Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Σενάρια


Τα τρία σενάρια για το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Τουρκίας, που περιλαμβάνονται στην έκθεση της αμερικανικής «δεξαμενής σκέψης» «Rand Corporation», είναι αποκαλυπτικά για τις διεργασίες στο παρασκήνιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται. Θυμίζουμε ότι το πρώτο σενάριο προβλέπει την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ως ενός «δύσκολου συμμάχου», το δεύτερο την αντικατάσταση Ερντογάν από μια φιλοδυτική κυβέρνηση, που θα αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις της Τουρκίας με τον ευρωατλαντικό άξονα, και το τρίτο τον πλήρη διαχωρισμό της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και αναβάθμιση της συνεργασίας της με τη Ρωσία. Αν και τα τρία σενάρια φαίνονται το ένα να αποκλείει το άλλο, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν εντατικά για τα δύο πρώτα, με αποκλειστικό κριτήριο τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής, η διατάραξη της οποίας, πόσο μάλλον η έξοδος της Τουρκίας, μπορεί να έχουν «κατακλυσμιαίες» συνέπειες για το συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή και παγκόσμια. Τον στόχο αυτό, της διατήρησης με κάθε τρόπο της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, υιοθετούν και όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, δουλεύοντας μάλιστα πυρετωδώς για την εκπλήρωσή του. Γι' αυτό άλλωστε υπό αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα ξαναρχίζουν τα ΜΟΕ, τα οποία αποτέλεσαν διαχρονικά έναν δίαυλο κατοχύρωσης των απαράδεκτων διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, δημιουργώντας τετελεσμένα μπροστά στο ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη. Αν λοιπόν η ιμπεριαλιστική εμπλοκή της Ελλάδας κρύβει τόσους κινδύνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο πρώτο από τα τρία σενάρια, φανταστείτε τι θα γίνει όταν ξεδιπλωθούν και τα άλλα δύο...

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Ακρως επικίνδυνη εξέλιξη, στοχεύει στη διάλυση της πρόληψης και την καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής στην τοξικοεξάρτηση
 
 
«Θα πρωτοστατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο κίνημα και στην Τοπική Διοίκηση για να αποτραπεί αυτή η πολιτική», ξεκαθάρισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Στο θέμα αναφέρθηκε αναλυτικά στη χτεσινή του ομιλία στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας τα εξής:
 «Στο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία "χώσατε" και τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών (ΧΕΧ). Και με το άρθρο 189, που αφορά τη λειτουργία ΧΕΧ, πέρα από τους εγκεκριμένους φορείς που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να χτίζει στο δρόμο που της άνοιξε η προηγούμενη.

Η ομοφωνία όλων των άλλων κομμάτων για τη λειτουργία ΧΕΧ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, αλλά παράλληλα δείχνει και τη σύμπνοιά τους στη διάλυση της πρόληψης και της θεραπείας από την τοξικοεξάρτηση.

Οι ΧΕΧ δεν συνιστούν θεραπευτική λύση, δεν διαμορφώνουν κίνητρο για θεραπεία. Μόνο ενισχύουν την κοινωνική ανοχή με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τη δυνατότητα σε "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα να λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χρήση ναρκωτικών, αλλοιώνει τον ίδιο το χαρακτήρα τους.

Το πλωτό φράγμα θα πνίξει κόσμο




Σενάριο από το μέλλον;

«ΠΑΝ - ΠΑΝ - ΠΑΝ... Φορτηγό πλοίο Παναγιά η Θαλασσινή (x3) βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω εμπλοκής προπελών σε πλωτό φράγμα 2 μίλια από το ακρωτήρι Κόρακα...»!

Σήμα - αναφορά που μπορεί να πάρουν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το πορτογαλικό πλωτό της FRONTEX, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» και όλα τα αλιευτικά που δίνουν τη μάχη της τσιπούρας στο βόρειο πέρασμα της Λέσβου, στο Στενό της Ασσου.

Μα, πλωτό φράγμα στα ανοιχτά των Στενών της Λέσβου; Είναι σαφές καταρχήν ότι εκτός όλων των άλλων σοβαρότερων εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών, αυτή η κυβέρνηση εκθέτει κάθε ναυτικό και θαλασσινό σε κίνδυνο.

Ως εδώ!


  Πηγή: Eurokinissi

Οι εξελίξεις στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που ουσιαστικά εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Για το κλείσιμο όλων των hot spots και τη μη δημιουργία νέων, τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε σύγχρονες ανοιχτές δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη γρήγορη προώθησή τους στις χώρες προορισμού, για επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου με την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, Υγείας και Εκπαίδευσης, για όσο καιρό θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αυτήν τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας υλοποιούν διαδοχικά η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση, και γι' αυτό είναι τουλάχιστον υποκρισία να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος «υποκινεί» και ποιος καταστέλλει τις αντιδράσεις μεταναστών και προσφύγων.