Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Στις ράγες του κέρδους «εκτροχιάζονται» οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού


Η μακρά πορεία της «απελευθέρωσης» για τα συμφέροντα και τα κέρδη των ομίλων αποτυπώνεται σήμερα στα ακριβά εισιτήρια, στις βλάβες, στην υποσυντήρηση του δικτύου, στην αντεργατική επίθεση που δυναμώνει

 

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα, οι βλάβες και οι καθυστερήσεις που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούν όλο και πιο συχνά τους επιβάτες του σιδηρόδρομου, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλειά τους, δεν έπεσαν από τον ουρανό.

Είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς αλυσίδας νόμων και ευρωπαϊκών Οδηγιών που προωθούν την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων με κριτήριο το κέρδος, σε βάρος της ασφαλούς, φτηνής και σύγχρονης εξυπηρέτησης που μπορεί και θα έπρεπε να απολαμβάνει ο λαός, με κριτήριο τις δυνατότητες της εποχής.

Ειδικότερα, στην ΕΕ χαράχτηκαν και συνεχίζουν να διαμορφώνονται κεντρικές κατευθύνσεις που στόχο έχουν την πλήρη «απελευθέρωση» του σιδηροδρομικού έργου και τη δημιουργία μιας «ενιαίας αγοράς» σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων.

Στόχος είναι να βρουν κερδοφόρα διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια, μέσα και από την ιδιωτικοποίηση εταιρειών όπου το κράτος διατηρούσε την πλειοψηφία στη μετοχική τους σύνθεση.

Η «απελευθέρωση» των σιδηροδρομικών μεταφορών προωθείται με ευρωενωσιακές Οδηγίες και «πακέτα» σιδηροδρομικής πολιτικής για τον βαθμιαίο διαχωρισμό υποδομής και χρήσης των υποδομών, τη σταδιακή άρση όλων των περιορισμών για την υλοποίηση της «ενιαίας σιδηροδρομικής αγοράς».

ΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ «Μια καταιγίδα λίγων λεπτών μετέτρεψε τον Βόλο σε “Βενετία”» (ΦΩΤΟ)

 

 

Η καταιγίδα της Κυριακής, διάρκειας λίγων λεπτών, μετέτρεψε τον Βόλο και τις γύρω περιοχές σε «Βενετία»! Καταστήματα και σπίτια στο κέντρο της πόλης, στη Νεάπολη, στην Αγριά, κ.ά, πλημμύρισαν. Πρόκειται για περιοχές που, στις περισσότερες περιπτώσεις, βρίσκονται λίγα μέτρα από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

«Το πρόβλημα στον Βόλο είναι χρόνιο. Κάθε φορά που έχει έντονη βροχόπτωση παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα. Στο παρελθόν η περιοχή έχει αντιμετωπίσει ακόμη και φονικές πλημμύρες! Ο Βόλος έχει ένα δίκτυο όμβριων υδάτων κατασκευασμένο από τη δεκαετία του ’50, με προδιαγραφές εκείνης της εποχής. Σήμερα, αδυνατεί να καλύψει την απορροή των όμβριων, ενός διπλάσιου σε έκταση πολεοδομικού συγκροτήματος από εκείνη την εποχή, αφού μπορεί να "σηκώσει" λίγα χιλιοστά βροχής» καταγγέλλει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Επικίνδυνες αλχημείες και νοσοκομεία στο «κόκκινο»

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αντί για μέτρα ουσιαστικής προστασίας του λαού από την αναζωπύρωση του ιού, αλλάζει τη μέθοδο προσδιορισμού των θανάτων από COVID για να εμφανίζονται μειωμένοι!

 

Eurokinissi

Με τριπλάσιο αριθμό νεκρών από την πανδημία σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο και χιλιάδες νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει «το μαύρο άσπρο» και να υπερασπιστεί την πολιτική που θυσιάζει στον βωμό του κέρδους την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Ετσι, μετά τη «σύσταση» να δημοσιεύεται ανά βδομάδα και όχι καθημερινά ακόμα και αυτή η στοιχειώδης επιδημιολογική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας προωθεί τώρα αλλαγές στο «μοντέλο» προσδιορισμού των θανάτων από COVID-19, σε μια προσπάθεια να κουκουλωθεί η πραγματικότητα που στοιχίζει τη ζωή σε ανθρώπους, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

«Οι θάνατοι θα ανακοινώνονται κανονικά, όπως ανακοινώνονται, αλλά να φαίνεται πόσοι από αυτούς τους θανάτους πραγματικά ήταν από κορονοϊό και πόσοι από αυτούς ήταν με κορονοϊό», ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας για τους 1.125 νεκρούς με COVID τον φετινό Ιούλη (269 ήταν οι νεκροί τον Ιούλη του 2021).

Το Pegasus, το Predator, η Intellexa και άλλες «ιστορίες»

 

Πηγή: Associated Press

 

Οι περιπτώσεις παρακολουθήσεων είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, το οποίο συνήθως αποκαλύπτεται στο πλαίσιο σκληρών ανταγωνισμών, επιχειρηματιών και γεωπολιτικών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν παρακολουθήσεις με το λογισμικό spyware «Pegasus» για τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας. Στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για τη γερμανική κυβέρνηση, που αγόρασε το προαναφερθέν κατασκοπευτικό λογισμικό το 2019, ενώ σε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του βρίσκονται επίσης οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Εσθονίας.

Το «Pegasus» έχει τη δυνατότητα να «μολύνει» τα κινητά τηλέφωνα «στόχων», δίνοντας στον χειριστή του πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τους, ακόμα και σε λειτουργίες όπως το άνοιγμα του μικροφώνου και της κάμερας του κινητού.