Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Φωστήρες


Οσο εξοργιστικό είναι να προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή στη Θεσσαλία, άλλο τόσο είναι να βλέπεις επιστήμονες να λειτουργούν σαν «πλυντήριο» αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Σαν αυτό δηλαδή που παρακολουθήσαμε χτες στην κρατική τηλεόραση, όπου σε πρωινή εκπομπή εμφανίστηκαν ξανά κάποιοι «ειδικοί» για να πουν ότι η απάντηση στις πλημμύρες είναι περιορισμένες «παρεμβάσεις» και πολλή «ευαισθητοποίηση - ενημέρωση» των κατοίκων, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις. Γιατί - λένε οι «φωστήρες» της επιστήμης - τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα είναι μεν αναγκαία, αλλά ακριβά και θέλουν χρόνο για να γίνουν. Δηλαδή, «επιστήμη» στην υπηρεσία της πολιτικής του κόστους - οφέλους, που οδηγεί σε τραγωδίες τύπου Θεσσαλίας και Μάνδρας. Λες και δεν γνωρίζουν τις μελέτες που υπάρχουν εδώ και χρόνια για τους μεγάλους κινδύνους από πλημμυρικά φαινόμενα και για την πρόληψή τους, επισημαίνοντας την ανάγκη μεγάλων έργων, τα οποία όμως θεωρούνται κόστος από το κράτος. Γι' αυτό επιλέγονται φτηνότερες, αποσπασματικές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις, που τελικά πνίγουν τον λαό και τις περιουσίες του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ίδιοι λένε ότι, επειδή για τις πλημμύρες υπάρχει πρόγνωση (δεν είναι σεισμός που δεν μπορεί να προβλεφθεί), είναι πιο εύκολο να εκκενωθούν έγκαιρα πόλεις και χωριά, για να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες! Κι ας έχουν μείνει χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία χωρίς χωράφια, σπίτια και εισόδημα... Κι ας μετράμε τόσους νεκρούς στη λάσπη. Τι σόι «επιστήμονες» είναι όλοι αυτοί, που με κάθε ευκαιρία (πανδημία, Τέμπη, φυσικές καταστροφές) αναλαμβάνουν ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου;

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καταγγέλλει το «μεγάλο μεταγραφικό παζάρι» υποψηφίων ανάμεσα στους συνδυασμούς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

 

«Ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται να μάθει κάτι παραπάνω για τους συνδυασμούς της αντιλαϊκής τριανδρίας, για να καταλάβει ότι όχι μόνο τα προγράμματα τους, αλλά ακόμη και η σύνθεση των συνδυασμών τους είναι ίδια και απαράλλαχτη. Με λίγα λόγια ψηφίζεις Πέγκα σου βγαίνει Ζέρβας, ψηφίζεις Αγγελούδη σου βγαίνει Πέγκας κ.ο.κ.». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας το «μεγάλο μεταγραφικό παζάρι» υποψηφίων ανάμεσα στους συνδυασμούς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Αν και η ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδος μόλις τελείωσε, οι παρατάξεις Ζέρβα- Πέγκα – Αγγελούδη έχουν βαλθεί να αποδείξουν πόσο μοιάζουν με τις "μεταγραφές" και τους "δανεισμούς" υποψηφίων ανάμεσα στα κόμματα που τους στηρίζουν, αλλά και τους ίδιους τους συνδυασμούς τους.

Εκλογές στα βουβά

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Λίγο πάνω από 20 μέρες απέμειναν για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αλλά, όπως όλα δείχνουν, κυβερνητικά και άλλα επιτελεία είναι αποφασισμένα να πάμε στα ...βουβά μέχρι την 8η Οκτώβρη.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ, κυρίως στην Αττική, που δίνει τον τόνο, αποφεύγουν οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση και «υπάρχουν» μόνο μέσα από ρεπορτάζ - πληρωμένες καταχωρήσεις στα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Ούτε είναι τυχαίο ότι η κρατική ΕΡΤ και η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ δεν οργανώνουν εκπομπές με τη συμμετοχή υποψηφίων.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε!


 

Αύριο απεργούμε! Αύριο διαδηλώνουμε!

Αύριο μιλάει ο εργαζόμενος λαός, με τον απεργιακό αγώνα του ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Με τις διεκδικήσεις του για σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στη λασπουριά που φέρνουν στη ζωή του κυβέρνηση - κράτος - επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτή η απεργία, που αποφάσισαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, κόντρα στην υπονόμευση από τη θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αγκαλιάζεται από χιλιάδες εργαζόμενους που κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της.

Απεργούν γιατί έχουν απέναντι έναν νέο αντεργατικό όλεθρο, που απογειώνει την ευελιξία για να μειώσει ακόμα περισσότερο το «εργατικό κόστος», να αυξήσει τα κέρδη της εργοδοσίας.

Απεργούν, γιατί εν έτει 2023 δεν ανέχονται να θεωρείται «παρωχημένο» το 8ωρο. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τον ζόφο της δουλειάς μέχρι και 13 ώρες τη μέρα.