Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές με την οργανωμένη τους πάλη να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία των ΑΕΙ «κατά το δοκούν»

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των πανεπιστημίων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση, αρνούμενη επί 18 ολόκληρους μήνες να θωρακίσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα απέναντι στην πανδημία και αγνοώντας επιδεικτικά τις ανησυχίες και τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για επιστροφή στα αμφιθέατρα με όρους υγειονομικής ασφάλειας, ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς κι ενώ το 4ο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας που:

Ενοχλώ; Δεν ενοχλώ… – Καλώς ήλθατε στο τσιφλίκι μας!

 

Ας δούμε τι μάθαμε τις τελευταίες μέρες.

Το κράτος ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής-οικονομικής δραστηριότητας, παίρνει μέτα και αναλαμβάνει δράσεις για να αποτρέπει την ταλαιπωρία των πολιτών.

Ως εκ τούτου, ο πολίτης δεν ταλαιπωρείται:

Οταν ένα ελικόπτερο κάνει χαμηλές πτήσεις ως τη μία τα μεσάνυχτα, σαν θορυβώδες σκαθάρι που το έχουν δέσει με σκοινί από το Μαξίμου και κάνει διαρκώς κύκλους πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Αντιθέτως κάποιοι πολίτες σημείωσαν πως ο βόμβος τους νανούριζε γλυκά και τους έλειψε τις επόμενες ημέρες.

Τσουχτερός χειμώνας

 

Παράγοντας της αγοράς Ενέργειας και κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κλάδου έλεγε τις προάλλες ότι «η άνοδος της τιμής στο φυσικό αέριο έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ώστε αναλογικά είναι σαν η βενζίνη από τα 1,6 ευρώ που πωλείται σήμερα να είχε αυξηθεί στα 7 ευρώ». Προσθέτοντας πως η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις ανατιμήσεις στην αγορά Ενέργειας οδηγεί στην «τέλεια καταιγίδα», σημείωσε: «Είμαστε στο έλεος του χειμώνα. Αν είναι βαρύς, θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα. Δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο μιας κακοκαιρίας τύπου "Μήδειας" σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». Τα «κακά μαντάτα» ωστόσο καθόλου δεν αφορούν την κερδοφορία του συγκεκριμένου ομίλου, που το πρώτο εξάμηνο του 2021 βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού ρεκόρ κερδοφορίας, με αύξηση 51% στα καθαρά κέρδη! Μέρος αυτής της κερδοφορίας οφείλεται και στο γεγονός ότι εταιρείες τέτοιου μεγέθους έχουν εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα συμβόλαια εισαγωγών φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα σήμερα να αγοράζουν φθηνότερα και να πουλάνε ακριβότερα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ανοίγουν αυτές τις μέρες τους λογαριασμούς του ρεύματος με κρατημένη την ανάσα. Ο δύσκολος χειμώνας, για τον οποίο προειδοποιούν οι ίδιοι οι καπιταλιστές, πρέπει να σημάνει συναγερμό για τα λαϊκά νοικοκυριά, τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος. Το σύνθημα «ρεύμα φτηνό - θέρμανση για τον λαό» να γίνει προμετωπίδα των διεκδικήσεων.

«Δυστυχώς απουσιάζατε…» – 2 χρόνια μετά, ευτυχώς οι εργαζόμενοι της e-food ήταν παρόντες! Και έπεται συνέχεια…

 


Είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν τον Ρίκι να πιστέψει στην απάτη που καλύπτεται πίσω από τις λέξεις – φράσεις «συνεργασία», «μαζί», «επιλογή», «μαχητής», «κύριος του δικού σου πεπρωμένου»…Απουσιάζει το σωματείο του και απουσιάζει και εκείνος από αυτό. Το Συνδικάτο όμως Επισιτισμού – Τουρισμού δεν ήταν απόν…

Ο άνεργος Ρίκι, στην εξαιρετική ταινία του Κεν Λόουτς, που μέχρι τώρα έχει δουλέψει πολύ σκληρά στην οικοδομή, που αρνείται να μπει στο ταμείο ανεργίας γιατί το θεωρεί αναξιοπρεπές και διεκδικεί κάτι καλύτερο για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του, ακούει τον εκπρόσωπο της εταιρείας μεταφορών (η φωτογραφία πιο κάτω είναι από τη συγκεκριμένη σκηνή) να του προτείνει το μοντέλο του freelancer λέγοντάς του τα εξής:

“Τόσο τους πονάει η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο” – Η αναφορά του Δ. Κουτσούμπα στην Τζούλια Νόβα

 


Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον – πολύτιμο γι αυτούς – χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα, το γεγονός, ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου, ταύτισε τα «θέλω» της με την δική της στάση. 

Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην αποψινή μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Σκηνή του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση:

“Η πολιτική των αστικών κομμάτων, εκτός από πυγμή φανερώνει και φόβο. Υπηρετούν μια τάξη που ξέρει πολύ καλά ότι ο τροχός της ταξικής πάλης δεν μπορεί να σταματήσει.