Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

1,65 εκατομμύρια Γερμανοί εξαρτώνται από κοινωνικά παντοπωλεία για τη διατροφή τους

 
 
09-12-2019
Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση μεταξύ των συνταξιούχων, όπου μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκε αύξηση 20%. 

Μεγάλη αύξηση των ανθρώπων που προσφεύγουν σε κάποιο από τα 975 κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη Γερμανία καταγράφηκε το 2019. Περίπου 1,65 εκ., δηλαδή 10% περισσότεροι από την περασμένη χρονιά, αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω και τα στοιχειώδη, όπως δείχνει η έκθεση του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου «Γερμανικά Συσσίτια». Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οργανισμού, Γιόχεν Μπριλ, ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση μεταξύ των συνταξιούχων, που κατέγραψαν αύξηση 20%, φτάνοντας τις 430.000 το 2019. «Κοστίζει πολλή ενέργεια, να κρύβεις τη φτώχεια.

Μαξιμαλισμοί


Ξανά και ξανά μίλησαν τα κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες μέρες για τις «μαξιμαλιστικές» θέσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή και του μνημονίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης. Αλλά τι ακριβώς εννοούν με τους χαρακτηρισμούς αυτούς; Μήπως εμμέσως πλην σαφώς υπονοείται ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι για παζάρεμα, στο μεγάλο «τραπέζι» των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, αρκεί να αποφεύγονται οι... υπερβολές, όπως π.χ. το να φτάνει η Τουρκία να αγνοεί ακόμα και την επήρεια της Κρήτης στην περιοχή; Το ίδιο υπονόησαν και με τις αναφορές τους ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει, όταν η Τουρκία αφήσει κατά μέρος τις «παράλογες» απαιτήσεις, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό θα είναι «προς το συμφέρον της». Το ίδιο όμως «από την ανάποδη» λέει και η Τουρκία, όταν δηλώνει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι «μοναχοφάηδες». Η «σύμπτωση» αυτή δεν έτυχε: Το «τραπέζι» των σχεδίων συνδιαχείρισης είναι στρωμένο προ πολλού από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, από τα σχέδιά τους για την «αξιοποίηση» του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, από την προσπάθεια «ισχυροποίησης» της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ στο φόντο των ανταγωνισμών με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα που κλιμακώνονται, από το «κοινό ισχυρό συμφέρον ΗΠΑ - Ελλάδας να παραμείνει η Τουρκία "δεμένη" με τη Δύση», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ μέσα στη βδομάδα...

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΙΟΒΕ !!!


 
Τα μάθατε τα χαμπέρια για τα τρακτέρ; Το ΙΟΒΕ, αυτή η θυγατρική τού ΣΕΒ, έκανε μια μελέτη που δείχνει ότι η επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ θα αναζωπυρώσει την αγροτική παραγωγή. 
 
 
 
Ναι, ναι, τέλη κυκλοφορίας στα κατσικοχώραφα και στους μουλαρόδρομους! 
 
Πιο συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ προκρίνει την επιβολή τελών κυκλοφορίας τόσο στον υφιστάμενο στόλο, όσο και στα νέα τρακτέρ.

Εκδήλωση με θέμα «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά» (ΦΩΤΟ)



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η εκδήλωση της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με θέμα «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε προβολή βίντεο, θεατρικό σκετς από μαθητές και αφιέρωμα για την προσφυγιά και στη μετανάστευση. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία, στην οποία ο Θ. Σγούρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ σχετικά με το προσφυγικό, την εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους κατατρεγμένους και την αποκάλυψη των αιτιών που δημιούργησαν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, τονίζοντας το παράδειγμα του συντονιστικού μαθητών για την οργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης το Σάββατο 14 Δεκέμβρη.

Επίσης αναφέρθηκε και στην ένταση της καταστολής, τονίζοντας πως αυτή δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά όλο το λαό, καθώς όπως είπε «η καταστολή πάει χέρι - χέρι με την αφαίρεση εργατικών, κοινωνικών δικαιωμάτων».

Και πάλι για το επίπεδο των μαθητών


  Πηγή: Eurokinissi

Με αφορμή τα πρόσφατα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA του ΟΟΣΑ, άνοιξε πάλι στον Τύπο η συζήτηση για το επίπεδο των μαθητών του σχολείου. Φυσικά, οι χαμηλές αυτές επιδόσεις δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, ούτε καν αποκλειστικά εκπαιδευτικό πρόβλημα, όμως είναι υπαρκτό. Το επίπεδο των γνώσεων των μαθητών είναι πράγματι πεσμένο. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα γύρω από την PISA, που αποτυπώνει μετρήσιμα την πτώση του επιπέδου των μαθητών: Πώς γίνεται το ζήτημα των δεξιοτήτων, που είναι κυρίαρχο στα σχολικά βιβλία, να είναι αυτό που ελέγχεται στις αποτιμήσεις του ΟΟΣΑ και οι επιδόσεις των μαθητών μας να πέφτουν; Από την άλλη, ακόμα και χώρες που ήταν στις πρώτες θέσεις της PISA πριν από κάποια χρόνια, όπως η Φινλανδία, γιατί έχουν υποχωρήσει τόσες θέσεις; Τι φταίει;

“Κλαίνε και γ…” – Λάβρος ο Μάρκο Ρίτσο κατά των ευρωπαίων επιτρόπων που τραγούδησαν το “Bella Ciao”



“Τώρα θ’ ακούσουμε και τη Μέρκελ να τραγουδάει το “Bandiera rossa”, σημείωσε καυστικά ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. 

Αρκετοί ίσως θυμάστε όταν, πριν λίγα χρόνια, οι υπουργοί εξωτερικών των κρατών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους τότε κι ο Νίκος Κοτζιάς, τραγουδούσαν περιχαρείς το “We are the world, we are the children”. Τη δόξα τους ζήλεψαν ευρωπαίοι επίτροποι προερχόμενοι από το σοσιαλιστικό κόμμα, που αποφάσισαν να γιορτάσουν στο Στρασβούργο την ψηφοφορία με την οποία ξεκίνησε τις εργασίες της η ευρωπαϊκή επιτροπή υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τραγουδώντας τον εμβληματικό ύμνο των ιταλών παρτιζάνων “Bella Ciao”. Ανάμεσα στους τραγουδιστές και ο Πάολο Τζεντιλόνι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.