Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Φαγούρα Γαβρόγλου με το ΚΚΕ – Με επιχειρηματολογία συριζοτρόλ απαντά ο Γαβρόγλου στο Ριζοσπάστη



Τα ρέστα ζητάει ο Γαβρόγλου αντί να απολογείται, δυο μέρες αφότου ξεσκεπάστηκε η απόπειρα διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ στη βουλή. 

Το φυσάει και δεν κρυώνει καταπώς φαίνεται ο υπουργός παιδείας, μετά από το συνεχόμενο κάζο που έπαθε στη βουλή, προσπαθώντας μάταια να ειρωνευτεί το ΚΚΕ ή ακόμα χειρότερα να διαστρεβλώσει τις θέσεις του κόμματος. Αφού πια δεν είχε απέναντί του την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, και τον εκπρόσωπό της Θανάση Παφίλη, που επανειλημμένα ξεσκέπασε τις αθλιότητες του υπουργού, ο Γαβρόγλου επέλεξε να τα βάλει εκ του ασφαλούς με το Ριζοσπάστη, μετά το σημερινό δημοσίευμα του τελευταίου «Γαργάρα». Σε αυτό επισημαίνονταν πως ο υπουργός, ενάντια στη δημόσια δέσμευσή του, πως, αφού μελετούσε τα πρακτικά της βουλής, θα ανακαλούσε τη διαστρέβλωση της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα για τη γ’ Λυκείου, δεν προχώρησε σε καμία διορθωτική δήλωση. Πέρασαν 48 ώρες από την αθλιότητα που διέπραξε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, διαστρεβλώνοντας σκόπιμα τα όσα είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, και καμιά διορθωτική δήλωση δεν έχει γίνει από τον Γαβρόγλου. «Ποιος έχασε βέβαια το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν ο Γαβρόγλου και οι άλλοι της κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο Ριζοσπάστης, το ίδιο βέβαια ισχύει και για την τσίπα.

Τσαλακώνουν την εικόνα του ΝΑΤΟ




Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη στάση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στο ΝΑΤΟ καταγράφουν διάφορες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Τα στοιχεία αποτυπώνουν μείωση της αποδοχής του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του, ενώ μεγαλώνει η αμφισβήτηση και για το κατά πόσο η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια μιας χώρας.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τσαλακώνουν την εικόνα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα αστικά επιτελεία και στη χώρα μας για την ιμπεριαλιστική συμμαχία και το ρόλο της, καλώντας τον λαό να γίνει χειροκροτητής των δολοφονικών σχεδίων και της ελληνικής εμπλοκής.

* * *
 
Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτη η εταιρεία κοινής γνώμης «YouGov» διεξήγαγε μια έρευνα για λογαριασμό του Ινστιτούτου «Charles Koch», με θέμα την υποστήριξη στο ΝΑΤΟ, το πώς βλέπει η κάθε χώρα τη συμμετοχή της σε αυτό, τις σχέσεις των κρατών - μελών κ.ά. Η έρευνα έγινε σε κράτη - μέλη και μη μέλη του ΝΑΤΟ, δηλαδή σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ και Τουρκία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της νέας Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης ‘’Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄







ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694

www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Η νέα Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης ‘’Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου μας και εύχεται σε όλους σας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία για σας και τις οικογένειές σας.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, έστειλαν ισχυρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Η αύξηση των ψηφισάντων φανερώνει ότι περισσότεροι συνάδελφοι κατανοούν ότι η οργάνωση στο σωματείο και ο συλλογικός αγώνας, είναι το αναντικατάστατο όπλο μας για να υπερασπιστούμε όσα δικαιώματα μας απέμειναν, αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω  όλα όσα, όλες οι Κυβερνήσεις, μας έκλεψαν από το 2009 μέχρι σήμερα.

Πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή, αυτό που αναλογούσε στον καθένα μας, για να παίρνουμε αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι φιλοδωρήματα.

Μπορούν κι άλλα!



Μπορούν και περισσότερα! Αυτό λένε τα κυβερνητικά στελέχη για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με τα «θηριώδη» «πρωτογενή πλεονάσματα», που αποτυπώνουν το μέγεθος του σφαγείου στους κρατικούς προϋπολογισμούς ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία και υποδομές που έχει ανάγκη ο λαός, όπως αντίστοιχα και το μέγεθος της φοροληστείας και του ξεζουμίσματος σε βάρος του λαού κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί και περισσότερα» για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που στα πόδια τους άλλωστε κατατίθενται τα «υπερπλεονάσματα», τα οποία πηγαίνουν για να αποπληρωθεί το χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός. Κι αυτό ώστε το αστικό κράτος να έχει πρόσβαση στις αγορές και «δημοσιονομικό χώρο» για να τους τροφοδοτεί με ακόμα περισσότερο «ζεστό» χρήμα και φτηνό δανεισμό. Αλλά και μέτρα όπως αυτά που η κυβέρνηση με θράσος παρουσιάζει ως «αντίμετρα» για το λαό, όπως π.χ. την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων (που θα πληρώνει το κράτος), μέτρα που περνάει το ένα πίσω απ' το άλλο στη Βουλή για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα μερίσματα και τα κέρδη του κεφαλαίου, μια σειρά από φοροαπαλλαγές κ.τ.λ.

Τι έλεγαν για το ΕΚΑΣ;


Το πόσο κάλπικος είναι ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ γύρω από τα λεγόμενα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία η ΝΔ καταγγέλλει ως «επιδοματική πολιτική» που πρέπει να καταργηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ τα υπερασπίζεται ως το απαύγασμα της «κοινωνικής» του πολιτικής, επιβεβαιώνεται και από τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που νομοθετούσε τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Τότε οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι, με την κυβέρνηση να μιλάει για «επιδόματα που δεν είναι συντάξεις» και τη ΝΔ να την καταγγέλλει για περικοπές, στις οποίες όμως είχε συμφωνήσει, χώρια αυτές που έκανε η ίδια ως κυβέρνηση. Ελεγε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδ. Πετρόπουλος, τον Ιούνη του 2016 για το ΕΚΑΣ: «Το 1996 επινοήθηκε, θα έλεγα, το ΕΚΑΣ. Και αν δείτε τι ακολούθησε λίγο μετά, τον Αύγουστο του 1996, που εισήλθε αυτό προς ψήφιση, είχαμε εκλογές (...) Το ΕΚΑΣ ήταν επίδομα, δεν ήταν σύνταξη!». Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ΕΚΑΣ παρουσιαζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ρουσφετολογικό» επίδομα που πρέπει να καταργηθεί! Υποσχόταν μάλιστα ότι η «αναπτυξιακή» του πολιτική θα οδηγήσει σε αναπλήρωση της απώλειας μέσω της αύξησης των συντάξεων, πράγμα που ποτέ δεν συνέβη. Αντίθετα, με τον νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις πήγαν πιο κοντά στον πάτο. Σημασία έχει όμως ότι τα ίδια λέει σήμερα η ΝΔ για τα κοινωνικά επιδόματα που έχουν απομείνει, προαναγγέλλοντας νέο γύρο αναδιανομής της φτώχειας, στην οποία ανταγωνίζεται με αξιώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ.