Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο "νόμο - σκλαβιά" της κυβέρνησης Ορμπάν


  Πηγή: Associated Press

Χιλιάδες Ούγγροι πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ πορεία διαμαρτυρίας προς το προεδρικό μέγαρο στην Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για την επικύρωση την Πέμπτη από τον πρόεδρο της χώρας Γιάνος Άντερ εργατικού νόμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται "νόμος δουλείας" από τους επικριτές του.

Η χθεσινή διαδήλωση ήταν η τελευταία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ η αντιπολίτευση προγραμματίζει συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου τις κινητοποιήσεις τους όταν το κοινοβούλιο ψήφισε αυτό το νόμο που εισάγει  συνθήκες δουλείας, καθώς επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως από τους εργαζόμενους τους, για τις οποίες θα μπορούν να καθυστερήσουν να τους πληρώσουν έως και τρία χρόνια.

Πραγματική διαφορά μόνο με δυνατό ΚΚΕ!


Οσο περισσότερο συμπλέουν τόσο μεγαλώνει η κούφια αντιπαράθεση
Eurokinissi
Οσο περισσότερο συμπλέουν τόσο μεγαλώνει η κούφια αντιπαράθεση
Αλλη μια κακοστημένη παράσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ στήθηκε την περασμένη βδομάδα με επίκεντρο την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019. Οι ...ομηρικοί καβγάδες, τα παχιά λόγια, τα χτυπήματα των χεριών στα έδρανα φανέρωσαν για μια ακόμα φορά ότι όσο περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπλέουν στη στρατηγική υπηρέτησης των μονοπωλίων, τόσο θα γιγαντώνονται οι θεατρινισμοί τους, με διάφορες αφορμές.
 Οταν, όμως, η συζήτηση πηγαίνει από τις αγριάδες «επί της διαδικασίας» και από τις βολικές αλληλοκατηγορίες για τη διαφθορά στην καπιταλιστική ανάπτυξη, τότε νομίζει κανείς ότι τις ομιλίες των αρχηγών κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης τις έγραψε το ...ίδιο χέρι.

Από το ίδιο «χέρι»
 
Αυτό το «χέρι» δεν είναι άλλο από τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους, για φθηνή εργατική δύναμη, για κάθε είδους επιδοτήσεις και κίνητρα προκειμένου να διαμορφωθεί ακόμα πιο «φιλικό επενδυτικό περιβάλλον». Το ίδιο «χέρι» επιτάσσει να ξεκοπεί μια και καλή κάθε συζήτηση για επαναφορά των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης. Γι' αυτό τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ λοιδορούν τις εργατικές κατακτήσεις, τις χαρακτηρίζουν «παθογένειες του παρελθόντος», ξορκίζουν κάθε πιθανότητα επιστροφής σε αυτές.