Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Με τέτοιο λαό, υπάρχει ελπίδα!



Με τέτοιο λαό, υπάρχει ελπίδα! – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 



Ναι!!! Υπάρχει ελπίδα. «Ζωντανή» πάνω στα αποκαΐδια. Αποπνέει υγεία! 

Συγκινεί, χειραφετεί, κινητοποιεί. Το συγκλονιστικό «κύμα» αλληλεγγύης, που εκδηλώθηκε μαζί με την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, προσπαθεί να «νικήσει» τη θλίψη. Έμπρακτα, γνήσια, ανθρώπινα ο λαός μας στέκεται …πάνω από τους νεκρούς του.

Μέσα στη οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων ανθρώπων στην πυρκαγιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά – με ηθικό αυτουργό, μια διαχρονική πολιτική που αφήνει αθωράκιστη τη ζωή στις φυσικές καταστροφές – ήρθαν συγκλονιστικές εικόνες αλληλεγγύης.

Την πύρινη φονική λαίλαπα ακολούθησε ένα «τσουνάμι» ανθρωπιάς και προσφοράς που εκδηλώθηκε:

«7.000 ταραξίες έριχναν πέτρες» και αμυνόμενος ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε δύο παιδιά και έναν ενήλικα






Από atexnos
 
Ένας Παλαιστίνιος έφηβος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο 17χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο στήθος χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο θάνατός του ανεβάζει σε τρεις τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν δολοφονηθεί στις συγκρούσεις αυτές, μετά τον θάνατο ενός 12χρονου και ενός 43χρονου ο οποίος δέχθηκε μία σφαίρα στο κρανία από τον ισραηλινό στρατό.

Απέραντος τάφος σε στεριά και θάλασσα


Στους 87 έχουν φτάσει οι νεκροί. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους


Eurokinissi
Σε έναν απέραντο τάφο σε στεριά και θάλασσα μετατράπηκε το Μάτι στην Ανατολική Αττική την περασμένη Δευτέρα. Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, μέσα σε 1 ώρα και 30 λεπτά είχε παρασύρει στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους που ζούσαν εκεί ή είχαν πάει εκδρομή για ένα μπάνιο.
Την Παρασκευή ο αριθμός των νεκρών επισήμως είχε φτάσει στους 87. Ομως, οι φόβοι ότι θα αυξηθεί κατά πολύ είναι βάσιμοι. Οι τραυματίες είναι πάνω από 180. Μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι, νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 49 ενήλικες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 10 ήταν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 παιδιά σε καλή κατάσταση.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος, αφού λίστα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Παρά το γεγονός ότι μέχρι την Παρασκευή είχαν περάσει 5 μέρες από την καταστροφή, κυβέρνηση και μηχανισμοί δεν ήταν σε θέση να φτιάξουν μια πραγματική λίστα, παρά το ότι αυτό ήταν κάτι που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. Ετσι, μέσα σε αυτήν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διασωθεί, ενώ δεν υπάρχουν άλλοι που αγνοούνται. Οι έρευνες συνεχίζονται με περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές κατοικιών, κατοικίες οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικά ή ολικά και όποιον άλλο χώρο μπορούν να βρεθούν άτομα.

Εθνική κατάθλιψη...




1. ...για όσους αναγκάστηκαν να διαλέξουν τον τρόπο που θα πεθάνουν ανάμεσα στη φωτιά και τον πνιγμό.
 
2. ...για τις γελοίες διαπιστώσεις και κρίσεις της κατάστασης. Οταν δεν έχεις τι να πεις, καλύτερα να σιωπήσεις.
 
3. ...για τις αμφιβόλου προελεύσεως πληροφορίες και αναλύσεις που διοχετεύονται ως σίγουρες και ρίχνουν τη σκιά τους στην αλήθεια.
 
4. ...γιατί η εθνική επωδός «εγώ ξέρω» αποδείχτηκε ισχυρότερη από καθετί άλλο, για μια ακόμη φορά. Αναφέρομαι σε όσους δεν ανησύχησαν γιατί θεώρησαν πως η φωτιά είναι μακριά και δεν τους αφορούσε. Σε τρία λεπτά όμως, ο άνεμος άλλαξε ρότα...
 
5. ...για την αίσθηση της αυτονόητης αδυναμίας μπροστά στην απόλυτη παρουσία της φύσης, για την απουσία στοιχειώδους γνώσης ότι και ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης.