Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ : Η τέχνη της πολιτικής ευθυγράμμισης



Η αριστερά που εκπροσώπησε και εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε διαχρονικά την βαλβίδα αποσυμπίεσης των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, το μέσο καθήλωσης του εργατικού κινήματος τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρακτικών, εντός των πλαισίων του καπιταλιστικού κανονιστικού μοντέλου ηγεμονίας.

Η μετάβαση αυτής της αριστεράς, από ήσυχο κατοικίδιο στα σαλόνια του συστήματος, σε διαχειριστή των υποθέσεων της αστικής τάξης της Ελλάδας, κατέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο πως το πολιτικό προσωπικό που την απάρτιζε ήταν έτοιμο από καιρό. Δεν πρόκειται ούτε για ξεπούλημα ούτε για προδοσία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ






«Mπίσνες» στο Ριάντ, αίμα σε Λονδίνο – Μάντσεστερ




«Mπίσνες» στο Ριάντ, αίμα σε Λονδίνο – Μάντσεστερ

 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


 Κατ΄αρχάς ας δούμε πάνω σε ποιο έδαφος καλλιεργείται το αφιόνι που οπλίζει το χέρι αυτών των αιμοσταγών δολοφόνων.

   Ας δούμε πάνω σε ποιο βομβαρδισμένο – κατά κυριολεξία – τοπίο λειτουργούν τα εργαστήρια των Φρανκενστάιν του ισλαμοφασισμού και ποιά είναι η «πρώτη ύλη» που τους προσφέρεται για να στρατολογούν το εγκληματικό τους δίκτυο.

  ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Οι νεκροί μετά την 11η Σεπτέμβρη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες εκ των οποίων οι άμαχοι ξεπερνούν τις 40.000. Οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τις 600.000. Στο Αφγανιστάν, όπου πρόσφατα ο Τραμπ έκανε χρήση της λεγόμενης «μητέρας των βομβών», δρουν 45 χώρες με 130.000 στρατιώτες.
   Η Βρετανία διαθέτει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ τη δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν που ανέρχεται σε 9.500 στρατιώτες.

Καταψηφίζει το ΚΚΕ το φορολογικό νομοσχέδιο (VIDEO)






Καταψηφίζει επί της αρχής το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει Κοινοτική Οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο και περιλαμβάνει φορολογικές ρυθμίσεις για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την καλύτερη είσπραξη των φόρων.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, Oύτε στην ειρήνη Oύτε στους πολέμους τους:


 
Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. 
Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές.
 Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. 
Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.