Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

KΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ συμπαράστασης στον Κ. Πελετίδη- «Υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού»



Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον Κώστα Πελετίδη - Κείμενο υπογραφών στήριξης στον δήμαρχο Πάτρας

 

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτικη • 18 Φεβρουαριου 2017 
 
«Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης,  δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος,  επειδή μετά και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης  δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή την δίωξή του, ο Κώστας Πελετίδης έχει δηλώσει:
«Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «σπορά» και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500 εκτελεσμένους, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν.

Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση τoυς. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους» (συνέντευξη στον «Ριζοσπάστη» – 22/1 /2017).

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον δήμαρχο Πάτρας.

Και  «υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού». 

Το κείμενο είναι κάλεσμα των ιστοσελίδων atexnos.gr, imerodromos.gr, info-war.gr, nostimonimar.gr, toperiodiko.gr και του ραδιοφώνου της ertopen».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ*

*Αρκεί να συμπληρώσετε το  e-mail, το ονοματεπώνυμο και τη χώρα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’



Καλεί τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη


 Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας

Να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, ό,τι με θυσίες και τον αγώνα μιας ζωής πληρώσαμε, ανατρέποντας πολιτικές, που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί όλους τους συνταξιούχους σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Τρίτη 21 του Φλεβάρη.
Αυτή είναι η Εργατική - λαϊκή απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτός είναι ο δρόμος που είναι ανοιχτός για όλους όσους με τις αντεργατικές αντιλαϊκές αντισυνταξιουχικές πολιτικές τους τσακίζουν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Χρυσή Αυγή; Όχι, καλέ, η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»!





Κείμενο πρώτο: «Η λογική λέει ότι το να τιμάται από το Κοινοβούλιο μας Χώρας ένας καταδικασμένος για κατασκοπεία εναντίον της Πατρίδος του αποτελεί όχι απλώς μη υπαρκτό φαινόμενο αλλά μακάβρια φαντασίωση προσβολής της Ιστορικής Μνήμης». Κείμενο δεύτερο: «Η Βουλή, πληροφορούμαι, ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη (…).Ωστόσο, ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε για κατασκοπεία εις βάρος της πατρίδας του (…) η καταδίκη του ήταν δίκαια και εξακολουθεί να ισχύει. Δεν είναι παράλογο η Βουλή να τιμά έναν καταδικασθέντα για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας του;». Βρείτε τις διαφορές…

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Η Βουλή με απόφαση του πρόεδρου της θα τιμήσει, όπως γράφεται, τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη με αφορμή την συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεσή του, στις 30 Μάρτη 1952

Σημείωση: τώρα το πώς «κολλάει» να τιμάει τον Μπελογιάννη μια κυβέρνηση που επιδίδεται σε ταξίδια νομιμοποίησης των ναζί στην Ουκρανία και κάνει στους Αμερικάνους – που εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη – κωλοτούμπες, όπως εκείνες του Τσίπρα κατά την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, είναι κάτι που έχει πολλές εξηγήσεις. Η πιο αθώα εκ των οποίων είναι πως «ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»…

Ας δούμε τη συνέχεια:

Με αφορμή την είδηση, τα χιτλεροειδή της Χρυσής Αυγής αφήνιασαν:
«Η λογική λέει ότι το να τιμάται από το Κοινοβούλιο μας Χώρας ένας καταδικασμένος για κατασκοπεία εναντίον της Πατρίδος του αποτελεί όχι απλώς μη υπαρκτό φαινόμενο αλλά μακάβρια φαντασίωση προσβολής της Ιστορικής Μνήμης».
Αυτά γράφουν – με τα μακάβρια «ελληνικά» τους – για τον «σοβιετικό κατάσκοπο» Μπελογιάννη τα ουγκανόφωνα ναζιστόμουτρα (Πέμπτη 9/2/2017, ). Λογικό. Τι ναζιστόμουτρα θα ήταν, άλλωστε.
Και τότε ποιος έρχεται προς συνδρομή των «πατριωτών» (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Καιάδας, Παναγιώταρος και όλα τα ναζιστάκια που τα είδαμε να διασκεδάζουν στα ναζιστικά πάρτι τους στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών); Μα το… «συνταγματικό τόξο». Αυτό που έχει εισηγηθεί και τη θεωρία της «σοβαρής Χρυσής Αυγής».

Θαυμάστε, λοιπόν, τι έγραψε στην «Καθημερινή» ο συντάκτης της Στέφανος Κασιμάτης, ακολουθώντας τρεις μέρες αργότερα τους χρυσαυγίτες (Κυριακή 12/2/2017):

Μια ωραία ατμόσφαιρα


«Μια ωραία ατμόσφαιρα» ζήσαμε πάλι χτες στη Βουλή, με τις αντεγκλήσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη για το ποιος είναι λιγότερο διεφθαρμένος και ποιανού το κόμμα έχει μέτωπο στη διαπλοκή. Ολα αυτά σε μια «συζήτηση» που περιελάμβανε τα πάντα: Από τα ζητήματα της «ασφάλειας», που η ΝΔ θεωρεί προνομιακό πεδίο για να κάνει αντιπολίτευση, μέχρι την «αξιολόγηση», τα «πόθεν έσχες» και πάει λέγοντας. Την ώρα της συζήτησης, οι τίτλοι στα ρεπορτάζ του διαδικτύου έδιναν την εικόνα μιας σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τόσο που να νομίζει κανείς ότι το επίδικο της αντιπαράθεσης ξεπερνάει σε σοβαρότητα και σπουδαιότητα οτιδήποτε άλλο. Ανθρακες όμως ο θησαυρός... Φώναξαν, ούρλιαξαν, βρίστηκαν, αλλά στην ουσία, «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Και για να καθησυχάσουν όσοι ανησύχησαν, όχι, καμία μεταξύ τους διαφωνία δεν υπήρξε για το γεγονός ότι μόλις προχτές, η Σύνοδος υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισε την παραμονή της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, με πρόσχημα το Προσφυγικό, αποκαλύπτοντας ορθά - κοφτά την επιχειρησιακή της διασύνδεση με τη ναυτική δύναμη στη Μαύρη θάλασσα, ανταγωνιστικά προς τη Ρωσία. Ουδεμία μεταξύ τους διάσταση υπάρχει στη στρατηγική της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, όπως και σε άλλα ζητήματα μεγάλης σημασίας για το κεφάλαιο.