Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ένας Φειδίας σμιλεμένος από τις «αξίες» της ΕΕ και του συστήματος

 

 

Από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη πολλά έχουν δει τα μάτια μας που... «μας φέρνουν τρόμο» αλλά και γέλιο.

Ανάμεσα λοιπόν στον κυνισμό και την χυδαία υποκρισία που κατακλύζει τις διάφορες «αναλύσεις» περί «συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων», «επέλασης του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς», «μέτρων για την στρατηγική αυτονομία της ΕΕ», «τόνωσης της πολεμικής οικονομίας σε επίπεδο ΕΕ» υπάρχουν και ορισμένες άλλες που καταπιάνονται με τον... Φειδία. 

Ο λόγος για τον youtuber και TikToker και πλέον ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου από την Κύπρο. Δεν θα αναφέρουμε ούτε καν συνοπτικά διάφορες αντιδραστικές και καθόλα πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει ο συγκεκριμένος, που όσο περνάει ο καιρός, όπως έχει συμβεί με όλα τα αντίστοιχα «φρούτα» θα γίνονται όλο και πιο αντιδραστικές, αφού πλέον βρίσκεται στον «ναό της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας». 

Ωστόσο αν μας δημιουργεί από την μία αποστροφή το «project Φειδίας» από την άλλη μας προκαλεί επίσης αηδία η υποκρισία όσων τον λοιδορούν με το σκεπτικό ότι τα όσα κάνει ο youtuber αντιβαίνουν στις αξίες της ΕΕ!

ΙΣΠΑΝΙΑ Διαδήλωση στη Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού

 

«Η Βαρκελώνη δεν πωλείται», ήταν ένα από τα συνθήματα στη μεγάλη διαδήλωση κατά της βιομηχανίας του τουρισμού και του φαινομένου του υπερτουρισμού, που έγινε στην καταλανική πρωτεύουσα το απόγευμα του Σαββάτου. Οι αρχές κάνουν λόγο για περίπου 3.000 διαδηλωτές στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας, τον πιο δημοφιλή δρόμο της πόλης.

Σήμερα η Ισπανία είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, μετά τη Γαλλία. Το 2023, έτος - ρεκόρ για τον τουρισμό της χώρας, είχε προσελκύσει 85 εκατ. επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μόνο η Βαρκελώνη υποδέχεται κάθε χρόνο 12 εκατ. επισκέπτες, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τα 1,6 εκατ. Διαδηλώσεις εναντίον του υπερτουρισμού γίνονται τους τελευταίους μήνες και στην Ανδαλουσία, στις Βαλεαρίδες (14,4 εκατ.) και τις Κανάριες Νήσους (13,9 εκατ).

«Εμείς εστιάζουμε στην τουριστική βιομηχανία, η οποία επωφελείται από αυτή την κατάσταση και λεηλατεί τις ζωές των κατοίκων αυτής της πόλης. Αλλά και στη δημόσια διοίκηση, η οποία συνεργάζεται μαζί της», δήλωσε διαδηλωτής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΚΕ: Διαλύουν & κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής υγείας & απεξάρτησης - Να μην τους αφήσουμε!


 

Φυλλάδιο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τονίζοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ µε το πρόσχηµα της «ψυχιατρικής µεταρρύθµισης» και της «αποασυλοποίησης» βάζει ταφόπλακα στις δηµόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, σπρώχνοντας τον λαό στον ιδιωτικό τοµέα και στις διάφορες ΜΚΟ και ΑΜΚΕ. (Πατήστε εδώ να το δείτε)

Καλεί τον λαό και τους εργαζόμενους σε αγώνα ώστε να διαφυλαχτεί ο δηµόσιος, δωρεάν χαρακτήρας των δοµών Ψυχικής Υγείας και των προγραµµάτων απεξάρτησης που υπάρχουν στη χώρα µας αλλά και η φυσιογνωµία τους. Πλήρης, επαρκή και αποκλειστική χρηµατοδότηση των προγραµµάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισµό.

Παρατίθεται το φυλλάδιο:

Καινοτομία


Με το κόστος μεταπτυχιακών σπουδών ή και προπτυχιακών εκτός τόπου κατοικίας της οικογένειας να έχει εκτοξευτεί, και εν αναμονή της εφαρμογής των αντιδραστικών νομοθετημάτων για περαιτέρω εμβάθυνση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων και των πολυδιαφημιζόμενων ιδιωτικών, άρχισαν και οι διαφημίσεις για τα φοιτητικά δάνεια. Οπότε ετοιμάζονται οι τράπεζες και για τη νέα αγορά των πελατών των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των πλήρως εμπορευματοποιημένων δημόσιων...

Στο πλαίσιο αυτό, νέα δάνεια με χαμηλότερα συνολικά επιτόκια, μεταξύ άλλων, για κάλυψη κόστους σπουδαστικών αναγκών, για εργαζόμενους φοιτητές άνω των 21 ετών, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» θα μπορούσε να πει κανείς...

Πέτυχε...


 

Ως «ολική ανατροπή» σχολιάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, με την πρωτιά του «αντι-Λεπέν» συνασπισμού να παρουσιάζεται σαν μια ιστορική νίκη του γαλλικού λαού, μέχρι και σαν παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Ο λόγος; Επειδή αποφεύχθηκε η επικράτηση της «ακροδεξιάς», που σε διαφορετική περίπτωση όπως γράφεται θα έβαζε σε «περιπέτειες» τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Είχε προλάβει βέβαια το ίδιο το γαλλικό κεφάλαιο να ξεκαθαρίσει ότι καμιά «περιπέτεια» και απειλή δεν βλέπει μπροστά του, είτε με την Λεπέν είτε με όσους συνασπίστηκαν εναντίον της, όπως και ότι και οι τρεις βασικές δυνάμεις που διεκδικούσαν την ψήφο των Γάλλων αποτελούσαν εξίσου συστημικές εναλλακτικές. Ενώ η ίδια η Λεπέν είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει ότι σκόπευε να συνεχίσει στον δρόμο του προκατόχου της, τόσο σε ό,τι αφορά την αντιλαϊκή επίθεση στους Γάλλους εργαζόμενους όσο και στην «κόκκινη γραμμή», όπως χαρακτήριζε τις δεσμεύσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ και την πιο βαθιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αν κάτι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά λοιπόν από το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, είναι καταρχήν η χιλιοπαιγμένη αξιοποίηση βαθιά αντιδραστικών και συστημικών δυνάμεων όπως του κόμματος της Λεπέν ως «μπαμπούλα» που τάχα απειλεί την αστική δημοκρατία και έτσι λειτουργεί ως «πλυντήριο» των επίσης αντιδραστικών και αντιλαϊκών αστικών δυνάμεων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.