλουν να μπαίνουν ως τραυματίες στα ...ψυγεία, να πληρώσουν 5.000 ευρώ! Αλλοι εργαζόμενοι, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, χρειάστηκε να διεκδικήσουν και το πιο στοιχειώδες: Να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε πάρκινγκ του χώρου και να μην πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά σε πρόστιμα και εισιτήρια. Και δεν είναι μόνο αυτά: Εργαζόμενοι σε μεγάλα αεροδρόμια, όπως της Καλαμάτας, καταγγέλλουν μεσαιωνικές συνθήκες λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτά συμβαίνουν καθημερινά σε έναν κλάδο όπου τα άλλα κόμματα και η εργοδοσία έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και μετράνε αφίξεις - αναχωρήσεις - κρατήσεις, ενώ τσακώνονται για το «πώς θα πάει φέτος ο τουρισμός». Σε καθένα όμως απ' αυτά τα περιστατικά οι εργαζόμενοι «μίλησαν» με τη δύναμη του αγώνα τους, διεκδικώντας και ακυρώνοντας σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Από τη μία λοιπόν αυτοί που «συμπολιτεύονται» τις μεγαλοεπιχειρήσεις του Τουρισμού και από την άλλη η πραγματική αντιπολίτευση, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, απέναντι στη ζούγκλα που απειλεί ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

100% με τον λαό, 100% αντιπολίτευση για τα συμφέροντά του

 

ΜΕΤ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ


 

Την ...αδικήσαμε τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Προεκλογικά γράφαμε και λέγαμε για 350 επιπλέον προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

που περιμένουν στην ουρά για να ψηφιστούν στην τετραετία.

Προχτές, όμως, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο

ο Μητσοτάκης αράδιασε καμιά 1.000αρία και βάλε αντιλαϊκές παρεμβάσεις

σε συσκευασία «μπλε φακέλου».

Με το καλημέρα, η επίθεση στον λαό συνεχίζεται και δυναμώνει

με αιχμή το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό βάζει την ατζέντα και στα άλλα κόμματα,

που κατάπιαν τη γλώσσα τους για το τι συζητήθηκε

και αποφασίστηκε στο πρώτο υπουργικό...

Επιβεβαίωση των αγωνιστικών δεσμών με τον λαό, νέες δυνατότητες για τη διεύρυνσή τους

 

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ

Η διακριτή εκλογική άνοδος του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά είναι το πιο ελπιδοφόρο, το πιο αισιόδοξο μήνυμα της εκλογικής μάχης που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Το ΚΚΕ ανέβασε το ποσοστό του από το 2019 κατά 2,5%, καταγράφοντας 7,7%, ξεπέρασε τις 400.000 ψήφους, κερδίζοντας 100.000 παραπάνω απ' όσες την ίδια χρονιά, και εξέλεξε 6 περισσότερους βουλευτές, φτάνοντας τους 21, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο πλάι του λαού και της νεολαίας.

Η άνοδος του ΚΚΕ είναι πανελλαδική και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Καταγράφεται στο σύνολο των 13 διοικητικών περιφερειών της χώρας, καθώς επίσης στις 52 από τις 53 εκλογικές ενότητες (εξαίρεση αποτελεί η Ροδόπη). Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα και στις κάλπες του εξωτερικού, ειδικά της Ευρώπης, όπου οι Ελληνες μετανάστες ψήφισαν μαζικά το Κόμμα (βλ. αναλυτικά στη σελ. 17).

Θετικά και ελπιδοφόρα συμπεράσματα προκύπτουν και από τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου στο ΚΚΕ, όπου καταγράφεται άνοδος σε εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ, στη νεολαία (βλ. αναλυτικά στη σελ. 14).

Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η εκλογική ενίσχυση του Κόμματος δεν είναι συγκυριακή, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, ότι μέσα στον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό - που βέβαια παραμένει μετά τις εκλογές - εκφράζει συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την αύξηση του κύρους του Κόμματος στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα.

Οι σερβιτόροι - κολυμβητές, οι «έλεγχοι» και τα ...όριά του Υπουργού - Ζορό

 

 

Σερβιτόρος βουτάει μέχρι το λαιμό, με τα ρούχα στη θάλασσα για να φτάσει την παραγγελία στους λουόμενους. Φωτογραφίες μάλιστα πιστοποιούν ότι πρόκειται για εργοδότη που εδώ και χρόνια, σε κάθε σεζόν βάζει το προσωπικό να κολυμπάει για να εξασφαλίσει ...μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες του.

Ξενοδοχοϋπάλληλος λούζεται με καυτό λάδι σε κουζίνα μεγαλοξενοδόχου και μετά η εργοδοσία τον κρύβει σε ψυγεία μαζί με νωπά κρέατα επειδή είναι ανασφάλιστος. Την επόμενη μέρα μάλιστα παριστάνει ότι τον βλέπει ...πρώτη φορά!

Άλλοι εργοδότες σε μεγάλα ξενοδοχεία ζητάνε ...ρήτρα από τους εργαζόμενους 5.000 ευρώ σε περίπτωση που παραιτηθούν, επειδή δεν άντεξαν πχ. να τους καίνε και να τους ρίχνουν στη θάλασσα.