Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ο κυνισμός τους σπάει κόκαλα


Μερικές φορές, οι κυβερνώντες ξεπερνάνε τον εαυτό τους και δείχνουν το κυνικό τους πρόσωπο απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οπως, για παράδειγμα, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Λευκάδας, είπε: «Κακώς μου κάνετε την Ερώτηση και κακώς ήρθα και εγώ εδώ. Ηρθα από ευγένεια να σας απαντήσω»! Τι εννοούσε; 
 
Οτι το ΚΚΕ έβαλε θέμα στην κυβέρνησή του, επειδή την ίδια στιγμή που θεσπίζουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνουν απροστάτευτο το λαό από έργα υποδομής ζωτικής σημασίας, όπως τα αντιπλημμυρικά, τα αντισεισμικά και τα έργα πρόληψης των πυρκαγιών. 
 
Μάλιστα, ο υπουργός, σε μια αποστροφή του λόγου του, «ειρωνεύτηκε» λέγοντας: «Επρεπε να πάνε 15 δισ. οι φόροι των εφοπλιστών και να φύγουν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και να πάνε στο εξωτερικό. Είναι κι αυτό μια άποψη»... 
 
Σε κάθε ευκαιρία, πάντως, φροντίζουν να υπενθυμίζουν για ποιον δουλεύουν και ποιον ...δουλεύουν.

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

Κάτοικοι Ωραιοκάστρου: Κάνενα προσφυγόπουλο σε ελληνικό σχολείο - Έπαρση σημαίας στο 1ο Δημοτικό



Συνέλευση πραγματοποίησαν κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου πριν από λίγη ώρα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Έπειτα από ομιλίες, οι κάτοικοι αποφάσισαν για τα μέλη που θα συστήσουν τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί στα σχολεία του δήμου, καθώς όπως λένε τα δικά τους τα παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν τελικά μαθήματα στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, οι ίδιοι προειδοποιούν με αποχή των δικών τους παιδιών.

Επιπλέον, υποστηρίζουν την κίνηση γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα, δηλώνοντας ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη. Ακόμη, τονίζουν ότι θα στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης αν χρειαστεί.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

Λευκά Κράνη... ιμπεριαλιστών


Οι «ατσαλάκωτοι» της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στην αντάρα του πολέμου στο Χαλέπι...
Οι «ατσαλάκωτοι» της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στην αντάρα του πολέμου στο Χαλέπι...
Εδώ και καιρό, βλέποντας κανείς τα «ρεπορτάζ» ελληνικών και ξένων αστικών ΜΜΕ για τη Συρία, παρατηρεί πως «διανθίζονται» συχνά με πλάνα από τις προσπάθειες ορισμένων σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένες περιοχές ειδικά στο Χαλέπι, με διακριτικό τα λευκά κράνη. 
Πρόκειται για μέλη οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Λευκά Κράνη» και η οποία ήταν φέτος μεταξύ των υποψηφίων για Νόμπελ Ειρήνης.
Οι πιο παρατηρητικοί διακρίνουν στα τηλεοπτικά πλάνα τον άρτιο εξοπλισμό των συνεργείων, τη σχεδόν «ατσαλάκωτη» αμφίεση, την άνετη πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα σε συνθήκες πολέμου!

Η αλήθεια είναι πως τα «Λευκά Κράνη» δεν είναι τόσο ανθρωπιστική, ούτε τόσο «αυθόρμητη» κίνηση «πολιτών».