Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Στέλνουμε στα σκουπίδια την ισραηλινή και ΑμερικανοΝΑΤΟική προπαγάνδα


Πηγή: Associated Press

 

«Εδώ ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών. Έλληνες, οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών (...) Σε λίγο ο σταθμός αυτός δεν θα είναι ελληνικός. Θα μεταδίδει ανακοινωθέντα του εχθρού».

Το σπαρακτικό αυτό μήνυμα που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών στις 27 Απριλίου του 1941 την ώρα που ο γερμανικός ναζιστικός στρατός έμπαινε στην Αθήνα, θυμίζει η ισραηλινή εισβολή στη γάζα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής.

Το κράτος του Ισραήλ και οι ευρωατλαντικοί σύμμαχοί του έχουν διακόψει από εκείνη την ώρα οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας του παλαιστινιακού λαού με τον έξω κόσμο. Τα λιγοστά κανάλια επικοινωνίας και ενημέρωσης που μέχρι τώρα μετέδιδαν τη σφαγή και αποκάλυπταν το πραγματικό πρόσωπο του κράτους τρομοκράτη έχουν σιγήσει.

Ισραηλινή θηριωδία: Στους 7.700 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 3.500 παιδιά

 

Στους 7.703 έχουν φθάσει οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 3.500 παιδιά, από την ισραηλινή θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας, από τις 7 Οκτώβρη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας των Παλαιστινίων.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

Στη διάρκεια της νύχτας, το Ισραήλ εξαπέλυσε τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από την έναρξη των επιχειρήσεών του στις 7 Οκτώβρη, ισοπεδώνοντας τη Λωρίδα της Γάζας και σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό. 

Κατακραυγή

 

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το Ισραήλ έχει «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», αλλά «χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος», είναι βγαλμένη από τα πιο αρρωστημένα στρατιωτικά εγχειρίδια των ιμπεριαλιστών, που οι απώλειες αμάχων τούς απασχολούν μόνο στον βαθμό που προκαλούν την αντίδραση όσων βλέπουν τη φρίκη με τα μάτια τους. Οπότε, αν μπορείς να κρύψεις το έγκλημα κάτω από το χαλί, ή να το φέρεις στα μέτρα της προπαγάνδας σου, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά! Μπορείς χωρίς αναστολές να ασκείς το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δηλαδή στην κατοχή και στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού! Το πόση υποκρισία και ξετσιπωσιά κρύβει αυτή η δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, μας το δείχνει και ένα άρθρο στο γνωστό περιοδικό «Foreign Affairs», σχετικά με τους «στρατηγικούς κινδύνους» μιας χερσαίας επέμβασης στη Γάζα. Ενας από αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο, είναι να πληγεί η «ηθική νομιμότητα» του Ισραήλ, εξαιτίας της γενικευμένης εξόντωσης αμάχων, της καταστροφής περιουσιών και της μαζικής εκδίωξης του πληθυσμού. Το περιοδικό θυμίζει ότι κάτι ανάλογο συνέβη με την εισβολή των Αμερικανών στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004. Η αγριότητά της προκάλεσε τεράστια διεθνή κατακραυγή και κλιμάκωση των λαϊκών αντιδράσεων, που υπήρχαν έτσι κι αλλιώς για την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα άθλια προσχήματά της. Γι' αυτό το κράτος και οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, σε συνεργασία με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους τους, εξαπολύουν τέτοια ομοβροντία προπαγάνδας και κατασκευασμένων ειδήσεων, εν αναμονή της επέμβασης στη Γάζα. Στόχος τους είναι να «ξεπλύνουν» την κατοχή και την κορύφωση της σφαγής, που θα βρει απέναντι ακόμα μεγαλύτερη τη λαϊκή κατακραυγή, όσα προπαγανδιστικά όπλα κι αν ρίξουν στην αρένα.

Για το Ισραήλ και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους του, «τρομοκράτης» ήταν πάντα ο Παλαιστινιακός λαός

 


Eurokinissi

«Η κυβέρνησή μας χρησιμοποίησε τακτικά την τρομοκρατία ως όργανο της εξωτερικής της πολιτικής».

Τζ. Μαρξ, πρώην συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Θα νικήσουμε, γιατί διακυβεύεται η ύπαρξή μας εδώ (...) ο πόλεμος είναι μεταξύ των δυνάμεων του φωτός και των δυνάμεων του σκότους, μεταξύ της ανθρωπότητας και μιας κτηνωδίας. Χαμάς = ISIS, τρομοκράτες».

Μπ. Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ.

* * *

Οι δύο αυτές δηλώσεις, η μία δίπλα στην άλλη, δεν μας λένε κάτι καινούργιο. Ο συνδυασμός τους όμως είναι σίγουρα αποκαλυπτικός στη σημερινή συγκυρία, που το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού επικαλούμενο την «τρομοκρατία» της Χαμάς, για να δικαιολογήσει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και την κατοχική βία, που ευθύνεται για τεράστια εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» επικαλέστηκε και ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, για να καλέσει τον διεθνή (ιμπεριαλιστικό) συνασπισμό που μάχεται τον ISIS να στρέψει τώρα τα πυρά του ενάντια στη Χαμάς, για να σώσει το Ισραήλ από τους «τρομοκράτες».

Δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάξει κανείς πολύ ποιος και με ποια προσχήματα σέρνει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή σε νέα ανάφλεξη...

Ολοι μας (στη σωστή πλευρά της Ιστορίας) και μόνοι τους

 


Κάτι πρώτες δημοσκοπήσεις που βγαίνουν

δείχνουν ...«δύο στα δύο» για τον ΝΑΤΟικό «κουβά».

Κόντρα στον κυβερνητικό εφησυχασμό

των ...«συμβατικών υποχρεώσεων»

το 90% «βλέπει» σοβαρό ενδεχόμενο

να γενικευτεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή

και μόλις το 18,4% επικροτεί την «γκαζωμένη» στάση της κυβέρνησης

στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ.

Μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία,

τώρα και για την Παλαιστίνη η μαύρη ΝΑΤΟική προπαγάνδα

πάει από ...επιτυχία σε επιτυχία.

Κοτζάμ κυβέρνηση, υπηρεσίες, συγκροτήματα,

χιλιάδες ώρες στα κανάλια, κατεβατά στο διαδίκτυο, fake news με το τσουβάλι...

Ενας «πάνοπλος» προπαγανδιστικός μηχανισμός...

Κι όμως... Ο λαός δεν τρώει το παραμύθι τους.

Βαριά η καλογερική.

* * *

Πάνω από 2.500 νεκρά παιδιά

κι άλλες τόσες Παλαιστίνιες νεκρές μέσα σε 10 μέρες!

Μια σφαγή χωρίς τέλος.

Χιλιάδες βόμβες σε μια αποκλεισμένη έκταση όση η παραλιακή της Αθήνας!

Χωρίς νερό, τροφή, ρεύμα.

Αλήθεια, στους πόσους νεκρούς μπαίνει το «ανθρωπιστικό μέτρο»

που είπε τις προάλλες ο πρωθυπουργός

μέσα από την αγκαλιά του σφαγέα Νετανιάχου;

ΚΝΕ Στο στενό της Γάζας σφαγιάζουν τον λαό, πλάτη δε θα βάλουμε στο νέο μακελειό!

 

 

Στο στενό της Γάζας σφαγιάζουν τον λαό, πλάτη δε θα βάλουμε στο νέο μακελειό!

Το σφοδρότερο μπαράζ βομβαρδισμών από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας. Από ξηρά, θάλασσα και αέρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν βόμβες, πυραύλους και ρουκέτες, ισοπεδώνοντας τα πάντα.

#FreePalestine #Gaza_Genocide