Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΡΟΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΔΗΠ

 


 


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων ανακοινώνει την επιτυχία των δύο πρώτων ενηλίκων ωφελουμένων του, που αποκτούν Απολυτήριο Δημοτικής Εκπαίδευσης, μέσω των υπηρεσιών αλφαβητισμού που παρέχει η Δομή.
Θερμά
συγχαρητήρια
αξίζουν στην κυρία Αγγελική Αριστοπούλου και στον κ. Χαράλαμπο Μπασιλάρη, που μετά από επίπονη προετοιμασία εξάμηνης διάρκειας και ανελλιπή παρακολούθηση των μαθημάτων Αλφαβητισμού, παρέμειναν στοχοπροσηλωμένοι, έδωσαν εξετάσεις και πέτυχαν να αποκτήσουν το Απολυτήριο ΔΕ.
Αρωγοί, σε όλη αυτή την πορεία, ήταν οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων-Παράρτημα Ρομά, που λειτουργούν με στόχο τόσο τη μετάδοση γνώσεων όσο κυρίως την ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας των ωφελουμένων/εκπαιδευομένων για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους!

Για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ μιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο Δ. Τεμπονέρας στην εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Δ. Τεμπονέρας στην εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

 

Καλή η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά... καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ διατείνονται άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου. Μεταξύ αυτών είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, που ήταν συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25 Ιούνη!

Μάλιστα, μιλά για κοινή κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη!

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» στο ερώτημα αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν από κοινού στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, απάντησε: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».

Για δυόμισι μοναδούλες...

 

 

Τρεις μέρες πέρασαν από τις εκλογές και οι φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες δείχνουν αμείωτο ενδιαφέρον για το ΚΚΕ, το εκλογικό του αποτέλεσμα και τα συναισθήματα των μελών του το βράδυ της Κυριακής.

Μετά την προχθεσινή σύντομη αναφορά του κύριου διευθυντή της «Αυγής» στο ΚΚΕ (στην οποία απάντησε ο «Οδηγητής»), η εφημερίδα των 500 αναγνωστών επανέρχεται με μια πληρέστερη ανάλυση του Άγγελου Τσέκερη. Εκεί διαβάζουμε ότι «την Κυριακή το βράδυ το ΚΚΕ οργάνωσε στην Αθήνα μηχανοκίνητους πανηγυρισμούς γιατί το κόμμα κατέκτησε την τρίτη θέση στο Λεκανοπέδιο. Τίμια στάση και καλό πράγμα οι πανηγυρισμοί. Αλλά αυτό που φάνηκε ως βασική αιτία αυτής της χαράς ήταν μάλλον το πραγματικά κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ». Πώς λέγεται στην ψυχολογία αυτός που νομίζει ότι όλα περιστρέφονται γύρω του; Αν δεν κάνουμε λάθος, εγωκεντρικός...

ΟΕΝΓΕ Καταγγέλλει την απόφαση μετακίνησης γιατρών από Κέντρα Υγείας σε ιδιωτικό φορέα

 

 

Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ «λειτουργεί πρακτικά ως εργολάβος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στέλνει υγειονομικό προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας σε έναν ιδιωτικό φορέα», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής της ΥΠΕ «απειλεί ότι θα προβεί σε διοικητικές κυρώσεις και θα εφαρμόσει συνέπειες καταγγελίας σύμβασης, δηλαδή θα απολύσει όσους συναδέλφους αρνούνται να μετακινηθούν στην παιδική κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα». 

Η απόφαση αφορά τρεις παιδίατρους από τα Κέντρα Υγείας Καπανδριτίου, Πατησίων και Βύρωνα. Επίσης, μίας γενικής ιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Σκάλας Ωρωπού, οχτώ νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και έναν μάγειρα από Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Η μετακίνησή τους αφορά το διάστημα από 26 Ιούνη έως 7 Ιούλη. 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Πρεμιέρα» με 120 αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» και 79 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ξεκάθαρο στίγμα για την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Απευθυνόμενους στα στελέχη της κυβέρνησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στους «μπλε» φακέλους, που μοιράστηκαν σε κάθε υπουργό, περιλαμβάνονται «120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις», ως «προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «τέσσερις γενικές κατευθύνσεις» της κυβέρνησης που αφορούν σε μισθούς, Υγεία, λειτουργία του κράτους και «ισχυρή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι αυτά θα αναλυθούν εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις.

Όπως είπε, στόχος είναι η «γρήγορη ανάπτυξη» της οικονομίας, δηλαδή η ενίσχυση του καπιταλιστικού κέρδους, πετώντας το «τυράκι» στον λαό ότι δήθεν έτσι καταπολεμάται η ανεργία, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας οι οποίες όμως είναι με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, συνήθως μερικής απασχόλησης, με χαμηλούς μισθούς και άγρια εκμετάλλευση.