Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η λαϊκή οργή όπως έγινε με το έγκλημα στα Τέμπη (VIDEO)

 

 
 

Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια όπως εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Tο έγκλημα στα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επικαλείται το εκβιαστικό δίλημμα της ακυβερνησίας ή της σταθερότητας, ενώ αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μεγαλώνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στη ζωή του λαού και στον στόχο της σταθερότητας συναντώνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιος και πώς θα κυβερνήσει, αλλά για ποιον και τι θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση. Κατέδειξε τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων σε βασικές ενότητες που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, η «πράσινη μετάβαση» που την πληρώνει ο λαός με την ακρίβεια, η «απελευθέρωση», η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που οδηγούν και σε επώδυνους συμβιβασμούς στα Ελληνοτουρκικά.

Υπογράμμισε ότι αυτές οι βασικές ενότητες είναι στα κυβερνητικά προγράμματα των αστικών κομμάτων και για αυτό η αντιπαράθεση μεταξύ τους είναι είτε περιορισμένη είτε ανύπαρκτη. Σχολιάζοντας τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών, τόνισε ότι ο λαός τα έχει δει όλα και τους έχει δοκιμάσει σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κόμματα μιας χρήσης. Ειδικά για το έγκλημα στα Τέμπη, υπογράμμισε πως κανένα μέτρο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες, τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις έδωσαν τα ρέστα τους για να υλοποιηθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου με κριτήριο το κέρδος, αντίθετα το ΚΚΕ έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την προστασία της ζωής. Τόνισε πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το άδικο ταξικό «εργαλείο» κατά των κατατρεγμένων

 

INTIME NEWS

«Ο προωθούμενος νέος Κώδικας Μετανάστευσης όχι μόνο δεν δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα αλλά διαιωνίζει την άδικη και ταξική πολιτική σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων». Αυτό υπογράμμισε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ειδική αγορήτρια στη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Μετανάστευσης, που το ΚΚΕ καταψήφισε. Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά η αγορήτρια του ΚΚΕ ανέφερε: «Ο νέος Κώδικας αποτελεί το εργαλείο για το ανοιγοκλείσιμο της στρόφιγγας των ροών, ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εναρμονίζεται πλήρως με τις ευρωενωσιακές επιταγές και τις κατευθύνσεις του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο. Ετσι, λοιπόν, συνυπάρχουν από τη μία η ένταση της καταστολής στα σύνορα με φράχτες, απελάσεις, εγκλωβισμό στα νησιά, η οποία συνοδεύεται από ρητορική καταπολέμησης της "παράνομης μετανάστευσης" και από την άλλη η πολιτική προσέλκυσης πληθυσμών για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή, για "ευέλικτο" και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό που εκφράζεται με τη ρητορική περί "νόμιμων ροών", μέσω και διακρατικών συμφωνιών.

Αυτή η ουσία παραμένει αναλλοίωτη στην πολιτική όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη βεβαιότητα!

 

 

Την ανάγκη της κυβερνητικής «σταθερότητας» απέναντι στις «αβεβαιότητες» της οικονομίας και των διεθνών εξελίξεων προβάλλουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση των εκλογών. Ο καθένας μάλιστα «δουλεύει» τα δικά του σενάρια για το πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί από την πρώτη Κυριακή και να μην υπάρξει «ακυβερνησία»: Η ΝΔ θέλει ψήφο αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας και το ΠΑΣΟΚ μια καλύτερη θέση σε μια τέτοια κυβέρνηση, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και άλλους.

Μ' αυτά τα ψευτοδιλήμματα, που στόχο έχουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή την ανοχή του λαού στην πολιτική που τον φορτώνει με αδιέξοδα, θα φτάσουμε μέχρι την 21η Μάη. Όλα τα σενάρια οδηγούν σε μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τον λαό, αν υποκύψει στα κάλπικα διλήμματα. Στο χέρι του είναι λοιπόν να τους «κάψει το σενάριο» και να τους απαντήσει στην κάλπη με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Την «αναλογική» αστυνομική βία ενάντια στο Γαλλικό λαό υπερασπίζεται το Ευρωκοινοβούλιο

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Από την ...«αναλογική» βία των γαλλικών κατασταλτικών δυνάμεων
Από την ...«αναλογική» βία των γαλλικών κατασταλτικών δυνάμεων
Πηγή: Associated Press

 

Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης γράφουν την δική τους ιστορία με μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων σε ολόκληρη τη Γαλλία, γενική απεργία στη Γερμανία και αλλού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων, οι πρωτοφανείς λαϊκές διαδηλώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τη βάρβαρη αστυνομική βία και καταστολή.

Η ωμή βία που εξαπολύει το αστικό κράτος εναντίον του λαού βρίσκει την αμέριστη συμπαράσταση και κάλυψη του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο σήμερα τέθηκε πρόταση να συμπεριληφθεί συζήτηση στην Ολομέλεια, και μάλιστα από την ομάδα της λεγόμενης «Αριστεράς», για την «αναλογική χρήση βίας στη Γαλλία», βάζοντας «δοσομετρητή» στην άγρια καταστολή που αντιμετωπίζει ο Γαλλικός λαός. Προφανώς η ομάδα στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβέρνησή του κατακρεούργησε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα, βρίσκει δικαιολογημένη τη βία των κρατικών δυνάμεων καταστολής σε βάρος των λαών, αρκεί να είναι «αναλογική», δηλαδή να στέλνει «με μέτρο» τους διαδηλωτές στα νοσοκομεία.

«Μ' ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία. Μ' ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώνει»

 

Νίκος Μπελογιάννης: «Η ζωή μου συνδέεται με την Ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του»

 
71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Η ώρα είναι 3 μετά τα μεσάνυχτα, το ημερολόγιο γράφει 30 Μάρτη 1952. Στις φυλακές της Καλλιθέας επικρατεί νεκρική σιγή. Ακούγονται τα βαριά βήματα του δεσμοφύλακα. Φτάνει στο κελί του Νίκου Μπελογιάννη. Το ξεκλειδώνει, τον ξυπνάει. Δίπλα του στέκει, όπως ένα μακάβριο φάντασμα, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλης. Διαβάζει στον Μπελογιάννη την απόφαση να τον οδηγήσουν μαζί με τους συγκρατούμενούς του Ν. Καλούμενο, Η. Αργυριάδη και Δ. Μπάτση, στην εκτέλεση. Στις 3 και 20 η φάλαγγα βγήκε από τις πόρτες των φυλακών κατευθυνόμενη με δαιμονισμένη ταχύτητα προς το «συνήθη τόπο των εκτελέσεων», το Γουδί.

Το απόσπασμα παρατάσσεται με τα όπλα «επί σκοπόν». Είναι σκοτάδι ακόμα. Οι αρχιδήμιοι στρέφουν τους προβολείς των αυτοκινήτων στα πρόσωπα των μελλοθανάτων. Ωρα 4 και 12 λεπτά. Ακούγονται οι δολοφονικές ομοβροντίες. Το έγκλημα της κυβέρνησης Πλαστήρα ολοκληρώθηκε.

Οι εφημερίδες θα γράψουν, ότι ο Μπελογιάννης είχε ακούσει ήρεμος μ' ένα πικρό χαμόγελο, την καταδίκη του σε θάνατο, αποχαιρέτησε τους συγκρατουμένους του στις φυλακές και μπρος στο εκτελεστικό απόσπασμα αρνήθηκε να του δέσουν τα μάτια. Ζητωκραύγασε για το ΚΚΕ και έπεσε από τις σφαίρες του αποσπάσματος. Ηταν 37 χρόνων.