Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Με επιτυχία η εκδήλωση για τις επιπτώσεις από την καύση απορριμμάτων (ΦΩΤΟ)




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, η εκδήλωση των ΤΟ Βιομηχανίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις από την καύση απορριμμάτων στην υγεία του λαού και το περιβάλλον και οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στο Δήμο Παύλου Μελά, μίλησαν ο Θανάσης Χριστίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Βιομηχανίας και ο Βασίλης Μπαλτίκας, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Ομάδας Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μέσα από τις τοποθετήσεις αναδείχθηκε ότι διαχρονικά η πολιτική όλων των κυβερνήσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, με κύριο στόχο την εξασφάλιση υψηλών κερδών για το κεφάλαιο. Και τονίστηκε η ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να εναντιωθεί στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - Τοπικής Διοίκησης - κεφαλαίου για προώθηση της καύσης και υπονόμευση της ανακύκλωσης και να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει το περιβάλλον, την υγεία και τις ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων.

ΚΚΕ: Επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα (VIDEO)





Καταψηφίζει το ΚΚΕ το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση που άρχισε το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής (δείτε πάνω το video με την ομιλία του). Η ψηφοφορία του νομοσχεδίου αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης. 

Αποτελεί κορυφαία πράξη συνέχισης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφέροντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στη φτηνή και αναλώσιμη εργατική δύναμη, στους νέους τομείς επένδυσης του υπερσυσσωρευόμενου κεφαλαίου όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και οι υδάτινοι πόροι, καθώς και στα νέα σκανδαλώδη κίνητρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρόσθεσε ότι αυτήν τη στρατηγική υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ παρά τους λεκτικούς διαξιφισμούς που γίνονται, για να συγκαλύψουν τη σύμπλευσή τους. Επικαλέστηκε τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκη, που στην επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι η ΝΔ διατηρεί το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πλειοδοσία


«Τραβάει ζόρια το Γιαβούζ» ενημέρωναν χτες MME που έχουν πάρει εργολαβία την επιχείρηση εφησυχασμού του λαού για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Οι ειδήσεις για τα «πολλά προβλήματα» και για τα ...«λακτίσματα του άξονα» του τουρκικού γεωτρύπανου έδιναν κι έπαιρναν, σε συνέχεια αντίστοιχων τοποθετήσεων της κυβέρνησης, όπως του ΥΠΕΞ, Ν. Δένδια, ότι η Τουρκία κάνει «αστεία πράγματα», ότι «το Γιαβούζ βγάζει λίγη λάσπη» και ότι ο Ερντογάν τα κάνει αυτά για να επιβιώνει στο εσωτερικό του μέτωπο. Παρόμοια έλεγε άλλωστε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την απομονωμένη Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που απολαμβάνει «στήριξη» από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Δηλαδή από τους «συμμάχους», που από τη μία δεν κάνουν «νομικές κρίσεις» για το Αιγαίο, όπως δηλώνει το ΝΑΤΟ, και από την άλλη δίνουν κάλυψη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία, αναγνωρίζοντας ζητήματα ασφαλείας στην Τουρκία, όπως κάνει η ΕΕ... Αυτή η πλειοδοσία εφησυχασμού πρέπει να χρεοκοπήσει στη λαϊκή συνείδηση, καθώς αποκρύπτει την ουσία των εξελίξεων και τους θανάσιμους ανταγωνισμούς στους οποίους εμπλέκεται η χώρα, σε μια προσπάθεια να γίνουν οι εργαζόμενοι συνένοχοι στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Η οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής δράσης πρέπει να δώσει αποφασιστική απάντηση στα κηρύγματα εφησυχασμού και υποταγής στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι.

Κινητοποίηση για τη συμμετοχή των μαθητών σε εκδηλώσεις της γερμανικής πρεσβείας για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου


  Πηγή: Eurokinissi

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στη 1.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καλεί η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η πρεσβεία της Γερμανίας και η γερμανική κυβέρνηση, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολείων για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Η Α´ ΕΛΜΕ υπογραμμίζει:

«Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η συνεχόμενη εμπλοκή διαφόρων πρεσβειών ξένων χωρών και άλλων οργανισμών στα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στα προγράμματα που αφορούν τους ίδιους τους μαθητές. Μετά το πρόγραμμα Flex που σχεδιάστηκε από την αμερικανική πρεσβεία και υλοποιήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και τη σημερινή της ΝΔ, τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, σειρά έχει τώρα η πρεσβεία της Γερμανίας και η γερμανική κυβέρνηση, η οποία, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολείων για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.
Με αφορμή αυτή την επέτειο, η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει το ρόλο του δασκάλου για γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας και η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες των σχολείων μας.

Δήλωση του Γ. Γκιόκα μετά την αποψινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων (VIDEO)





Ολοκληρώθηκαν σήμερα, οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Σε δηλώσεις προέβη ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ (δείτε πάνω βίντεο).

Ακολουθεί η δήλωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αναπτύξαμε για μία ακόμα φορά την πάγια και ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ, σχετικά με τη διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, για να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, με τις γνωστές προϋποθέσεις: Την αυτοπρόσωπη παρουσία, όχι την επιστολική ψήφο, που έγινε αποδεκτό, την ύπαρξη οικονομικών δεσμών με τη χώρα, ένα ανώτατο όριο απουσίας από τη χώρα και φυσικά ενιαία κριτήρια για όλους, είτε μιλάμε για τους παλιούς εγγεγραμμένους είτε μιλάμε για τους νέους.

Κοινό «έργο»


  Πηγή: Eurokinissi

«Μέλι έσταζαν» ο ένας για τον άλλο, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο πρώην και ο νυν υπουργός Ανάπτυξης, στη συζήτηση για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, τη Δευτέρα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Με τον Γ. Δραγασάκη να λέει πως «θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου δημόσια, διότι ο κ. Γεωργιάδης τήρησε το λόγο του, σεβάστηκε το έργο το οποίο αφήσαμε» και για το γεγονός ότι «το βασικό πλαίσιο, το θεσμικό, σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό μέρος, τον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις, την αναπτυξιακή τράπεζα (...) αλλά και το νομοσχέδιο που είχαμε ετοιμάσει εμείς για τα εθνικά προγράμματα ανάπτυξης, αυτή είναι η βάση του νομοσχεδίου».

Το «κουκούλι» της νέας επίθεσης στις συντάξεις




«Γαλαντόμα» εμφανίζεται η κυβέρνηση απέναντι στους συνταξιούχους και προαναγγέλλει «αυξήσεις» για όσους είδαν τις επικουρικές τους να περικόπτονται κατ' εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, τον Ιούνη του 2016. Πρόκειται για συνταξιούχους που είχαν τότε άθροισμα κύριας - επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ και οι περικοπές που τους έγιναν κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην πράξη, δηλαδή, δεν πρόκειται για καμία αύξηση, αλλά για χρήματα που δικαιούνται ούτως ή άλλως οι συνταξιούχοι, χωρίς μάλιστα η απόφαση του ΣτΕ να έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι για τους 40 μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ Ιούνη 2016 και Οκτώβρη 2019, οπότε εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ, περίπου 250.000 συνταξιούχοι χάνουν αμετάκλητα 1 δισ. ευρώ!

Λέει όμως και κάτι άλλο η κυβέρνηση. Οτι η «διόρθωση» των συντάξεων δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα στο 2020, αφού ψηφιστεί πρώτα ο νέος νόμος για τις επικουρικές. Ενας νόμος που - σύμφωνα με τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης - ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η οποία παραδίδεται στον χρηματιστηριακό τζόγο. Ετσι, κάτω από τον κουρνιαχτό που σηκώνεται για τις «αυξήσεις που έρχονται στις επικουρικές», όπως και τον καβγά που άνοιξε ξανά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερούμενες συντάξεις, επιχειρούν να κρύψουν το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.