Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

"Αριστερών" μοιρολατρία


Είμαι δειλή, γράφει η Ισαβέλλα Ζ. 
Βέβαια, το λέει για να το αναιρέσει στη συνέχεια δείχνοντας την ευθυκρισία της να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Άθελά της, όμως, εκφράζει έναν κόσμο από την Αριστερά προερχόμενο που έχει χυλώσει και βαφτίζει την ηττοπάθεια ρεαλισμό. 

«Φοβάται τον Βορίδη και τον Άδωνι υπουργούς», αλλά έχει ξεπεράσει εύκολα ότι ήταν υπουργός α΄ κατηγορίας ο Καμμένος, ο Σαλαμινομάχος, και ακόμα είναι ο Κουίκ και η Παπακώστα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ότι άλλαξαν το νόμο για να είναι η Κουντουρά και βουλευτής και υποψήφια για την Ευρώπη! «Τρέμει με τον Μαρινάκη», αλλά συνήθισε με τον Μελισσανίδη που του «χαρίσανε» τον ΟΠΑΠ και τη Νέα Φιλαδέλφεια και με τον Σαββίδη στον οποίο δώσανε μερίδιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που παραδώσανε οι Συριζαίοι στους Γερμανούς (όπως και τα αεροδρόμια) και άδεια τηλεοπτικού σταθμού, όπως και στον Μαρινάκη εξάλλου, και δύο άδειες (Star και Alpha) στον Βαρδινογιάννη.

Πρώτο στασίδι... στη διαφήμιση και την ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης


Χαρακτηριστικές παρεμβάσεις των Α. Πετρόπουλου - Γ. Βρούτση σε σχετική ημερίδα, με... μαέστρο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Τη «σημασία» και τη «χρησιμότητα» της ιδιωτικής Ασφάλισης διαφήμισαν οι Α. Πετρόπουλος - Γ. Βρούτσης...
Τη «σημασία» και τη «χρησιμότητα» της ιδιωτικής Ασφάλισης διαφήμισαν οι Α. Πετρόπουλος - Γ. Βρούτσης...
Σε ημερίδα για τη διαφήμιση και την ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης έσπευσαν χτες, πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες της περασμένης Κυριακής, επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όπως ο υφυπουργός Εργασίας Α. Πετρόπουλος και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή τους και σε αυτόν τον στόχο του κεφαλαίου.
 Σε αυτό το πλαίσιο, ο Α. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη... «σημασία» και τη «χρησιμότητα» της ιδιωτικής Ασφάλισης, πασπαλίζοντας παράλληλα την ομιλία του με «όρκους» στην Κοινωνική Ασφάλιση, το τσάκισμα της οποίας συνέχισε και βάθυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Βρούτσης, από την πλευρά του, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το χρίσμα της αστικής τάξης, αναφέρθηκε πιο ανοιχτά στα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα στην Ασφάλιση, με βάση τις αξιώσεις του κεφαλαίου.

Ο δε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γ. Στουρνάρας, εκ της ίδιας της θέσης του, έδωσε το στίγμα της εν λόγω ημερίδας, μιλώντας για το μοντέλο των «3 πυλώνων», δηλαδή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, αλλά και πώς αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως η «ατμομηχανή» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε βάρος βέβαια των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Η κουκουλωμένη αλήθεια

Το «μήνυμα»...


«Εχουμε πάρει το μήνυμα», λένε και ξαναλένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας θέση για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης. Και ποιο είναι αυτό το «μήνυμα»; Οπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του λαού, ότι δεν αλλάζει η χώρα από τη μία μέρα στην άλλη»... Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που αφού μπούκωσαν με αυταπάτες έναν ολόκληρο λαό, στη συνέχεια τον εκβίασαν επί τέσσερα χρόνια για να ρίξει στον πάτο τις απαιτήσεις του, να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του. Αυτοί που με όλη τους την πορεία λέρωσαν όσο κανένας άλλος τις έννοιες της προόδου, του αγώνα, του ριζοσπαστισμού, οδηγώντας στη συντηρητική αναδίπλωση και στην απογοήτευση αγωνιστές, λαϊκούς ανθρώπους, υλοποιώντας μια πολιτική ακόμα πιο αντιδραστική από αυτή που παρέλαβαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «βολονταρισμό» όσα έλεγαν το 2012 και το 2015, όχι επειδή αποδείχθηκαν αερολογίες οι υποσχέσεις για το «τέλος των μνημονίων» από μια «κυβέρνηση της αριστεράς», αλλά επειδή θέλουν να καταγραφεί ως «ουτοπία» ακόμα και η σκέψη για ανάκτηση απωλειών, η πάλη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

... να επιστραφεί
 
Τώρα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αξιοποιώντας το αποτέλεσμα, ξανακάνει κήρυγμα υποταγής, ρίχνοντας το δηλητήριο της μοιρολατρίας, του «δεν αλλάζει τίποτα». Πατώντας σε αυτή τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, που η ίδια η κυβέρνηση καλλιέργησε, καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν ξανά το «μικρότερο κακό», δηλαδή να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο που μας έφερε έως εδώ. Αυτό είναι λοιπόν το ...«μήνυμα» που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και πρέπει μαζί με τη ΝΔ να πάρουν μια δυνατή απάντηση στις βουλευτικές εκλογές, με ένα ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό, δύναμη κρούσης απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.

«Κοκορομαχία» για την ηγεσία της Δικαιοσύνης που και οι δύο θέλουν να διορίζεται

 


Νέο θέμα να ασχολούνται βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενόψει των εκλογών, «καυγαδίζοντας» για την επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί πως θα ορίσει νέα ηγεσία στην δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενώ τυπικά μένουν λίγες μέρες για να προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Alpha) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Τα διλήμματα...


  Πηγή: Eurokinissi

Πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες της Κυριακής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, από κοντά και το ΚΙΝΑΛ, ρίχνουν «ανανεωμένα» τα ίδια ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα που αξιοποίησαν το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να εγκλωβίσουν ξανά το λαό στη δικομματική εναλλαγή και συνολικότερα στην πολιτική για τα συμφέροντα του κεφαλαίου που από κοινού υπηρετούν.

Το στίγμα των ψεύτικων για το λαό διλημμάτων από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα, που με στόχο να κοντύνει τη διαφορά με τη ΝΔ και να παίξει ρόλο στο μετεκλογικό σκηνικό επανέλαβε πως τάχα τα «διλήμματα τώρα θα είναι απολύτως ξεκάθαρα», «ποιος και με ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει τον τόπο», και αν η επόμενη κυβέρνηση θα είναι «προοδευτική και δημοκρατική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε μια κυβέρνηση ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της σε αντιλαϊκές πολιτικές».

Βήμα πραγματικού απεγκλωβισμού η ενίσχυση του ΚΚΕ


Eurokinissi
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα σερί εκλογικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, είναι το νέο στοιχείο που προέκυψε από τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.
 Αξιοποιώντας αυτό το αποτέλεσμα, η ΝΔ παίζει τώρα τα ρέστα της για να κατοχυρώσει το προβάδισμα που απέκτησε ενόψει των βουλευτικών εκλογών και να συνεχίσει με αυτοδύναμη κυβέρνηση το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και το ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να κατοχυρωθεί ως ο «τρίτος πόλος» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διεκδικώντας μετεκλογικά ρόλο «ρυθμιστή» σε πιθανές κυβερνήσεις συνεργασίας.

Σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση το 2012, πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014, κυβέρνηση το Γενάρη του 2015, κέρδισε το δημοψήφισμα τον Ιούλη και επανεκλέχτηκε κυβέρνηση το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμισε τις επιδόσεις του σε όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις ως επιβεβαίωση της «φιλολαϊκής - προοδευτικής» πολιτικής του, απέναντι στον «νεοφιλελευθερισμό» της ΝΔ, αλλά και την παλιά σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ.