Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Για τα χρήματα που δόθηκαν σε ανύπαρκτα sites και blogs δεν φταίει ο Πέτσας αλλά ο Χατζηκώστας…


Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πιστεύουμε πως ο Πέτσας έδωσε χρήματα σε ανύπαρκτα sites και blogs για την καμπάνια του κοροναϊού. Αποκλείεται ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος που μας παρότρυνε κατά τη διάρκεια της καραντίνας να δηλώνουμε ότι πάμε για γυμναστική και να πάμε στην εκκλησία, να έδωσε χρήματα σε ανύπαρκτα sites και blogs. Αν όμως συνέβη κάτι τέτοιο γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Πέτσας αλλά ο Χατζηκώστας.

Πόσο θα κοστίσει ο τουρισμός και σε ποιους;



Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την… επιτυχία των 183 νεκρών, και η κυβέρνηση διαφημίζει την χώρα και τα νησιά σαν έναν ασφαλή και «covid-free» προορισμό, χωρίς να εξηγεί πώς θα περιορίσει έγκαιρα τα εισαγόμενα κρούσματα χωρίς την πραγματοποίηση τεστ και χωρίς να τοποθετεί σε καραντίνα τους ταξιδιώτες.

Οι τουρίστες, τα αεροπλάνα και ο κίνδυνος διασποράς

Χτες άρθηκαν οι περιορισμοί για την έλευση τουριστών από μια σειρά από χώρες της ΕΕ όπως την  Ιταλία, την Ολλανδία και την Ισπανία, ενώ έχει γίνει γνωστό πως οι έλεγχοι πλέον θα είναι μόνο δειγματοληπτικοί, με απλή σύσταση σε όσους υποβληθούν σε αυτόν να μείνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για μια ημέρα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ! Την ίδια στιγμή η χώρα δέχεται ξανά πτήσεις από το Κατάρ, το οποίο καταγράφει πάνω από 1.100 κρούσματα ημερησίως, ενώ από 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας πρακτικά για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την… επιτυχία των 183 νεκρών, και η κυβέρνηση διαφημίζει την χώρα και τα νησιά σαν έναν ασφαλή και «covid-free» προορισμό, χωρίς να εξηγεί πώς θα περιορίσει έγκαιρα τα εισαγόμενα κρούσματα χωρίς την πραγματοποίηση τεστ και χωρίς να τοποθετεί σε καραντίνα τους ταξιδιώτες.

Ποιος ακριβώς είναι ο παραλογισμός;



«Παραλογισμός στην Πανεπιστημίου - Τι κι αν η μισή αποκλείστηκε για τα ΙΧ; Αυτό δεν αφορά τους διαδηλωτές, οι οποίοι παγίως επιδιώκουν την ταλαιπωρία των οδηγών και επιβατών», το πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Καθημερινής» σήμερα (17/6) για τις κινητοποιήσεις και την απεργία των υγειονομικών την Τρίτη. Ταυτόχρονα, από πρωί - πρωί, ο γνωστός κ. Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος κραύγαζε ότι «το ΚΚΕ βασανίζει τους πολίτες» και -όπως συνηθίζει- απαίτησε από την κυβέρνηση να επιταχύνει τη ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Χωρίς καμία... διαφοροποίηση και ο κ. Κανέλλης των «Νέων»: «Περίπατος διαδηλωτών πλάι στην χωροθετημένη περιοχή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας - Μεγάλη ταλαιπωρία» και φυσικά και για τα «Νέα» οι απεργοί υγειονομικοί «επέλεξαν να ταλαιπωρήσουν την κοινωνία»!

Καταγγέλλει τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε για την τακτική της προβοκάτσιας, της διαστρέβλωσης και του γκεμπελισμού



Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιο του καταγγέλλει τον Άρη Πορτοσάλτε και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σημειώνοντας:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, που με τη γνωστή τακτική της προβοκάτσιας, της διαστρέβλωσης και του γκεμπελισμού, ανακάλυψε ότι για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το ΚΚΕ.

Πολύ βολική -αν και γελοία- δικαιολογία για να κρυφτεί το χάος και το πραγματικό βασανιστήριο που προκάλεσε ο “Μεγάλος Περίπατος” και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο της Αθήνας, που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε.

Τι κι αν χτες αυτοί που κινητοποιούνταν ήταν οι κατά τα άλλα “ήρωες” υγειονομικοί! Προφανώς για αυτούς είναι ήρωες αν σκύβουν το κεφάλι κι όχι όταν διεκδικούν για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων... Αλήθεια για το σημερινό χάος στο κέντρο της Αθήνας ποια κινητοποίηση ευθύνεται;

Είναι προφανές ότι το νέο παραλήρημα Πορτοσάλτε δεν είναι ευθύνη μόνο του ιδίου, αλλά και της εκπομπής που τον φιλοξενεί (“Σήμερα”), σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν περνάει ούτε από έξω.

Το δυστύχημα για αυτούς είναι ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι».

«Το έθνος μου είναι πολύ μικρό δια να διαπράξει τόσον μεγάλη ατιμίαν»




«Κάθε φορά που είμαστε στο Ισραήλ, είμαστε σα στο σπίτι μας»,

δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το Τελ Αβίβ.

ΠΑΜΕ: Λευτεριά στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους
«Το έθνος μου είναι πολύ μικρό δια να διαπράξει τόσον μεγάλη ατιμίαν»
Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι το «σπίτι» του:

Διαπράττει εδώ και 53 χρόνια την πλέον ειδεχθή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στον κόσμο.

Ανεπιθύμητο το ΤΙΤΑΝ μετά την υπογραφή δώρο της κυβέρνησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία  128 συλλόγων, σωματείων και φορέων  κατά της καύσης απορριμμάτων RDFSRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

«Ανεπιθύμητο το ΤΙΤΑΝ μετά την υπογραφή δώρο της κυβέρνησης - Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης - Απαντάμε με 10 σημεία και κινητοποιήσεις »

Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης, η Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020!


Θα μείνει ως η μέρα που μια κυβέρνηση, στέφει την Θεσσαλονίκη ως την αιώνια «βασίλισσα πόλη των ρύπων», ενώ γνώριζε πολύ καλά τις βλαβερές συνέπειες της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF και ότι υπάρχουν 128 σύλλογοι και χιλιάδες πολίτες που αντιδρούν.

Μια κυβέρνηση η οποία ικανοποίησε τα οικονομικά συμφέροντα μιας τσιμεντοβιομηχανίας που στο όνομα και μόνο του κέρδους, μετατρέπεται σε εργοστάσιο καύσης πετ κοκ - σκουπιδιών - πλαστικών, χαρίζοντας ένα μέλλον γεμάτο με διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, σε μας και στα παιδιά μας.

Μοναδικός «άξονας» η ενίσχυση των κερδών τους




«Να έρθουν οι επιχειρήσεις πιο κοντά στην κοινωνία», «μεταρρυθμίσεις», «σύνδεση της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας», «εξωστρέφεια», «πράσινη ανάπτυξη» και «καινοτομία»: Αυτά είναι μερικά από όσα «έδειξε» ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ως απαραίτητα στοιχεία για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, στους «άξονες» που παρουσίασε ενώπιον του Κυρ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα προχτές.

Κάθε άξονας και μια «βεντάλια» απαιτήσεων που απευθύνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο πολιτικό τους προσωπικό, για αποφασιστικότερη προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Στο στόχαστρο δεν μπαίνει μόνο το μεροκάματο, αλλά συνολικά η ζωή του λαού, κάτω από τον τίτλο «απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας».

Εδώ εντάσσονται, για παράδειγμα, το πρόσφατο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ή οι «πολυσυζητημένες μεταρρυθμίσεις στην αδειοδότηση, τη χωροταξία, την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη φορολογική νομοθεσία». Δηλαδή, η εφαρμογή όλων των διευκολύνσεων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, σαν αυτές που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο, που θα φέρει περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ «ΤΙΤΑΝ»



«Θάλαμος αερίων» με σφραγίδα κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ε-Ε




          
 Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την καύση στο μεταλλαγμένο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντων. Αυτό, μπορεί πλέον να καίει RDF/SRF. Δηλαδή, πετ κοκ, σκουπίδια, πλαστικά - χαρίζοντας ένα μέλλον με διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, σε μας και στα παιδιά μας.


          Προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση της ΝΔ, θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η χορήγηση της άδειας, είναι απόφαση βαθιά ταξική, είναι πολιτική επιλογή της άρχουσας τάξης.


          Υπάρχουν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που χάραξαν παρόμοια πολιτική. Αν ήθελαν και αν θέλουν, τον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων ας δώσουν επαρκείς κρατικούς πόρους για την ορθή διαχείριση με διαλογή στην πηγή, με κομποστοποίηση, με ολοκληρωμένη ανακύκλωση.

Αντεργατική «Συν-Εργασία»


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Με την έναρξη του προγράμματος «Συν-Εργασία», η κυβέρνηση δίνει στην εργοδοσία ένα ακόμα όπλο για το μαζικό τσάκισμα των μισθών και το παραπέρα χτύπημα της πλήρους απασχόλησης. Εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους βλέπουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας, με τους μισθούς τους να πετσοκόβονται ανάλογα.

Δίπλα στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις του προηγούμενου διαστήματος, στην ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων εποχικών εργαζομένων που δεν επαναπροσλαμβάνονται, στις μειώσεις μισθών και τις άλλες δυσμενείς μεταβολές συμβάσεων, δίπλα στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους «σε αναστολή», που υποχρεώθηκαν να τα βγάλουν πέρα με 530 ευρώ το μήνα, δίπλα στο παραπέρα ξεχείλωμα του ωραρίου, στη γενίκευση της τηλεργασίας και τη συνδυασμένη χρήση όλων των αντεργατικών μέτρων που προωθήθηκαν από την αρχή της πανδημίας, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» έρχεται να «κουμπώσει» στο αντεργατικό οπλοστάσιο που διασφάλισαν στο κεφάλαιο όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.