Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Παζάρια και στο βάθος ... συνεκμετάλλευση με παρέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ




Ακάθεκτες οι διεργασίες και στο βάθος ... συνεκμετάλλευση με παρέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
 
 
Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη και ο διοικητής του αμερικανικού στρατού για την Αφρική κατά την υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση Σάρατζ
Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη και ο διοικητής του αμερικανικού στρατού για την Αφρική κατά την υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση Σάρατζ
«Ακάθεκτες» ξεδιπλώνονται οι διεργασίες για τις επικίνδυνες διευθετήσεις και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με τον «τόνο» να δίνουν οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στην περιοχή που υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, και η αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα που κλιμακώνεται.
 
 «Κλειδί» για τις εξελίξεις στην περιοχή αποτελεί βέβαια σε αυτήν τη φάση η κατάσταση στη Λιβύη, όπου έχουν βγει τα «μαχαίρια» των ιμπεριαλιστών για τη μοιρασιά της «επόμενης μέρας» και για τα «πόστα» στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας» ανακοινώθηκε χτες ανάμεσα στη διοίκηση του αμερικανικού στρατού για την Αφρική (AFRICOM), στον Αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, και τον Λίβυο δοτό πρωθυπουργό, Φαγιέζ Σάρατζ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Τουρκία. Και σε αυτήν την περίπτωση αναφέρθηκε ως πρόσχημα η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Σκανδαλολογίας και μπόχας συνέχεια από τις αλληλοκατηγορίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


INTIME NEWS
Οσο περισσότερο φουντώνει η σκανδαλολογία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που αηδιασμένος παρακολουθεί ο λαός, με τον έναν να βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, τόσο περισσότερο αναδίδεται η μπόχα από τη σαπίλα του συστήματός τους. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την υπόθεση με τους διαλόγους Νίκου Παππά - Σάμπυ Μιωνή, τις αλληλοκατηγορίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, την «παρέλαση» σκανδάλων, τα κομπρεμί και τις κόντρες, που όλα μπαίνουν στο τραπέζι: Επιχειρηματικά συμφέροντα και πώς θα εξυπηρετηθούν, επενδυτικά σχέδια, γεωπολιτικές συμφωνίες με παρέμβαση ιμπεριαλιστικών κέντρων, πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ, τα παραλειπόμενα της συμμαχίας με το Ισραήλ, ζητήματα που σχετίζονται με διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και άλλα πολλά.
 
 Στην κοκορομαχία που ξεκίνησε μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μίλησε χτες για «μεθοδεύσεις ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησης» Τσίπρα, στον οποίο έβαλε ερωτήματα όπως αν «γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους» και «αν ναι, τι έκανε για αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;»

Ξανά «πιο έτοιμοι από ποτέ»...



Οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες (Ασπρόπυργος, Μαρτίνο, Βόρεια Εύβοια, Ζάκυνθος και αλλού) δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία στα λαϊκά στρώματα, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούν απ' όλες τις κυβερνήσεις ότι «είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ» για την αντιπυρική περίοδο. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι γνωστό και επαναλαμβανόμενο: Χιλιάδες στρέμματα δάσους γίνονται κάρβουνο, περιουσίες καταστρέφονται, ανθρώπινες ζωές χάνονται, με αποκορύφωμα το Μάτι, που η τραγωδία του συγκλόνισε πριν από δύο χρόνια. 

Οσο λοιπόν κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να πείσει για την «ετοιμότητα» του κρατικού μηχανισμού, η πραγματικότητα τη διαψεύδει: Το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), που αποτελεί τον κεντρικό επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, ασφυκτιά από τις τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης. Παρ' όλα αυτά, οι πιστώσεις που ενέκρινε η κυβέρνηση για το ΠΣ είναι μόλις κατά 272.000 ευρώ (!!!) αυξημένες σε σχέση με το 2019 για όλες τις λειτουργικές του ανάγκες. Παράλληλα, όμως, οι δαπάνες που αφορούν τη συντήρηση, τις επισκευές και τα καύσιμα ενός στόλου περίπου 3.250 οχημάτων παντός τύπου, που στο 55% αγγίζει ήδη την 20ετία, είναι μειωμένες κατά 1.839.851 ευρώ!