Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα με νέα απεργία στις 2 Οκτώβρη

 
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Τη Δευτέρα 30/9 η σύσκεψη συνδικάτων της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να πάρουν αποφάσεις για νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
 Μπροστά στη νέα απεργιακή αναμέτρηση, το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων για το περιεχόμενο της αντεργατικής επίθεσης, σπάζοντας το κλίμα σιγής νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρούν να επιβάλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αγωνιστική συνέχεια, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9, στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τη νέα απεργία, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:
«Η χτεσινή (σ.σ. η προχτεσινή) μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

ΠΑΤΡΑ : Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ !!! [ video ]



Είδηση της ημέρας η επέκταση του βιολογικού.
 
Ένα έργο που περίμεναν οι Πατρινοί εδώ και πολλά χρόνια, μπαίνει σε φάση υλοποίησης.


Πρόκειται για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού που θα δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσει δίκτυο αποχέτευσης σε περιοχές της βόρειας και νοτιοανατολικής Πάτρας.

Δικαίωση...


Στην τραγωδία που συνέβη στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη ΓΣ του ΟΗΕ. Οπως είπε, αυτή η πυρκαγιά «ήταν διαφορετική. Οδηγούμενη από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα» και «κατέστη αδύνατο να περιοριστεί». Επαναλαμβάνοντας ο Κυρ. Μητσοτάκης όσα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή, είπε ότι «όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής». Οπως ήταν αναμενόμενο, για όλα τα παραπάνω έσπευσαν να πανηγυρίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αλλαγή θέσης» και για «δικαίωση» της τότε κυβέρνησης, η οποία - για να πετάξει από πάνω της τις εγκληματικές ευθύνες και κυρίως για να «κρύψει» τις βαθύτερες αιτίες που βρίσκονται στο σύστημα και την πολιτική που υπηρέτησε - φόρτωνε στην κλιματική αλλαγή τους νεκρούς και τα καταστροφικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς. Αν κάτι αποδεικνύεται, επομένως, απ' όλη αυτήν τη φασαρία, είναι η κοινή τους γραμμή: Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει «δικαιωμένος» από τις θέσεις που υιοθετεί η ΝΔ, δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια για την πολιτική που και οι δυο υπηρετούν.

Ούτε γη, ούτε νερό!



Ολο και πιο εφιαλτικά είναι όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ. Οσο πλησιάζει η μέρα για να πέσουν και τυπικά οι υπογραφές - γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Συμφωνία έχει ήδη «κλειδώσει» - όλο και πιο ανατριχιαστικές πλευρές έρχονται στο φως.

Ετσι, η κατάπτυστη Συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν χτες στον Τύπο, θα έχει και απεριόριστη διάρκεια! Ποιοτικό στοιχείο που έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» τις προηγούμενες μέρες.

Σωματεία και φορείς συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις


Συλλαλητήριο στις 8 Οκτώβρη με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε χτες

Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και η διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο, την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.
 Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι μικρών επαγγελματιών και αγροτών, συνταξιουχικών οργανώσεων, Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ, απόστρατοι, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Επίσης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πανεπιστημιακοί και άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.