Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Η κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά έχει αιτίες και ενόχους - Ανυπακοή στα ευρωατλαντικά σχέδια



Σε ανακοίνωσή της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κατάσταση που δημιουργείται στον Έβρο και τα νησιά έχει αιτίες και ενόχους. Είναι αποτέλεσμα των πολέμων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της φτώχειας, αλλά και των γεωπολιτικών παιχνιδιών που παίζονται στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν μεγάλες ευθύνες διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις που στηρίζουν την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ ενθαρρύνουν την Τουρκία στην εισβολή της στη Συρία, καθημερινά ολοένα και περισσότερο εμπλέκεται η χώρα μας σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία, ρατσιστική και φασιστική φωνή που είτε μέσω διαδικτύου, είτε στην ολιγάριθμη συγκέντρωση που φώναζαν εμετικά συνθήματα προσπαθούν για ακόμα μια φορά να βγάλουν λάδι τους ενόχους και να συμβάλλουν σε σκηνικά προβοκάτσιας. Καλούμε το λαό της περιοχής να απομονώσει τέτοιες φωνές και να επαγρυπνεί.

Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας με ανυπακοή στα ευρωατλαντικά σχέδια που από τη μία διαλύουν χώρες και ξεριζώνουν λαούς και από την άλλη εγκλωβίζουν πρόσφυγες σε νησιά και σύνορα. Τώρα να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση και με κάθε τρόπο στην ΕΕ, για να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους, για να υπάρξει δίκαιη κατανομή προσφύγων, κόντρα στο “Δουβλίνο” και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς».

902.gr