Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

«Συντρόφισσα, σε σένα ανήκει η πιο τιμητική θέση!»



 

sotiria4aa1

«Συντρόφισσα, σε σένα ανήκει η πιο τιμητική θέση!»


Επιμέλεια: Οικοδόμος //
Στις 28 Ιούλη του 1980, έξω από το εργοστάσιο-γκέτο της ΕΤΜΑ,  δολοφονείται η Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Η Σωτηρία σπούδαζε στην Πάντειο και ήταν μέλος της ΚΝΕ. Μαζί με άλλους συντρόφους της βρίσκονταν έξω από την πύλη του εργοστασίου και μοίραζαν προκηρύξεις για την απεργία που θα γινόταν την επόμενη μέρα.
Η διεύθυνση του εργοστασίου είχε δώσει ρητή εντολή στους μπράβους της να μη φτάσει προκήρυξη σε χέρι εργάτη. Όταν σχόλασε η βάρδια και άνοιξε η πύλη, ο οδηγός ενός πούλμαν (Μάριος Χαρίτος) που μετέφερε εργάτες,  ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κινήθηκε προς το μέρος των φοιτητών. Το βαρύ όχημα πέρασε πάνω από τη Σωτηρία και της αφαίρεσε τη ζωή.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο κατέγραψαν τη δολοφονία ως «τροχαίο ατύχημα». Σαν τέτοιο αντιμετωπίστηκε και από μεγάλη μερίδα του τύπου που δημοσίευσαν την είδηση στη στήλη με τα τροχαία του σαββατοκύριακου…

Βαφτίζουν «κοινωνική πολιτική» την πολιτική φτωχοποίησης του λαού

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ κλιμάκωσε την αντιλαϊκή πολιτική ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο, συνέχισε να εφαρμόζει κατά γράμμα όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ φόρτωσε στην πλάτη του λαού και νέα, εμφανίστηκε χτες να μιλάει για τη δημιουργία του «νέου κοινωνικού κράτους». Το κράτος, όμως, αυτό ούτε «νέο» είναι, ούτε πολύ περισσότερο «κοινωνικό». Αντίθετα, αποτελεί στήριγμα της άγριας επίθεσης στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και των σκληρών χαρατσιών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και χρεοκοπημένους ελευθεροεπαγγελματίες. Για τα μέτρα δε που εξήγγειλε ούτε το «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι» δεν ισχύει.
Με πρόσχημα το ότι παρέλαβε από τους προηγούμενους «καμένη γη», ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε χτες, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚοιΠ), ελάχιστα και προσωρινά ψίχουλα σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες που και η δική του πολιτική έριξε σε συνθήκες εξαθλίωσης. 

Ουσιαστικά, επιχειρεί να εκπαιδεύσει το λαό να αποδεχτεί να ζει με τα ελάχιστα, να αποδεχτεί τη βαρβαρότητα και τη μιζέρια ως αναγκαίο κακό, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την ανέχεια, να κατεβάσει και άλλο τον πήχη των απαιτήσεών του. Εφτασε στο σημείο να παρουσιάσει ως πυλώνες (7 τον αριθμό) της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης μέχρι και το νόμο - λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις νέες ανατροπές στα Εργασιακά που μαζί με το κουαρτέτο προωθεί!