Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σχετικά με την απαγόρευση της πολιτικής δράσης των εργαζομένων στην εταιρεία «BETA CAE Systems SA»



  Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής σχετικά με την απαγόρευση της πολιτικής δράσης των εργαζομένων στην εταιρεία «BETA CAE Systems SA».

Συγκεκριμένα, το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

«Η εταιρεία BETA CAE Systems (Θεσσαλονίκη), στις 23/5/2019, κοινοποίησε ανακοίνωση στους υπαλλήλους της με τίτλο "Απαγόρευση πολιτικής δράσης εντός του χώρου εργασίας".

Στο κείμενο αυτό, απλά και ευθέως ισχυρίζεται πως η πολιτική δράση στο χώρο εργασίας είναι παράνομη και απαγορεύεται.

Κλιμάκωση των εκβιαστικών διλημμάτων με το βλέμμα στην κάλπη των βουλευτικών


Eurokinissi
Να ενισχύσει τα κάλπικα και εκβιαστικά διλήμματα στο λαό, με το βλέμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στον απόηχο της εκλογικής ήττας στις ευρωεκλογές, επιχείρησε χτες ο Αλ. Τσίπρας, με την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της εκλογικής επιτροπής της λεγόμενης «Προοδευτικής Συμμαχίας», η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ, για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως για έναν καταρχήν σχεδιασμό της τακτικής ενόψει εθνικών εκλογών.
 Υπέδειξε στα στελέχη του κόμματός του «να σηκωθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε», τόσο ενόψει του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών όσο κυρίως των εθνικών τον επόμενο μήνα.

Επιμένοντας στην κοροϊδία του λαού και λέγοντας ότι τάχα η κυβέρνηση «έλαβε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε την ήττα λέγοντας ότι η κοινωνία δεν πρόλαβε τάχα «να αισθανθεί την αλλαγή στην καθημερινότητά της απ' την έξοδο απ' τα μνημόνια και τα μέτρα ελάφρυνσης», αλλά και υποστηρίζοντας για την κυβέρνησή του πως «κάναμε λάθη, συμβιβασμούς, είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη», την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του υπέρ του κεφαλαίου έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βάλει τον πήχη των λαϊκών προσδοκιών στον πάτο, φροντίζοντας και έτσι να δώσει συγχωροχάρτι σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το προηγούμενο αντιλαϊκό τους έργο.

Ο λαός μίλησε... Ε, και;


 
Αυτό που με κάνει έξω φρενών μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, είναι οι ατέρμονες συζητήσεις για το "μήνυμα των εκλογών" και το ηλίθιο τσιτάτο "ο λαός μίλησε". Ε, και; Τι έγινε που ο λαός μίλησε; Μήπως κατάλαβε κι ο ίδιος τι είπε; Κατά την διάρκεια της -σχεδόν- 200ετούς ιστορίας αυτής της χώρας, πότε ακριβώς κατάλαβε ο λαός τι είπε; Ακόμα κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τον ακούνε, διαφωνούν ως προς το τι άκουσαν και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος έχει καλύτερη ακοή.
Άντε να τους πιστέψουμε όλους αυτούς και να δεχτούμε ότι ο λαός είπε όλα όσα ισχυρίζονται ότι είπε, επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι. Το ερώτημα παραμένει: ε, και; Το ότι επιτρέπουμε στον καθένα να λέει ελεύθερα την άποψή του δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να την υιοθετούμε. Την ακούμε, την εξετάζουμε και, αν είναι κουταμάρα, την απορρίπτουμε. Και από κουταμάρες ο λαός... άλλο τίποτε. Και λέει και -κυρίως- κάνει. Προχτές, για  παράδειγμα, αυτός ο λαός (σύμφωνα με όσους τον άκουσαν και "πήραν το μήνυμα") έκανε και τα εξής, μεταξύ άλλων:

Δεν χάνουν χρόνο


Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης των ευρωεκλογών για να πέσουν στο τραπέζι «ανανεωμένα» τα διλήμματα με τα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα επιχειρήσουν τις επόμενες μέρες να «στραγγαλίσουν» την ψήφο του λαού, ενόψει των εθνικών εκλογών. «Σταθερότητα και ανάπτυξη ή αποσταθεροποίηση και περιπέτειες» είναι το δίλημμα της ΝΔ, με το οποίο εκβιάζει την ψήφο του λαού για να αναδειχθεί αυτοδύναμη στις ερχόμενες εκλογές. «Θα γυρίσουμε πίσω ή θα συνεχίσουμε μπροστά» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, που παίζει το «χαρτί» της «αντιδεξιάς ψήφου» για να κοντύνει τη διαφορά από τη ΝΔ και να έχει ρόλο στο μετεκλογικό σκηνικό. Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τις πραγματικές αγωνίες του λαού και όσα του φόρτωσαν στην πλάτη η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Απολύτως καμία. Αυτοί που πραγματικά έχουν τους λόγους τους να «ανησυχούν» για την επόμενη κυβέρνηση είναι η αστική τάξη και οι διεθνείς σύμμαχοί της, που επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και πάνω απ' όλα καμία καθυστέρηση ή παραφωνία σε γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που «τρέχουν» στην περιοχή, με εμπλοκή και της Ελλάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά συνέβαλαν και στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν προσπαθούν να το θολώσουν, το πραγματικό δίλημμα για το λαό παραμένει ένα: Θα ενισχύσει με την ψήφο του τον αντιλαϊκό δρόμο που μας έφερε έως εδώ, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνήσεις είτε αυτοδύναμες είτε συνεργασίας; 'Η θα δυναμώσει το ΚΚΕ, για πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και οργάνωση της αντεπίθεσης την επόμενη μέρα;

Ριχνόμαστε στη μάχη!



Με παρακαταθήκη τη μεγάλη μάχη που δώσαμε για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, μπαίνουμε «στα γεμάτα» στη νέα μάχη, των εθνικών εκλογών, που θα γίνουν στα τέλη Ιούνη.

Σε αυτήν την προσπάθεια για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό, δεν ξεκινάμε βέβαια από το μηδέν.

Το πολύ μεγάλο άνοιγμα που σχεδίασαν και ξεδίπλωσαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ τους τελευταίους μήνες, με μαζικές εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε και να συζητήσουμε με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, ακόμα κι αν δεν έφτασαν όλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Αυτή η επαφή είναι «ένα το κρατούμενο» στον εκλογικό αγώνα που έχουμε μπροστά μας και στον οποίο ριχνόμαστε χωρίς καμιά καθυστέρηση, παράλληλα με τη μαχητική προσπάθεια να επανεκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Καισαριανή και Ικαρία, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» πέρασε στον δεύτερο γύρο.