Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Φακέλωμα διαδηλωτών με βιντεοκάμερες




Η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του μέτρου της καταγραφής με κάμερες των αστυνομικών επιχειρήσεων. Αυτό προκύπτει και από τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για την αστυνομική βία και καταστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία για την εφαρμογή του μέτρου θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της Γαλλικής Αστυνομίας (CRS), όπου μετεκπαιδεύονται Ελληνες αξιωματικοί των ΜΑΤ στις πρακτικές διαδικασίες καταγραφής με κάμερες των αστυνομικών επιχειρήσεων και διαδηλώσεων. Η μετεκπαίδευση αφορά τόσο την καταγραφή με μικροκάμερες προσαρμοσμένες στις επιχειρησιακές στολές, όσο και με φορητές κάμερες που φέρονται από τον χειριστή αστυνομικό. Επίσης, περιλαμβάνει εκπαίδευση και στην καταγραφή με κάμερες προσαρμοσμένες στα επιχειρησιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ειδικές μονάδες, καθώς και στα περιπολικά αυτοκίνητα.

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ



Διαφημίζοντας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης  τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη υποστηρίζει πως ο νέος ασφαλιστικός νόμος, που στην ουσία θωρακίζει νομικά και συμπληρώνει τον προηγούμενο του Κατρούγκαλου, «δημιουργεί ένα ελκυστικό, ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους», ενώ  στα θετικά του νέου νόμου περιλαμβάνεται η «γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τολμά ακόμα ξεκάθαρα να  αμφισβητήσει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ενώ στην πραγματικότητα επιμένει στο συνταξιοδοτικό σύστημα των τριών πυλώνων,  με έναν πυλώνα  την πενιχρή εθνική σύνταξη που εγγυάται το κράτος, έναν δεύτερο τα επαγγελματικά ταμεία  και έναν τρίτο τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης.  

Θεσσαλονίκη: Μαχητικό μήνυμα αντεπίθεσης έδωσαν χιλιάδες απεργοί (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαχητικό μήνυμα αντεπίθεσης έστειλαν σήμερα χιλιάδες απεργών προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οι απεργοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Από εκεί η πορεία συνέχισε με κατάληξη το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε συνθήματα κατά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, φωνάζοντας «είστε η ντροπή όλων των εργατών, χαφιέδες και τσιράκια των εργοδοτών».

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν απεργοί από διάφορους κλάδους του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πλήθος συνταξιούχων και νεολαίας. Νωρίτερα, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το πρωί, μέλη ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής βρέθηκαν στις πύλες εργοστασίων, εργοταξίων, καταστημάτων και άλλων χώρων δουλειάς, δίνοντας από τα ξημερώματα τη μάχη για τη μαζικοποίηση και την περιφρούρηση της απεργίας.

Μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα το «συνέδριο» υπό την εποπτεία πρωθυπουργού - αστυνομίας


Καταγγελία της ΔΑΣ για τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ


Τα σχέδιά της για «συνέδριο» - παρωδία υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, του εισαγγελέα και ασφαλώς της αστυνομίας, επικύρωσε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, γράφοντας μαύρες σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Κιουτσούκης - Βασιλόπουλος - Καραγεωργόπουλος) επιβεβαίωσε το εργοδοτικό - κυβερνητικό της πρόσωπο και το χαρακτηρισμό που δικαίως της έχουν αποδώσει οι εργαζόμενοι, ως συνδικαλιστικής μαφίας», σχολιάζει για τη χτεσινή συνεδρίαση η ΔΑΣ.

Οπως εξηγεί, στη συνεδρίαση αυτή «έριξαν και το τελευταίο "φύλλο συκής" και παρουσίασαν την απόφαση που πάρθηκε, κατά τα λεγόμενά τους στα γραφεία του ΣΕΒ και στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να επιβληθεί μία κατάπτυστη διαδικασία για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας».

Ζούγκλα

 


Θα αρκούσε μια ενδεικτική μόνο καταγραφή των κλάδων και των χώρων δουλειάς που βρέθηκαν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα για να φανεί το μέγεθος της κυβερνητικής κοροϊδίας, ότι η ανάπτυξη φέρνει «περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας τις προάλλες στη Βουλή για τα Εργασιακά.

Δεν είναι όμως μόνο οι συμβασιούχοι που απολύονται κατά εκατοντάδες από τα νοσοκομεία, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι εργάτες της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, στα Λιπάσματα Καβάλας, στην ΕΒΖ. Είναι οι εμποροϋπάλληλοι στα μεγαλοκαταστήματα και στα «εκπτωτικά χωριά», όπου καταργείται οριστικά η αργία της Κυριακής. Είναι οι χιλιάδες νέοι που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Είναι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, στους οποίους συμπιέζονται ο μέσος μισθός και τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

«Εκτός λογικής» για την κυβέρνηση η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης



Θορυβημένη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ από την απεργία για το ασφαλιστικό και μέσω κύκλων φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «εκτός λογικής» το αίτημα για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης!

Επιτίθεται στους απεργούς κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» και μιλάει για «εργατοπατέρες».

Η κυβέρνηση ξεσπαθώνει κατά των δίκαιων αιτημάτων για «επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης» για «κοινωνική ασφάλιση, υγεία - πρόνοια για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική» για «επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί» και «τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής».

Η κυβέρνηση στοχοποιεί κυρίως το ΠΑΜΕ ισχυριζόμενη πως «πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», αφήνοντας έτσι εκτός κάδρου την ηγεσία της ΓΣΕΕ που με τη στάση της υπονομεύει τον απεργιακό αγώνα.

902gr