Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Κάντο όπως ο ΣΕΒ: Διαμαρτυρήσου κι εσύ, μπορείς…



Ο ΣΕΒ, στο Μηνιαίο δελτίο του οικονομικής δραστηριότητας, ζητάει στήριξη των βαριά φορολογούμενων στελεχών για να μη φύγουν στο εξωτερικό (!), ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι «λάθος» η στήριξη των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων.

Ο ΣΕΒ, στο Μηνιαίο δελτίο του οικονομικής δραστηριότητας που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ζητάει στήριξη των βαριά φορολογούμενων στελεχών για να μη φύγουν στο εξωτερικό (!), ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι «λάθος» η στήριξη των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων.

Υπόσχεται «αναπτυξιακή άνοιξη» σπέρνοντας ανεμογεννήτριες παντού


  Πηγή: Eurokinissi

Ως πρότυπο «ανάπτυξης» παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το άναρχο «φύτεμα» ανεμογεννητριών σε κάθε γωνία της Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσουν οι «πράσινες» μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

«Το νέο αιολικό πάρκο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην αναπτυξιακή άνοιξη. Η Ελλάδα αλλάζει με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το σύμπλεγμα αιολικών πάρκων της «Enel Green Power» στον Καφηρέα της Εύβοιας.

Οι κομμουνιστές επισκευάζουν εκκλησίες στην Πάτρα



Ο Πελετίδης κόβει την προσευχή από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά επισκευάζει κατεστραμμένα τμήματα κοιμητηριακού ναού, μοιράζοντας εγκεφαλικά σε “δεξιούς” και “αριστερούς” καλοθελητές. 

Κάποτε έλεγαν πως θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια, τις γυναίκες και να κλείσουν τις εκκλησίες. Τα πρώτα διαψεύδονται πανηγυρικά εδώ και δεκαετίες, ενώ η δημοτική αρχή Πάτρας αποδεικνύει πόσο έωλες ήταν οι κι οι φοβίες για “γκρέμισμα ναών” και “πόλεμο στην πίστη” από τους κομμουνιστές.

Λιμάνι - στόχος


«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η διασφάλιση της αμερικάνικης παρουσίας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με όλες τις γεωστρατηγικές προεκτάσεις που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αυτό έχει». Η επισήμανση αυτή του Ν. Δένδια «κουμπώνει» απόλυτα με τις συχνές επισκέψεις Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη και τις επενδύσεις του αμερικανικού στρατού στο λιμάνι της πόλης, που συμπεριλήφθηκε στη Στρατιωτική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, μαζί με τη βάση της Σούδας, τη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο. Οι «γεωστρατηγικές προεκτάσεις», στις οποίες αναφέρεται ο ΥΠΕΞ, δεν είναι άλλες από τη δυνατότητα που παρέχει η Αλεξανδρούπολη στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς να ελέγχουν τα Στενά του Ελλήσποντου, επιτηρώντας και εμποδίζοντας αν χρειαστεί την είσοδο - έξοδο των Ρώσων από τη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, οι συγκοινωνιακές υποδομές και το δίκτυο οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που περιβάλλει το λιμάνι, το καθιστούν στρατηγικό κόμβο για την ταχεία προώθηση στρατιωτικού προσωπικού, πολεμικού υλικού και εμπορευμάτων προς τον βορρά, με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας και τον περιορισμό της ισχύος της στα Βαλκάνια. Αλλά και κόμβο μεταφοράς του αμερικανικού LNG στην Ευρώπη, για την ενεργειακή της απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η Αλεξανδρούπολη, με τη συναίνεση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, αποκτά κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία, που είναι λόγος επαρκής για να αισθάνεται ο λαός ανασφάλεια, καθώς μετατρέπεται σε στόχο και μαγνήτη μεγάλων κινδύνων, ιδιαίτερα σε περίπτωση όξυνσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην περιοχή.

«Μπαρμπάδια» και «οπαδοί ποδοσφαίρου» τα τάγματα εφόδου

 
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Eurokinissi
Ολοκληρώθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και οι απολογίες των Πολύβιου Ζησιμόπουλου, απόστρατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της από το 2011, πρώην βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, πρώην στελέχους και εκλεγμένου βουλευτή στο Βόλο και νυν «αποχωρήσαντος» που «δεν τον εκφράζει πια η Χρυσή Αυγή» και προσπαθεί με άλλους να φτιάξουν «ένα χώρο για τη θρησκεία, την οικογένεια» κ.τ.λ., όπως είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο. Πάντως, και αυτοί δήλωσαν δήθεν ανίδεοι για τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης. Οσο για τα περί ναζισμού, εθνικοσοσιαλισμού, Χίτλερ «όλα είναι ένα ψέμα», «δεν υπήρχαν αυτά»...

Όλοι εναντίον όλων


  Πηγή: Associated Press

Το «όλοι εναντίον όλων», μετά την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, επιβεβαιώνει ότι στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών αρκεί μια σπίθα για να ανάψει τη φωτιά μιας πιο γενικευμένης αντιπαράθεσης, καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή είναι τεράστια, το ίδιο και οι αντιθέσεις.

Αυτό που παρουσιάστηκε ως μια «περιορισμένη» στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους Κούρδους της Βόρειας Συρίας, έχοντας το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ, απειλεί να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα σοβαρών εξελίξεων, με τεράστιο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.

Αυτό φανερώνουν οι απειλές της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τη δολοφονική επέμβαση μέχρι να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στο έδαφος της Συρίας, η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, που κλιμακώνεται ξανά, λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές πλάτες στην έναρξη των επιχειρήσεων, η αποστολή δυνάμεων του συριακού στρατού στο θέατρο των τουρκικών επιχειρήσεων για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της χώρας.